• Haberler
  • Genel
  • Kanlıca, camisine kavuşsun – Kocatepe Gazetesi

Kanlıca, camisine kavuşsun – Kocatepe Gazetesi

Kanlıca Mahallesi Muhtarı Ahmet Karaali, mahallesinde inşaatı süren Miraç Camii için hayırseverlerin yardımını beklediklerini belirtti. Kaarali, Miraç Camii’nin Afyonkarahisar’ın ikinci en büyük camisi olarak planlandığını söyledi Kanlıca Mahallesi Muhtarı Ahmet Karaali, Gün Sazak Bulvarı’nda inşaatı süren Miraç Camii için hayırseverlerden destek istedi. Karaali, “Büyüklüğü bakımından Afyonkarahisar’da ikinci olacak Miraç Camii inşaatında zorluk çekmekteyiz. 5 hisselik [&hellip]

Kanlıca, camisine kavuşsun

Kanlıca Mahallesi Muhtarı Ahmet Karaali, mahallesinde inşaatı süren Miraç Camii için hayırseverlerin yardımını beklediklerini belirtti. Kaarali, Miraç Camii’nin Afyonkarahisar’ın ikinci en büyük camisi olarak planlandığını söyledi

Kanlıca Mahallesi Muhtarı Ahmet Karaali, Gün Sazak Bulvarı’nda inşaatı süren Miraç Camii için hayırseverlerden destek istedi. Karaali, “Büyüklüğü bakımından Afyonkarahisar’da ikinci olacak Miraç Camii inşaatında zorluk çekmekteyiz. 5 hisselik 1600 metrekarelik arsa, ihale ile satın alındı. Arsanın tamamı ise 2 bin 950 metrekare. Ramazan ayında inşaata başladık” dedi.
ASANSÖR SİSTEMİ DE KURULDU
Ahmet Karaali, Miraç Camii ile ilgili şu bilgileri verdi:
“2 kat üzerinde kurulu olacak camiinde 210 metrekarelik alt kat Kur’an kursu ve 440 metrekarelik sosyal alan yer alacak. Aynı zamanda yaşlı ve engelli vatandaşlarımız için üst kata çıkmayı kolaylaştırmak amacıyla asansör sistemi kurduk. 3 ay gibi kısa bir sürede 886 metreküp hazır beton, 69 ton demir kullandık.Yaz aylarında 60 öğrencimize Kur’an-ı Kerim öğrettik. 1 adet minare ve şadırvanı hazır hâli getirmeye çalıştık. Fakat son günlerde nakit sıkıntısı çekmeye başladık.”
HAYIRSEVERLERE ÇAĞRI
Afyonkarahisar’daki vatandaşların hayırsever olduğunu, böyle bir camiinin inşaatının yarım kalmasına gönüllerinin razı olmayacağına inandığını belirten Karaali, “Hayırsever kardeşlerimizin Kuveyt Türk Afyonkarahisar Şubesi’nde 536475 numaralı hesaba veya dernek yönetimine yardımda bulunmalarını rica ediyoruz” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme