• Haberler
  • Genel
  • Kanser, her insanda görülebilir – Kocatepe Gazetesi

Kanser, her insanda görülebilir – Kocatepe Gazetesi

İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, kanserin her yaştan insanda görülebileceğini belirtti İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Dünya Kanser Günü dolayısıyla açıklama yaptı. Yemenici, “Yanlış bilgilerden biri kanserin gelişmiş ülkelerde, yaşı geçkin ve maddi imkanı iyi durumda olan insanlarda görüldüğü hatasıdır. Oysa kanser her yaştan tüm insanlığı risk altına alan bir hastalıktır ve gelişmekte olan ülkelerde [&hellip]

Kanser, her insanda görülebilir

İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, kanserin her yaştan insanda görülebileceğini belirtti

İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Dünya Kanser Günü dolayısıyla açıklama yaptı. Yemenici, “Yanlış bilgilerden biri kanserin gelişmiş ülkelerde, yaşı geçkin ve maddi imkanı iyi durumda olan insanlarda görüldüğü hatasıdır. Oysa kanser her yaştan tüm insanlığı risk altına alan bir hastalıktır ve gelişmekte olan ülkelerde daha sık görülmektedir. Son olarak, kanser sadece bir sağlık sorunu değildir. Kişiyi sosyal ve maddi yönden de etkileyen genel bir sorundur. Kısaca özetlemek gerekirse aşırılıklardan uzak, düzenli-dengeli bir hayat, sık sık kontrol, olası bir hastalık durumunda da doğru tedaviye hemen başlamak bizi kanserin sevimsiz yüzünden büyük oranda koruyacaktır” diye konuştu.
DÜZENLİ KONTROLLERİ
İHMAL ETMEYİN
Yemenici, şöyle devam etti:
“Kanserin ortaya çıkışında çevresel faktörlerle beraber bizim nasıl bir hayat sürdüğümüz de etkilidir. Sağlıksız ve dengesiz beslenme, sigara ve alkol alışkanlıkları, hareketsiz ve tekdüze bir yaşam sahibi isek kansere yakalanma riskimiz oldukça fazla gözüküyor. Bundan sonra da elbette ki düzenli kontrolleri ihmal etmememiz lazım. Erken teşhis özellikle kanser hastalığında çok önemlidir. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan KETEM’e (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) vatandaşlarımıza ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Vatandaşlarımız lütfen belirli aralıklarla buraya gidip kontrollerini yaptırsınlar.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme