• Haberler
  • Genel
  • Kamburoğlu, projelerini anlattı: Güney'de 'İYİ Belediyecilik' hayat bulacak

Kamburoğlu, projelerini anlattı: Güney'de 'İYİ Belediyecilik' hayat bulacak

İYİ Parti Güney Belediye Başkan Adayı İsmail Enes Kamburoğlu, yarın yapılacak olan Güney Belediye Başkanlığı seçiminde göreve gelmesi halinde uygulayacağı projelerini anlattı   İYİ Parti Güney Belediye Başkan Adayı İsmail Enes Kamburoğlu, Kocatepe TV canlı yayınına konuk oldu. Kamburoğlu, Kocatepe Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Burak Aydın'ın sorularını cevaplandırdı. 'ÖNCELİK SU SORUNUN ÇÖZÜMÜ OLACAK' İsmail Enes [&hellip]

İYİ Parti Güney Belediye Başkan Adayı İsmail Enes Kamburoğlu, yarın yapılacak olan Güney Belediye Başkanlığı seçiminde göreve gelmesi halinde uygulayacağı projelerini anlattı

İYİ Parti Güney Belediye Başkan Adayı İsmail Enes Kamburoğlu, Kocatepe TV canlı yayınına konuk oldu. Kamburoğlu, Kocatepe Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Burak Aydın’ın sorularını cevaplandırdı.
“ÖNCELİK SU SORUNUN ÇÖZÜMÜ OLACAK”
İsmail Enes Kamburoğlu, Güney Belediye Başkan adaylarının ortak ana gündem maddesinin beldenin ihtiyacı olan içme suyu meselesini çözüme kavuşturmak olduğunu söyledi. Kamburoğlu, “Güney beldemizde gerek içme suyu gerekse tarımsal sulama sorunu var. Göreve seçilmemiz halinde öncelikle bu sorunu ortadan kaldırmak için faaliyet göstereceğim. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan beldemizde gelişmenin önünde ki en büyük engel uzun yıllardan beri süre gelen su sorunudur. Ama herşeyden önemlisi su tüm insanlar için temel ortak ihtiyaçların başında gelmektedir. Tabi ki su hayattır. Gerek tüketim gerekse temizlik için su olmazsa olmazdır.” dedi.
“AKADEMİ GÜNEY İLE HEDEF EKSİKLERİN GİDERİLMESİ”
Güney Belediye Başkan Adayı olarak 15 ana başlıkta yaklaşık 30 projesi bulunduğundan söz eden Kamburoğlu, “Sekiz Belediye Başkan adayı içerisinde en genci olmam nedenli su sorunundan sonra ki önceliğim ‘Akademi Güney’ projemdir. Burada yapmayı planladığımız şey yeni dünya şartlarına uygun olarak İngilizce öğrenimi, matematik ve kodlamayla ilgili gençlerimizin eksiklerinin giderilmesini sağlamaktır. Gençlere yönelik kendilerini geliştirebilecekleri ve vakitlerini yararlı geçirmelerini sağlayacak bir ‘Hobi Evi’ projemde vardır.” diye konuştu.
“İYİ BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI HAYATA GEÇİRİLECEK”
“İYİ Belediyecilik” anlayışına uygun şekilde “Güneş’in Kadınları Kooperatif” projesi olduğunu ifade eden Kamburoğlu, “Bu kooperatiftlerle kadınlarımızın özellikle ev hanımlarımızın kendilerini geliştirip meslek sahibi olup para kazanabilecekleri kurslar açıyoruz. Projelerimden bir tanesi olan halı dokumacılığı da var. Sayın Vali Gökmen Çiçek’in hayata geçirdiği Kadın Kültür Evleri ve Kadın Kooperatifleri Projesinin benzeri ama daha kapsamlısıdır. Yine Sayın Vali’nin önclüük ettiği albikere.com web sitesi uygulamasıyla da bağlantılı işlerin zamanla ortaya konulabileceği çalışmaları planlıyoruz. Kadınlarımıza yönelik yöresel pazar ve onlara özel sosyal tesis hizmeti projem vardır. Yöresel pazar sayesinde başta kadınlarımızın sonra gençlerimizin ürettikleri ürünler doğrudan aracısız şekilde kooperatif üzerinden satışını sağlayacağız.” şeklinde konuştu.
“GÜNDEMDE ÜCRETSİZ
SMA TESTİ DE VAR”
Enes Kamburoğlu, Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde ilk defa yapılan ücretsiz SMA testini göreve seçilmesi halinde Güney Beldesi’nde uygulamaya alacağını belirtti. Kamburoğlu şöyle konuştu: “SMA testini özel laboratuarlar cüzzi bir rakam karşılığında çalışıyor. Çiftlerden bir kişiye yapılması yeterli olan bu testin önem taşıdığına inanıyorum. Belediye hizmeti anlayışımızda bebek paketi de olacak. Geçtğimiz Ağustos ayında yeğenim doğduğu için bir anne babanın ihtiyaç ve endişelerini iyi biliyorum. Bebeklerin ve ailelerin temel gereksinimlerinin yanı sıra zekâ geliştiren unsurlara da bebek paketi içerisinde yer vereceğiz.”
>> Burak AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme