'Kamu çalışanlarının hakkı gasp ediliyor'

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, belediyeler ve bağlı kuruluşları ile İl Özel İdarelerinde, idare ile yetkili sendika arasında yapılan Sosyal Denge Tazminat sözleşmelerinden kesilen 'sözleşme aidatı'nın, yetkili olmayan diğer sendikalar nezdinde haksızlık oluşturduğu iddiaları ile ilgili olarak, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya bir soru önergesi verdi.Yerel Yönetim Hizmet Kolu bünyesinde görev yapan kamu çalışanlarına sağlanan 'Sosyal [&hellip]

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, belediyeler ve bağlı kuruluşları ile İl Özel İdarelerinde, idare ile yetkili sendika arasında yapılan Sosyal Denge Tazminat sözleşmelerinden kesilen “sözleşme aidatı”nın, yetkili olmayan diğer sendikalar nezdinde haksızlık oluşturduğu iddiaları ile ilgili olarak, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya bir soru önergesi verdi.
Yerel Yönetim Hizmet Kolu bünyesinde görev yapan kamu çalışanlarına sağlanan “Sosyal Denge Sözleşmesi Tazminatı” üzerinden yapılan “Sözleşme Aidatı” kesintilerinin çalışma barışı ve kamu sendikacılığı açısından büyük sakıncalar taşıdığını belirten Parsak, yapılan bu kesintiler sonucu ortaya çıkan adaletsizliklerle ilgili İçişleri Bakanlığı’nın bir çalışması olup olmadığını sordu.
AKP hükümetlerinin, yandaş sendikacılığı geliştirmeye yönelik politikalar ürettiğini kaydeden Parsak, “Kamu çalışanları diledikleri sendikaya üye olma noktasında özgürdür. AKP, yerel yönetim hizmet kolu dışındaki hizmet kollarında da adaletsiz ve taraflı uygulamalara imza atmakta, kamu çalışanlarının hakkını gaspetmektedir. Eğitim hizmet kolu başta olmak üzere mahkeme kararları uygulanmamakta, çoğu kamu kurumunda mevzuat bir kenara itilmektedir. AKP’nin tarafgir uygulamalarını her adımda deşifre edip bu tür yanlı politikalar ile her platformda mücadele edeceğiz” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme