Kampüsler, güneş enerjisi ile aydınlanacak

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde Akademik Yıl Açılış Töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, il merkezindeki kampüslerde aydınlatmanın güneş enerjisi ile sağlanması için harekete geçeceklerini belirtti Afyon Kocatepe Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni, Atatürk Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törene Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu başta olmak üzere, Belediye Başkan Vekili Haydar Kaya, Cumhuriyet [&hellip]

Kampüsler, güneş enerjisi ile aydınlanacak

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde Akademik Yıl Açılış Töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, il merkezindeki kampüslerde aydınlatmanın güneş enerjisi ile sağlanması için harekete geçeceklerini belirtti

Afyon Kocatepe Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni, Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu başta olmak üzere, Belediye Başkan Vekili Haydar Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Âdem Yazar, İdare Mahkemesi Başkanı Hüseyin Bilgin, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AKÜ Eski Rektörü Prof. Dr. Halim Sözbilir, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin’in yanı sıra Afyonkarahisar il protokol üyeleri, AKÜ akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.
2014 İÇİN YENİ PROJELER
Törende konuşan Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, üniversite olarak atılım yaptıklarını, atılımların bundan sonra da devam edeceğini belirtti. Solak, 2014 yılında çalışmalara başlanılması beklenen projeleri şöyle sıraladı:
“Eğitim Fakültesi ile Teknoloji Fakültesi eğitim binalarının yapılması projesi, 180 Yataklı Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi projesi, Ali Çetinkaya Kampüsünden sonra Merkez ANS Kampüsünde bulunan tüm birimlerin de jeotermal ısınma sistemine geçilmesi projesi ile il merkezindeki kampüslerimizin Güneş Enerjisinden Elektrik Üretme sistemiyle aydınlatılması projesi.”
UZAY BİLİMLERİ İÇİN BAŞVURULDU
Solak, sene içinde birçok çalışma ile üniversiteyi geliştirmek istediklerini hatırlatarak “Üniversitesi bünyesinde bölge ve ülke ihtiyaçları dikkate alınarak yeni fakülteler, yeni bölümler, yeni lisansüstü programlar ve yeni araştırma merkezlerinin kuruluşu sağlanmakta ve akademik kadrosu güçlenmektedir. Bu bağlamda Hukuk, Diş Hekimliği, İslami İlimler ve Eczacılık Fakülteleri ile Eğitim Bilimleri ve Güzel Sanatlar Enstitüleri’nden sonra Turizm Fakültemiz de üniversitemiz bünyesinde yerini almıştır. Ayrıca Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi kurma talebimiz Yükseköğretim Kurulunca uygun görülerek Bakanlar Kurulu’na sevk edilmiştir” dedi.
40 BİN KİŞİLİK AİLE
Rektör Prof. Dr. Solak, AKÜ’nün 2013-2014 akademik yılında, 5 Enstitü, 14 Fakülte, 1 Devlet Konservatuvarı, 4 Yüksekokul ve 15 Meslek Yüksekokulu’ndaki toplam 88 bölüm ve 135 programda 37 bin 465 öğrencinin öğrenim görmekte olduğunu belirttiği konuşmasında, ek kontenjanla yerleştirilen 1886 öğrenci ile birlikte AKÜ’nün toplam öğrenci sayısının 40 bine yaklaştığını söyledi.
İLK 50 ÜNİVERSİTE ARASINDA
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise yaptığı konuşmada, AKÜ’nün Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak’ın da çalışmalarıyla çok büyük bir ivme kazandığını söyledi. Vali Balkanlıoğlu, “Diğer üniversitelerin de muhakkak çeşitli çalışmaları vardır, ama ben kendi ilimizin üniversitesini yakinen takip ettiğim için varolan baş döndürücü gelişmeleri gözlemleyebiliyorum. Gerek içindeki donanım, gerek fiziki mekânlar, gerekse akademik programlar açısından son derece cazip ve kaliteli bir üniversite. Öyle ki, bağımsız denetleyiciler tarafından yapılan çalışma neticesinde Türkiye’deki ilk 50 üniversitenin içinde yer almıştır. Bu olay bizleri de onurlandırmıştır. İlimizde böyle bir üniversitenin bulunması, 40 bine yakın öğrencinin burada eğitim görüyor olması, 1000’in üzerinde akademik personelin bulunması ilimize ekonomik, sosyal, kültürel ve sanatsal açıdan büyük fayda sağlamaktadır” dedi.
TIP FAKÜLTESİ, YÜZ AKI
AKÜ’nün bütün fakültelerinde büyük gelişmelerin olduğunu ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “Özellikle Tıp Fakültesi’ndeki gelişmeler çok büyük. Çeşitli illerden insanlar Afyonkarahisar’daki hastanede tedavi olmak için geliyorlar. Bu aşamalara gelmek bizler için çok gurur verici. Üniversitemizin uluslararası alanda kabul görmesi çok önemli bir şey. Aileler büyük ümit ve hayallerle çocuklarını üniversitelere gönderiyor. Sadece bir diploma sahibi olsun diye değil, meslek sahibi olsun diye uğraşıyorlar. Mezun olduğunda aranılan, istenilen bir mesleğe sahip olmalarını istiyorlar. Bu çocuklar ellerine verilen bir belgeyle gönderilmemeli. Bu konuda siz öğretim elemanlarına çok iş düşüyor” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Daha çok
sosyalleşme talebi

