Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın

Kamusal hizmetlere kişiler de katkı sunmalı

Burcu Aydın 6 Aralık 2010 Pazartesi 02:00:00
  Dinar ilçemize bağlı 55 köyden bir tanesi de Çapalı köyü. Köye ilişkin çeşitli medya organlarında hizmet eksikliği yetersizliği yönünde haberler yayınlanmıştı. Milletvekillerinin yaptığı açıklamalar üzerine Meclis Başkanı Salih Sel ve beraberindeki üyeler Çapalı köyü halkını ziyaret etmek üzere köye gitti. Bu ziyarette bazı basın mensupları olarak bizler de vardık. Ziyaret normal ölçülerde gerçekleşti. Yapılanlar yapılamayanlar nedenleriyle anlatıldı.
Köy halkından bazı kişiler ve köy muhtarı Volkan Koçyiğit durumu izah ederken tepkilerini de koydular. Meclis Başkanı Salih Sel başta olmak üzere diğer üyelerde yapılan çalışmaları yıl yıl anlatırken hizmet anlayışının adalet duygusu ile aciliyet ve ödenek durumuna göre şekil aldığını detaylarıyla anlattılar. Buraya kadar her şey normal ölçülerde. Ancak ziyaret bitiminde bir iki genç aşırı tepki gösterip bu tepkiyi görüntüleyen basın mensuplarına saldırgan davranışlarda bulundular. Tehditkar ve maksadı aşan tavırlar yadırgandı.
Olayın akabinde ertesi günkü meclis toplantısında sağ olsun Dinar İGM üyelerinden İbrahim Acar, yaşanan olumsuzluklar nedeniyle Dinar ilçesi, Çapalı köyü halkı ve Dinar’ın tüm meclis üyeleri adına basın mensuplarından özür diledi. Kendisine olayın akabinde köyden özür dileyen telefonların edildiğini gençlerin taşkınlığının hoş görülmesini rica etti.
Çapalı köyü Dinar ilçesine 23 kilometre il merkezine ise 110 kilometre. Dinar’ın 55 köyünden sadece biri. Köyde yaşayan 360 adet nüfusu var. Ülkemizin ve Afyonumuzun güzel yörelerinden sadece biri. Ama temel sıkıntı alt yapı hizmetlerinin günlük hayatta arzu edilen noktaya ulaşmamış olması. İçme suyu, kanali-zasyon şebekesi insanlar için son derece önemli. Su olmadan hayat olmuyor. Kanalizasyon şebekesi de temel ihtiyaçlar arasında. Ama bunların olmaması veya tamamlanmamış olması nedeniyle gösterilen aşırı tepkiler bu ihtiyacın giderilmesine hiçbir katkı sunmuyor. A iktidarı B iktidarı hangi siyasi parti ve kimler yerelde ve merkezi hükümette görev alırsa alsın yapılacaklar kadar bunları yapabilecek maddi imkanlar ve ödenek miktarları da belli. 21. Yüzyılda ve 2011’e sayılı günler kala insani temel ihtiyaç ve hizmetlerin eksikliği insanın içini elbette acıtıyor. Ama neden tek boyutlu düşünmekte ısrar ediyoruz işte bunu anlamak güç.
Hizmet yetersizliğinden yakınılan Çapalı köyünün yetiştirdiği mutlaka pek çok insan var. İnsanlar belirli bir noktaya gelip belli imkanları elde ettikten sonra doğup büyüdüğü topraklara ekmeğini yiyip suyunu içtiği yere katkı sunmalı öyle değil mi? Bu manada kimi kanalizasyon şebekesinin yapımına kimileri de içme suyu borularının değiştirilmesine katkı sunsa kimileri de tüm köy içini kilitli parke taşı ile döşetse ortada sorun kalır mı?
Taşın altına pamuk ellerin sokulup “bende varım” denmesi en akilane yaklaşım biçimidir. Bu örneği sadece Çapalı için vermedim. İl, ilçe, köy her neresi olursa olsun. Vatandaşlık ödevle-rimiz arasında olan vergimizi düzgün ve zamanında vermenin yanında imkanlarımız ölçüsünde kamusal hizmet ve ihtiyaçlara katkı sunarsak sorunların çözümünde epeyce yol kat etmiş oluruz. Kamusal hizmetlere her vatandaşın kendi yöresinde imkanları ölçüsünde katkı verme alışkanlığının yaygınlaşması dileğiyle.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti