• Haberler
  • Genel
  • Kanlıca Mahallesi’nin minikleri futbol eğitimi alıyor

Kanlıca Mahallesi’nin minikleri futbol eğitimi alıyor

Demirspor Teknik Direktörü Agah Bıyıkoğlu, Kanlıca Mahallesi’ndeki sentetik futbol sahasında, mahalle gençlerine futbol eğitimi vermeye başladı Kanlıca Mahallesi Muhtarlığı’ndan örnek bir çalışma daha başlatıldı. Kanlıca Mahallesi Muhtarı Ahmet Karaali, mahalle halkının çocuklarının spor yapması için, Teknik Direktör Agah Bıyıkoğlu’na minikleri çalıştırması için ricada bulundu. Teknik Direktör Agah Bıyıkoğlu da, Kanlıca Mahallesi Muhtarı Ali Karaali’nin bu [&hellip]

Kanlıca Mahallesi'nin minikleri futbol eğitimi alıyor

Demirspor Teknik Direktörü Agah Bıyıkoğlu, Kanlıca Mahallesi’ndeki sentetik futbol sahasında, mahalle gençlerine futbol eğitimi vermeye başladı

Kanlıca Mahallesi Muhtarlığı’ndan örnek bir çalışma daha başlatıldı. Kanlıca Mahallesi Muhtarı Ahmet Karaali, mahalle halkının çocuklarının spor yapması için, Teknik Direktör Agah Bıyıkoğlu’na minikleri çalıştırması için ricada bulundu. Teknik Direktör Agah Bıyıkoğlu da, Kanlıca Mahallesi Muhtarı Ali Karaali’nin bu isteğini içtenlikle kabul etti. Çalışmalar da başladı. Mahalle halkınının çocukları, mahalle içindeki futbol sahasına sabah erken saatlerde gelerek Teknik Direktör Agah Bıyıkoğlu nezaretinde futbol oynayıp, spor becerilerini geliştiriyorlar.

Mahalle halkının desteği büyük

Kanlıca Mahallesi Muhtarı Ahmet Karaali, mahalle içinde yer alan futbol sahasında mahalle gençlerinin futbol oynamasının çok önemli olduğunu, mahallelinin de bu konuda kendilerini desteklediklerini dile getirdi. Karaali, Demirspor Teknik Direktörü Agah Bıyıkoğlu’na ricacı olduklarını ve Agah Bıyıkoğlu’nun da bunu kabul ettiğini dile getirdi. Ahmet Karaali, yaptığı açıklamada, “Hocamız Agah Bıyıkoğlu, uzunca bir süredir, mahallemize gelir ve bu bölgede her sabah yürüyüş yapar. O sırada kendisine bu düşüncemi ilettim. O da yardımcı oldu. Şimdi mahalleli gençlerimize, sabahları buraya kadar gelip futbol eğitimi veriyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“Hepsi birer
futbolcu olacak”

Demirspor’un Teknik Direktörü Agah Bıyıkoğlu: “Ben her sabah yürüyüş için buraya gelirim. Yeni yapılan Hıdırlık Yolu, benim için güzel bir spor aktivitesi oluyor. Bundan 10-15 gün önce bu sahanın yapılmış olduğunu gördüm. Muhtar Ahmet Karaali ile de sürekli konuşuyorduk. Bu sırada da bu sahanın daha bir şenlenmesi için böyle bir aktivitenin olmasını istedik. İlerleyen dönemlerde bir mahalle takımının oluşturulmasının sağlanması da böylece mümkün olur dedik. Muhtar Ahmet Karaali, ilgilendi ve mahalleli çocukları topladı. Top ve tişört ayarlandı. Böylece antrenmanlarımız başladı. Afyon sporuna, futboluna faydalı olacaklar. Bunun yanında bu çocukların, sosyalleşmesi ve iyi birer birey olması da çok önemli. İleriki günlerde de bu faaliyetler ivme kazanarak devam edecek” diye konuştu.

Bıyıkoğlu: “Eksikler de tamamlanmalı”

Antrenmanların haftada iki gün yapıldığını dile getiren Agah Bıyıkoğlu, “Afyonkarahisar Belediyesi, Kanlıca’ya önemli hizmetlerde bulunmuş. Özellikle bu sahanın gençlere kazandırılması çok önemli. Sancak tabiki eksikler de var. Etrafına park ve Jimnastik aletleri konulsa çok daha güzel olur. Saha içerisinde de kalelerin olmaması burada antrenman yapan çocuklarımızı zorluyor. Sahanın eksiklerin tamamlanması gerekiyor” dedi.

“2011’de şampiyonluk yaşamıştık”

Kanlıca Mahallesi Muhtarı Ahmet Karaali, sporu kendisinin de çok sevdiğini ifade ederek, 2011 yılında düzenlenen Mahalleler Arası Futbol Turnuvası’nda da şampiyon olduklarını kaydetti. Karaali, “Agah Hocamızla uzun zamandır merhabalaşıyorduk. Bu konuyu görüştük. Sağolsun, kendisi de top getirdi. Bizlere bu sahayı kazandıran, Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a ve tüm belediye personeline teşekkür ediyorum. Burada, bu çocukların bulunması çok önemli. Kötü alışkanlıklardan uzak durup, spor yapıp iyi birer insan olmayı öğrenecekler. Çocuklarımızın aileleri de çok memnun. Bizler 2011 yılında düzenlenen Mahalleler Arası Futbol Turnuvası’nda şampiyon olmuştuk. Şimdi bu çocuklarımız da ağabeyleri gibi şampiyonluklar yaşayacaklar” diye konuştu.

Minikler memnun

Antrenmanlara katılan minikler de çalışmalardan bir hayli memnun. Antrenmanlarda deneyimli Teknik Adam Agah Bıyıkoğlu’nun direktiflerini eksiksiz yerine getiren Kanlıcalı minikler, iyi birer futbolcu olmak istediklerini dile getirdiler.

Bakmadan Geçme