Kalp Dostu Sarımsak Limon ve Maydanoz Kürü

Lorem Ipsum pasajlarının birçok çeşitlemesi vardır. Ancak bunların büyük bir çoğunluğu mizah katılarak veya rastgele sözcükler eklenerek değiştirilmişlerdir. Eğer bir Lorem Ipsum pasajı kullanacaksanız, metin aralarına utandırıcı sözcükler gizlenmediğinden emin olmanız gerekir. İnternet'teki tüm Lorem Ipsum üreteçleri önceden belirlenmiş metin bloklarını yineler. Bu da, bu üreteci İnternet üzerindeki gerçek Lorem Ipsum üreteci yapar. Bu üreteç, [&hellip]

Lorem Ipsum pasajlarının birçok çeşitlemesi vardır. Ancak bunların büyük bir çoğunluğu mizah katılarak veya rastgele sözcükler eklenerek değiştirilmişlerdir. Eğer bir Lorem Ipsum pasajı kullanacaksanız, metin aralarına utandırıcı sözcükler gizlenmediğinden emin olmanız gerekir.

İnternet’teki tüm Lorem Ipsum üreteçleri önceden belirlenmiş metin bloklarını yineler. Bu da, bu üreteci İnternet üzerindeki gerçek Lorem Ipsum üreteci yapar. Bu üreteç, 200’den fazla Latince sözcük ve onlara ait cümle yapılarını içeren bir sözlük kullanır. Bu nedenle, üretilen Lorem Ipsum metinleri yinelemelerden, mizahtan ve karakteristik olmayan sözcüklerden uzaktır.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Fiziksel Tıp Ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Teoman Aydın, her yıl bin kişiden 7’sinin inme ile karşı karşıya olduğunu belirterek, “Bunun nedeni beyine giden damarların veya beyin içindeki damarların tıkanması veya daralmasıdır.” dedi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Bezmialem Vakıf Üniversitesinde İskemik İnmede Multidisipliner Yaklaşımlar Sempozyumu gerçekleştirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Prof. Dr. Aydın, Türkiye’de yaşam süresinin uzadığını belirterek, bundan dolayı daha fazla inme vakalarıyla karşılaşılacağını kaydetti.

Prof. Dr. Aydın, inmeli hastalarda tedavi, takip ve rehabilitasyon etkinliğinin artırılması ve senkronizasyonun geliştirilmesinin hayati önem taşıdığını bildirdi.

İnmeli hastaların teşhis ve tedavisinde yer alan tüm disiplinleri bir araya getirdiklerini belirten Aydın, “Branşların birbiriyle temas etmesi ve en uygun tedavinin en hızlı şekilde gerçekleştirilmesi inmeli hastalar için çok önemlidir. Bu sempozyumda bir olgu üzerinden acil birimden rehabilitasyon aşamasına kadar olan süreci multidisipliner bakış açısıyla ele aldık ve değerlendirdik.” ifadelerini kullandı.

Aydın, Türkiye’deki inmeli hasta rakamlarına da değinerek, inmenin ölüm nedenleri arasında kalp hastalıkları ve kanserden sonra üçüncü sırada yer aldığını kaydetti.

Ölümlerin yüzde 10’unun inme nedeniyle gerçekleştiğini aktaran Aydın, “Her yıl bin kişiden 7’si inme felaketiyle karşı karşıyadır. İnmenin başlıca nedeni beyne giden damarların veya beyin içindeki damarların çeşitli şekillerde tıkanması veya daralmasıdır. Diğer nedeni ise beyin dokusu içinde meydana gelen beyin kanamasıdır.” değerlendirmesinde bulundu.

Aydın, yaşlanmayla birlikte inme riskinin arttığına da vurgu yaptı.

Bakmadan Geçme