• Haberler
  • Genel
  • Kalkınmanın dinamiği, mülki idare amirleridir

Kalkınmanın dinamiği, mülki idare amirleridir

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, mülki idare amirlerinin yaşam tarzlarıyla örnek olmaları gerektiğini söyledi. Güner, yerel kalkınmanın en önemli unsurunun mülki idare amirleri olduğunu belirtti Afyonkarahisar’da görev yapan ve en son çıkan kararname ile farklı yerlere atanan Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar için Afyonkarahisar Vali Hakan Yusuf Güner tarafından veda yemeği verildi. Korel Termal Otel’de verilen [&hellip]

Kalkınmanın dinamiği, mülki idare amirleridir

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, mülki idare amirlerinin yaşam tarzlarıyla örnek olmaları gerektiğini söyledi. Güner, yerel kalkınmanın en önemli unsurunun mülki idare amirleri olduğunu belirtti

Afyonkarahisar’da görev yapan ve en son çıkan kararname ile farklı yerlere atanan Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar için Afyonkarahisar Vali Hakan Yusuf Güner tarafından veda yemeği verildi. Korel Termal Otel’de verilen yemeğe Vali Hakan Yusuf Güner’in yanı sıra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, İdare Mahkemesi Başkanı Hüseyin Bilgin, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Çonkar, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, İGM Başkanı Salih Sel ve ilçe Kaymakamları katıldılar.
YAŞAM TARZINDA HASSASİYET ŞART
Yemekte konuşan Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner; “Bizim mesleğimiz yarı askeri bir meslektir. Ne demek yani yarı askeri bir meslek herkesin bir takım hobileri, telefonu kapatma keyfiyeti, kendine özel zaman ayırma zevki hassasiyeti olabilir ama bizim meslektaşlarımızın maalesef her bulundukları ortamda kılığıyla, kıyafetiyle, duruşuyla, hareket tarzıyla, görüştüğü kişilerle, görüştüğü kişilerin sıklığıyla ve ölçüsüyle hassasiyet göstermeleri gerekir. Eğer biz bu işi yapacaksak, bu mesleği icra edeceksek bunun mutlaka ince ayarını güzel ayarını akort etmek zorundayız. Tabii ki bulunduğumuz illerdeki yerel kalkınmanın dinamiği mutlak bağlamda mülki idari amirleridir” dedi.
DAHA ÖNCEKİ VALİLERE TEŞEKKÜR
Güner, şöyle devam etti:
“Bugün Afyonkarahisar iline eğer bir çivi çakıldıysa, bugün Afyonkarahisar ilinde Afjet diye bir kuruluş varsa Ahmet Özyurt Valimizin katkılarıyla ve çabalarıyla olmuştur. Bugün Afyonkarahisar’da birtakım kamu yatırımları var olduysa hizmet eden valilerimizin varlığıyla olmuştur. Tabii ki vali bir orkestra şefidir. Valinin bulunduğu yerde sadece valinin akorduyla bu işler yürümez. Valiyle beraber çalışacak olan yerel yönetimler, adli birimler, askeri birimler ve aynı zamanda diğer sivil yapılar bu enerjiye, bu sinerjiye mutlaka katkı sağlarlar güç sağlarlar. Ben burada göreve başlayalı çok kısa bir süre olmasına rağmen Afyonkarahisar ilinde görev yapan bütün mülki idare amirlerinin, bütün siyasilerin ve adli, mülki, askeri erkânın son derece barış, kardeşlik ve samimiyet içerisinde çalıştıklarını ve bu şehre hizmet ettiklerini memnuniyetle müşahede ettim. Gerek sizlere, gerekse benden önce görev yapan değerli valilerimize bir kez daha hepinizin huzurunda şükranlarımı ifade ediyorum. Sizlere bundan sonraki yaşamınızda ve görev yapacağınız illerde başarılar, esenlikler diliyor ve sizlerden iyi haberler almayı temenni ediyorum.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme