'Kanser hastaları ilimizde tedavi olacak'

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Adayı Yüksel Arıkan, dünyada Kanser hastalığından ölümlerin, kalp- damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer aldığını, ilimiz genelinde ise yılda 1500'e yakın hemşehrimizin kanser hastalığına yakalandığını söyledi Arıkan, maddi ve manevi çok büyük bir yıkım noktasına gelen Kanser hastalığı sorununun ilimizde Üniversite bünyesinde kurulacak bir Onkoloji (Kanser Tedavi Merkezi) Hastanesi ile tamamen [&hellip]

“Kanser hastaları ilimizde tedavi olacak”

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Adayı Yüksel Arıkan, dünyada Kanser hastalığından ölümlerin, kalp- damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer aldığını, ilimiz genelinde ise yılda 1500’e yakın hemşehrimizin kanser hastalığına yakalandığını söyledi

Arıkan, maddi ve manevi çok büyük bir yıkım noktasına gelen Kanser hastalığı sorununun ilimizde Üniversite bünyesinde kurulacak bir Onkoloji (Kanser Tedavi Merkezi) Hastanesi ile tamamen çözülebileceğini belirtti. Kanser hastalarının günümüzde ameli-yat ve ameliyat sonrasında kemoterapi ve radyoterapi ile tedavi edildiğini ifade eden Rektör Adayı Yüksel Arıkan, bu hastaların hem ameliyatlarının ilimizde yapılamadığını, hem de ameliyat sonrası tedavilerinin Afyonkarahisar dışındaki büyük illerde Medikal Onkoloji ve Radyasyon Onkolojisi Merkezlerinde yapıldığını ifade etti. Arıkan; “Kanser hastalarının tedavileri ameliyat sonrası bir ay içerinde başlamakta ve 6 ay kemoterapi, bir ay da radyoterapi olmak üzere ilk yıl içerisinde ortalama yedi ay sürmektedir. Sonraki yıllarda ise düzenli olarak 3ay, 6 ay ve bir yıl aralıklarla takipleri devam etmektedir.
Bu tedavide her hastanın yanında en az bir refakatçinin bulunduğunu düşünürsek, sadece Kanser sebebiyle her yıl ilimizden dışarıya tedavi amacıyla yaklaşık üç bin kişi gitmektedir. Bu durum üç bin kişinin evinden uzakta yedi ay geçirmesi anlamını taşımaktadır.
Maddi ve manevi çok büyük bir yıkım noktasına gelen bu Kanser has-talığı sorununu ilimizde Üniversitemiz bünyesinde kuracağımız bir Onkoloji (Kanser Tedavi Merkezi) Hastanesi ile tamamen çözebileceğiz” dedi.
“İlimize maddi manevi
kazanç sağlayacak”
Kanser Tedavi Merkezinin hem Medikal Onkoloji hem de Radyasyon Onkolojisi Ünitelerini içeren bir hastane olarak tüm kanser hastalarını tedavi edebilecek şekilde yapılandırılacağını kaydeden Yüksel Arıkan; “Yaklaşık 4-5 milyon dolarlık bir proje olan Onkoloji Merkezinin hizmet alımı şeklinde çok daha ekonomik olarak da yapılabilmesi söz konusudur. Proje başlatıldığında çok kısa sürede, aynı yıl içerisinde tamamlanabilecektir. Onkoloji (Kanser Tedavi Merkezi) Hastanesini kurmamıza yardım edecek pek çok hayırsever vatandaşımız işaret beklemektedir. Bu konuda hizmet verecek personel noktasında da herhangi bir sıkıntı söz konusu olmayacaktır. Bu hizmeti gerçekleştirdiğimizde ilimize çok büyük bir hizmet getirmiş olmanın huzur ve mutluluğunu Afyonkarahisarlı hemşerilerimizle hep birlikte yaşayacağız. Hem ilimizin kaynakları dışarıya akmamış olacak, insanlarımız huzur içinde evinde tedavisini görecek; hem de çevre illerin hastaları burada tedavi görerek ilimize maddi ve manevi katkı sağlayacaklardır” diye konuştu.

Bakmadan Geçme