• Haberler
  • Genel
  • 'Kamu yatırımlarını takip ediyorum' – Kocatepe Gazetesi

'Kamu yatırımlarını takip ediyorum' – Kocatepe Gazetesi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar'da yapılan kamu yatırımlarının takipçisi olduğunu belirtti MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, TBMM'de gündem dışı söz alarak Afyonkarahisar'da yarım kalan kamu yatırımları hakkında konuşma yaptı.Milletvekili Kemalettin Yılmaz, 'Seçim bölgem olan Afyonkarahisar 13 yıllık AKP'nin devri iktidarında hala yaşanabilir iller arasında 58. sırada, hala 1300 civarında derslik açığı vardır. [&hellip]

“Kamu yatırımlarını takip ediyorum”

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz,
Afyonkarahisar’da yapılan kamu yatırımlarının takipçisi olduğunu belirtti

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, TBMM’de gündem dışı söz alarak Afyonkarahisar’da yarım kalan kamu yatırımları hakkında konuşma yaptı.
Milletvekili Kemalettin Yılmaz, “Seçim bölgem olan Afyonkarahisar 13 yıllık AKP’nin devri iktidarında hala yaşanabilir iller arasında 58. sırada, hala 1300 civarında derslik açığı vardır. 8500 norm öğretmen kadrosunun 2200 kadarı da boştur. İlk icraatlarınızın başında Kocatepe Tarımsal Araştırma Enstitüsünü kapatmak oldu. Personeli dağıtıldı, damızlık mandalar sağa-sola gönderildi. Gelen talep ve ihtiyaç üzerine afyon kaymağı ve sucuğunu önemli bir öznesi olan mandacılığın araştırılması için AKÜ’ye devredildi. Şu andaki durumu ise tam bir yürekler acısı. Yazıktır, günahtır. DMO Bölge Müdürlüğü’nü kapattınız, personelini dağıttınız, lojmanlar, idari binalar iklimlendirilmiş depolar harabeye dönmüş vaziyette sarhoşların, berduşların mekanı olmuş vaziyette. Bu hali çok hoşunuza gidiyor herhalde ki defalarca dile getirildiği halde bakan çeken yok. Tam bir mezbelelik halde. Yazıktır günahtır” dedi.
BİRÇOK YATIRIM ATIL
Meteoroloji 5’inci Bölge Müdürlüğü’nün, İçişleri Bakanlığı’na ait Termal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin, Çay’daki SEKA’nın, Afyonkarahisar Spor Kompleksi’nin ve Müze’nin, Olimpik Yüzme Havuzu’nun durumlarını da gündeme getiren Yılmaz, şöyle devam etti:
“Afyonkarahisar’daki problemli yatırımları kamu adına takip etmek ve yetkilileri uyarmak; seviyeli ve sorumlu siyaset anlayışımızın bir gereğidir. Zaman darlığı nedeniyle diğer pek çok konulardan bahsedemedim. Ama hepsini ayrı ayrı, bire bir takip etmiş ve yetkilileri uyarmış olmanın vicdanı rahatlığı içerisindeyim. İsraf haramdır. Kul hakkı haramdır. Hırsızlık günahtır ve suçtur. Beytülmal’a el sürmek haramdır, günahtır. Bunlara sessiz kalmak, savunmak ve sahip çıkmak da haramdır, günahtır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme