Kanlı ay tutulması ne zaman?

Kanlı Ay Tutulması nedir, ne zaman, hangi tarihte gerçekleşecek? 2023 Ay tutulması nereden izlenecek, Türkiye’den görülecek mi?

Haber
Kanlı Ay Tutulması nedir, ne zaman, hangi tarihte gerçekleşecek 2023 Ay tutulması nereden izlenecek, Türkiyeden görülecek mi
Ay Tutulması ne zaman, nereden görülecek? Kanlı Ay Tutulması nedir? Ekim ayının son günleri yaşanırken Ay Tutulmasının da tarihi geldi. İşte merakla beklenen tutulma tarihi.

KANLI AY TUTULMASI NE ZAMAN?
2023 yılının ilk ay tutulması Mayıs ayında gerçekleşmişti. Yılın ikinci Ay tutulması ise Kandilli Rasathanesi 2023 yılı gök olayları takvimine göre 28-29 Ekim 2023 tarihlerinde gerçekleşecek.

Parçalı Ay tutulması saat 21:01’de başlayacak ve 01:26’da sona erecek.

AY TUTULMASI NEREDEN İZLENECEK?
Asya’nın en doğusu ve Avustralya’da tutulma devam ederken Ay batacak. Asya, Avrupa Afrika’da tamamı izlenecek. Afrika’nın en batı ucu, Atlas Okyanusu ve Amerika kıtasının doğusunda tutulma devam ederken Ay doğacak.

Parçalı Ay tutulması Türkiye’den de izlenebilecek.

KANLI AY TUTULMASI NEDİR?
Kanlı Tutulması bilimsel bir terim olmamakla birlikte Ay tutulması sırasında Ay’ın renginin kırmızı renge dönüşmesinden dolayı Kanlı Ay Tutulması ismini almıştır. Ay, Dünya’nın gölgesinden geçtiğinde ve güneş ışığının Ay’ın yüzeyini aydınlatmasını engellediğin böyle bir tutulma yaşanıyor. Güneş ışığının ufak bir kısmı, Dünya’nın atmosferi yoluyla dolaylı olarak Ay yüzeyine hala ulaşıyor ve Ay kırmızı, sarı ve turuncu bir parıltıyla kaplanıyor.

Bakmadan Geçme