• Haberler
  • Genel
  • 'Kamu kurum ve kuruluşları arkamızda durmalı'

'Kamu kurum ve kuruluşları arkamızda durmalı'

Afyonkarahisar Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Meslekte Birlik Derneği'nin iftar yemeğinde konuşan Ankara Mali Müşavirler Odası Başkanı Mehmet Okkalı, 'Biz nasıl hükümete sahip çıkıyorsak, kamu da bizim arkamızda durmalı' dedi Afyonkarahisar Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Meslekte Birlik Derneği, İkbal Termal Otel'de iftar yemeği düzenledi. Yemeğe çok sayıda davetli katıldı. BÜROKRATLAR DESTEK OLMALIYemekte konuşan Ankara Mali Müşavirler [&hellip]

“Kamu kurum ve kuruluşları arkamızda durmalı”

Afyonkarahisar Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Meslekte Birlik Derneği’nin iftar yemeğinde konuşan Ankara Mali Müşavirler Odası Başkanı Mehmet Okkalı, “Biz nasıl hükümete sahip çıkıyorsak, kamu da bizim arkamızda durmalı” dedi

Afyonkarahisar Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Meslekte Birlik Derneği, İkbal Termal Otel’de iftar yemeği düzenledi. Yemeğe çok sayıda davetli katıldı.
BÜROKRATLAR DESTEK OLMALI
Yemekte konuşan Ankara Mali Müşavirler Odası Başkanı Mehmet Okkalı, hükümete mesaj verdi. Hükümetle birlik-beraberlik içinde çalıştıklarını söyleyen Okkalı, kamu kurum ve kuruluşlarından destek istedi. Okkalı, “En önemli görev, kamu, kamudaki arkadaşlarımıza düşüyor. Bizler Meslekte Birlik Grupları Türkiye’de başarı sağlayacaksak devlet kurum ve kuruluşları bizim arkamızda durmak zorundadır. Çünkü biz onlara nasıl sahip çıkıyorsak, hükümetle birlik beraberlik içinde çalışma mesajları veriyorsak, bürokratlarımızın da bize sahip çıkması gerekiyor” dedi.
TAHSİLAT TEBLİĞİ YAYINLANMALI
Mali müşavir ve muhasebecilerin hükümetten isteklerinin olduğunu kaydeden Okkalı, “Tahsilatla ilgili tebliğin TÜRMOB seçimlerinden önce yayınlanmasını arz ediyoruz. En önemli nokta budur. Bunu arz ediyoruz. Ankara’daki iftarımızda yetkililerden bu konuda bir müjde bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
“SESSİZ ÇOĞUNLUK
BİR ARAYA GELMELİ”
Kamu Gözetim Kurumu Yetkilendirme Daire Başkanı Rafet Dilmen ise meslek kuruluşlarının daha önce belirli çevrelerin elinde kaldığını, ancak son dönemde sessiz çoğunluğun harekete geçtiğini belirtti. Dilmen, “Biz kurum olarak meslek mensuplarımızın hayatına yeni girdik. Bu sene etkileri görünmeye başlanacak. Birlikte hareket ve örgütlü hareket etmek çok önemli. Meslek kuruluşları belirli kesimlerin elinde kaldı, sessiz çoğunluk bu konuda hareketsiz kaldı. Bizim sessiz kalan insanlarımızın bir araya gelerek birlik olması ve söz sahibi olması gerekir.
Yönetişim hususuna dikkat edilmeli. Meslek mensuplarıyla yönetişim gerçekleştirmeye çok önem veriyoruz. Meslek mensuplarıyla işbirliği içinde çalışacağımızı belirtiyoruz” şeklinde konuştu.
“MESLEĞİN İLERLEMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Mustafa Güneş “Meslekte Birlik hakikaten uzun süredir ciddi çalışmalar yapıyor. Bunun semeresini de alıyor. Biz mesleğimize önem veriyoruz. Meslekle ilgili sıkıntıları gidermeye çalışıyoruz” derken Afyonkarahisar Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Meslekte Birlik Derneği Başkanı Mustafa Üreten ise Meslekte Birlik Grupları’nın mesleği ileri götürmek için çalıştığını vurguladı.

AFYON, YOLLARIN BİRLEŞTİĞİ YER

Emekli Gelir İdaresi Başkanı ve TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi Osman Arıoğlu, Afyonkahisar’dan övgüyle söz etti. Arıoğlu, “Afyon neredeyse Batı’nın tam orta noktası. Bütün yol güzergahlarının kesişme noktası Afyonkarahisar. Yolların birleşip dağıldığı yerdir, birleşme, bütünleşmede de merkez olmuştur” dedi.

Bakmadan Geçme