Kamerun’a 1 yılda 2 milyon dolarlık ihracat

Mus Far MAN Otomativ Şirketi Müdürü Veli Murat Çıracıoğlu ile Touristiqune Express SA şirketi sahibi Yaouba Bello'nun Kamerun'un Gounte ile Afyonkarahisar'ın kardeş il olmaları çalışmaları ve şirket faaliyetleri hakkında bilgiler vermek üzere Vali İrfan Balkanlıoğlu bir ziyaret gerçekleştirdi Ziyaret sırasında konuşan Mus Far MAN Otomativ Şirketi Müdürü Veli Murat Çıracıoğlu Vali İrfan Balkanlıoğlu'na bilgiler verirken [&hellip]

Kamerun'a 1 yılda 2 milyon dolarlık ihracat

Mus Far MAN Otomativ Şirketi Müdürü Veli Murat Çıracıoğlu ile Touristiqune Express SA şirketi sahibi Yaouba Bello’nun Kamerun’un Gounte ile Afyonkarahisar’ın kardeş il olmaları çalışmaları ve şirket faaliyetleri hakkında bilgiler vermek üzere Vali İrfan Balkanlıoğlu bir ziyaret gerçekleştirdi

Ziyaret sırasında konuşan Mus Far MAN Otomativ Şirketi Müdürü Veli Murat Çıracıoğlu Vali İrfan Balkanlıoğlu’na bilgiler verirken; bundan yaklaşık 3 yıl önce Touristiqune Express SA şirketi sahibi Yaouba Bello ile tanışmalarına Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın vesile olduğunu, bunun ardından iş ilişkilerinin oluşmasının sağlandığını ve neticede ikili ilişkilerin artması ile Kamerun’un Gounte şehriyle Afyonkarahisar’ın kardeş il olması çalışmalarına başlanıldığını belirtti.
İş ortaklığı yapan Mus Far MAN Otomativ Şirketi Müdürü Veli Murat Çıracıoğlu Vali İrfan Balkanlıoğlu’na bilgiler verirken; “Yaptığımız iş ortaklığı sayesinde geçtiğimiz yıl 2 milyon dolar ihracatımız oldu. Bu iş ortaklığı sayesinde çok güzel çalışmalara imza atmaktayız. Bunlardan biri olan Gounte şehriyle Afyonkarahisar’ın kardeş il olma çalışmasıdır. Bu konu hakkında siz devlet büyüğümüze bilgi vermek için buradayız. Göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan dolayı şahsım ve iş ortaklarım adına size teşekkür ediyorum” dedi. Ayrıca Çıracıoğlu, Afyonkarahisar’a gelen Touristiqune Express SA yetkili ve çalışanlarının Afyonkarahisar’a ve termal güzelliklere hayran kaldıklarını ekledi.
KAMERUN SAYGIN BİR ÜLKE
Ziyaretten ve söz konusu girişimlerden dolayı memnuniyetini dile getiren Vali İrfan Balkanlıoğlu; “Kamerun iç huzurun yaşandığı ülkeler arasında saygın bir yeri olan ülkedir. İş ortaklığı sayesinde kardeş olabilmek için yetkililerin girişimleri takdire şayan bir harekettir, bu nedenle kendilerini kutluyorum ve bu proje kapsamında Valilik olarak gerekenleri yapacağız. Bu sayede iki ülke arasında kardeşlik köprüsü kurulacak, böylece hem ticari ilişkilerimiz, hemde sosyal ilişkilerimiz artacak. Kardeş il çalışmalarında ileriki günlerde ciddi adımlar atılacak olması münasebetiyle ilimize gelecek olan heyeti Afyonkarahisar’da misafir etmekten mutlu olacağız” diye konuştu.
Daha sonra günün anısına Touristiqune Express şirketi sahibi Yaouba Bello tarafından Afrika’da sevinç duygularını ifade etmek için kullanılan bir müzik aleti Vali İrfan Balkanlıoğlu’na takdim edildi. Vali İrfan Balkanlıoğlu ise misafirlerine mermerden yapılmış satranç takımı ile Afyonkarahisar’ı anlatan kitap ve broşürler ile Afyonkarahisar türkülerinin yer aldığı bir müzik cd’si hediye etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme