• Haberler
  • Genel
  • Kamuoyu oluşursa stat yıkılmaz – Kocatepe Gazetesi

Kamuoyu oluşursa stat yıkılmaz – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, Atatürk Stadı ve Atatürk Kapalı Spor Salonu’nun yıkılmaması gerektiğini belirtti. Görgöz, “Bu iki alan, halkımızın spor yapabildiği, yürüyebildiği mekandır. Bu iki alan yıkıldığı takdirde şehir kültürü yara alacaktır. Bununla ilgili kamuoyunun oluşması gerekiyor” dedi Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, Atatürk Stadı ve Atatürk Kapalı Spor Salonu’nun, [&hellip]

Kamuoyu oluşursa stat yıkılmaz

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, Atatürk Stadı ve Atatürk Kapalı Spor Salonu’nun yıkılmaması gerektiğini belirtti. Görgöz, “Bu iki alan, halkımızın spor yapabildiği, yürüyebildiği mekandır. Bu iki alan yıkıldığı takdirde şehir kültürü yara alacaktır. Bununla ilgili kamuoyunun oluşması gerekiyor” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, Atatürk Stadı ve Atatürk Kapalı Spor Salonu’nun, Toplu Konut İdaresi ile yapılan anlaşma nedeniyle yıkılacağını, ancak toplumsal bir karşı duruşla bu yıkımın durdurulabileceğini belirtti. Görgöz, “Afyonkarahisar’daki stat ve salonun yıkılmasına benzer bir durum Gaziantep’te de yaşandı. Stadın yıkılması, yerine konut yapılması gündeme geldiğinde Gaziantep’teki neredeyse tüm partilerden yetkililer, sivil toplum örgütleri ardı ardına açıklama yaptılar. Gaziantepli Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’le görüştüler. Bu kamuoyu baskısı sonrasında stadın yıkılması halinde alanın büyük bir meydan olarak tasarlanması kararı alındı” dedi.
ÇİVİ İÇİN HIRDAVAT
DÜKKANI SATMAK
Afyonkarahisar’da Spor Kompleksi’nin inşa edildiğini kaydeden Görgöz, “Afyonkarahisar’a çivi çakılması, bizi mutlu eder. Fakat, hırdavat dükkanını satarak bir avuç çivi alabiliyorsak, burada bir yanlışlık vardır. Spor Kompleksi yapılırken, şehrin ortasındaki nefes alma yerimiz olan stat ve salon yıkılmamalı. Maddi açıdan bakıldığında, 50 yıldır ayakta olan kapalı spor salonunun yıkılması için harcanacak para, ciddi meblağlara ulaşacaktır. Ayrıca toplumun her kesiminden vatandaşlar, sabah ve akşamları burada yürüyüş yapıyor, koşuyor, spor yapıyor. 1992-93’ten beri yerleşmiş olan bu kültürü heba etmek, buradaki yeşilliğe kıymak, İstasyon Kavşağı’na yapılacak yeni konutlarla ek trafik yükü getirmek; kent lehine değildir” diye konuştu.
KALBE DOKUNMAYALIM
Stat ve spor salonunun bulunduğu parsellerin satıldığını hatırlatan Görgöz, şöyle devam etti:
“Stat ve spor kompleksinin kimlere ve ne kadar fiyatla satıldığı kamuoyuyla paylaşılmamaktadır. Her defasında şeffaf yönetimden bahseden iktidarın ve iktidar partisine mensup yöneticilerin bu konuya açıklık getirmesi gerekmektedir. Atatürk Stadı ve kapalı spor salonu, Afyon’un kalbidir. Bu kalbe dokunmayalım.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme