• Haberler
  • Gündem
  • Kan bağışı duyarlılığı artmalı – Kocatepe Gazetesi

Kan bağışı duyarlılığı artmalı – Kocatepe Gazetesi

Türk Kızılayı, Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü dolayısıyla Garden Kale Termal Otel’de iftar yemeği ve tören düzenledi. Belirli bir sayının üzerinde kan bağışı yapan gönüllülere plaket ve madalya takdim edilen gecede konuşan Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Danıştekin, “Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü dolayısıyla bu etkinliği düzenledik. Türkiye’de kan toplama yetkisi, ağırlıklı olarak Türk [&hellip]

Türk Kızılayı, Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü dolayısıyla Garden Kale Termal Otel’de iftar yemeği ve tören düzenledi. Belirli bir sayının üzerinde kan bağışı yapan gönüllülere plaket ve madalya takdim edilen gecede konuşan Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Danıştekin, “Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü dolayısıyla bu etkinliği düzenledik. Türkiye’de kan toplama yetkisi, ağırlıklı olarak Türk Kızılayı’nda. İlimizdeki Kan Bağış Merkezi, ihtiyacı karşılar hale geldi. Bunda büyük pay gönüllülerimizin ve Kan Bağışı Merkezi çalışanlarının. Kan bağışı insandan başka kimseden temin edilemiyor. Bağışlanan kanlar. ihtiyaç sahibi hastalarımız için çok önemli. İnsani bir görevi de yerine getirmiş oluyoruz. Biz kan bağışçılarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bu konudaki duyarlılığın artmasını umuyoruz” dedi.
BİR BUÇUK ASIRLIK KOCA ÇINAR
Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Adem Uslu ise Kızılay’ın Türk Devleti’ni en iyi şekiyde temsil ettiğini vurguladı. Uslu, “Türk Kızılayı, bir buçuk asırlık koca bir çınar. Sadece Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde değil, dünyanın neresinde bir felaket olsa, dünyanın neresinde insanlar sıkıntıya düşse Türk Kızılayı’nı orada görüyoruz. 17 Ağustos 1999’daki büyük depremde Türk Kızılayı’nın ortaya koyduğu performansı görüyoruz. Dünyanın neresinde insanlar dara düşse Türk Kızılayı’nı orada görüyoruz. Türk Kızılayı, Türk Devleti’nin tanıtımında da önemli bir görev ifa ediyor” diye konuştu.
VATANDAŞLARIMIZ İYİLİK YAPIYOR
Uslu, şöyle devam etti:
“Mütemadi olarak kan bağışında bulunan vatandaşlarımız, hemşehrilerimiz insanı yaşatma noktasında çok büyük bir iyilik yapıyorlar. Damarlarımızda dolaşan kandan bir ünite verdiğimiz zaman, kanımız tazeleniyor; kendimizi bir-iki gün içinde daha sağlıklı hale getiriyoruz. Buradaki amaç, karşılık beklemeden ortaya konan bir iyiliktir.”
KANIN TEMİN KAYNAĞI İNSANDIR
Kızılay Afyonkarahisar Kan Bağış Merkezi Müdürü Kubilay Akman ise kan bağışının önemine dikkat çekerek “Ülkemizin kan ihtiyacının büyük kısımın karşılayan Türk Kızılayı, bu noktada en büyük desteği gönüllü bağışçılarından almaktadır. Çünkü kanın bağış dışında bir temin yöntemi bulunmamaktadır. Kaynağı yalnızca insandır” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından 45 kan bağışçıya plaket ve madalyaları takdim edildi. >> Murat ARISOY’un Haberi

Bakmadan Geçme