AKÜ Öğrenci Konseyi Başkan Vekili Mustafa Engin Akkaya, “sosyalleşme” alanı istedi. Akkaya, “Biz, öğrenciler olarak daha fazla sosyalleşebileceğimiz imkânların bize sunulmasını, üniversitemiz kapsamında düzenlenen faaliyetlerin artmasını, yurt dışı ve yurtiçi öğrenci değişim programlarından daha fazla yararlanabilmeyi siz değerli hocalarımızdan talep ediyoruz. Öğrenci Konseyi Başkan Vekili olarak temsil ettiğim sayıları 40 bine yaklaşmış olan öğrenci arkadaşlarımın huzur, güven ve bu çerçevede rahatlayan hisleriyle en üstün başarılarla üniversitemizi her kulvarda taçlandıracaklarına yürekten inanıyorum. Bu düşüncelerle yeni akademik yılda da üniversitemizin barış ve huzur dolu bir ilim ve bilim yuvası olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Çelenkle başladı

ANS Kampusü tören alanında düzenlenen “Çelenk Sunma Töreni”, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın yanı sıra AKÜ akademik ve idari personelinin katılımıyla gerçekleştirildi. Rektör Prof. Dr. Solak’ın Atatürk Anıtına çelenk sundu.

“Adil olmayan kanun, kanun değildir”

Afyonkarahisar Baro Bakanı Av. Turgay Şahin, Afyon Kocatepe Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni’nde temsili ilk dersi verdi. Şahin, “Hukuk okulları, ekolleri arasında adalet kavramına en çok önem veren hukuk şüphesiz tabii hukuk okuludur. Tabii hukuk anlayışında hukuk, adalet ile tanımlanır. Hukukun geçerliliğini kuran şey adalettir. Bu açıdan tabii hukuk teorisini kısaca bir kanun, kanun olmak için adil olmak zorundadır diyen bir anlayış olarak tanımlayabiliriz. Bu husus en güzel bir biçimde Aziz Augustinus tarafından ifade edilmiştir. Adil olmayan kanun, kanun değildir. Diğer bir ifade ile bir hukuki işlemin geçerli olabilmesi için yani hukuki sonuçları doğurabilmesi için adaletin gereklerine uygun olması ve onu gerçekleştirmesi gerekir. Dolayısıyla eğer bir hukuki işlem veya hukuk normu adil ise geçerlidir, adil değil ise geçersizdir. Yani hukuki sonuçları doğurmaya elverişli değildir. Diğer bir ifadeyle bağlayıcı gücü yoktur” dedi.

İki kampüste 4 inşaat

Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü ile Ali Çetinkaya Kampüsü’nde toplam 4 inşaat sürüyor. ANS Kampüsü’nde 3 bin kişilik, 10 bin metrekareye yayılan merkezi yemekhane ile Mühendislik ve Teknoloji Fakülteleri’nin Labaratuvar ve Atölyeleri inşaatı sürüyor.Ali Çetinkaya Kampüsü’nde ise poliklinikler ile Anfi-Derslik-Labaratuvar inşaatları devam ediyor.

Akademik Orkestra konseri bu akşam

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Kocatepe Akademik Orkestra Konseri düzenlenecek. Cihat Aşkın’ın şefliğindeki konser, bu akşam saat 19’da Güzel Sanatlar Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilecek.

Bakmadan Geçme