• Haberler
  • Genel
  • Kalkınma Ajansı, öğrencilere staj imkanı sağlayacak

Kalkınma Ajansı, öğrencilere staj imkanı sağlayacak

Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Özmen, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nunda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Özmen, üniversitelerle işbirliği yaparak öğrencilere staj imkanı sağlayacaklarını söyledi Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Özmen, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda basın toplantısı düzenledi. Özmen, bölge üniversiteleri ile Ajans arasında bir protokol imzalandığının altını [&hellip]

Kalkınma Ajansı, öğrencilere staj imkanı sağlayacak

Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Özmen, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nunda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Özmen, üniversitelerle işbirliği yaparak öğrencilere staj imkanı sağlayacaklarını söyledi

Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Özmen, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda basın toplantısı düzenledi. Özmen, bölge üniversiteleri ile Ajans arasında bir protokol imzalandığının altını çizerek önümüzdeki dönemde ZEKA’nın üniversitelerle işbirliğinin meyvelerinin toplanacağını bildirdi. Özmen, “Ajansımızla bölge üniversiteleri arasında bir işbirliği protokolü imzası söz konusuydu. Ön plana çıkmadı halbuki çok önemli bir aşamaydı bizim için. Bir protokolü imzaya getirdik. Üniversitelerle de daha önce konuşarak, istişare ederek bu protokol imza edilmiş oldu. Ne var bu protokolde? Ajans ve üniversite arasında bir işbirliği ortamı oluşturarak toplumsal sorunlara, sanayinin sorunlarına daha yakından ilgilenme ve daha yakından sonuç odaklı projeler üretme imkanı bulacağız. Ajansın kaynaklarını daha etkin kullanacağız. Üniversite gibi müthiş bir bilgi kaynağının, bilgi birikiminin toplumun hizmetine daha kolay sunulabilmesi için bir fırsat doğmuş olacak. Üniversitelerde şu görüş hakimdir genellikle: ‘Biz bilgiyi üretiriz, müşterisi kimse gelsin, alsın’. Topluma veya sanayiciye bakıldığında ise ‘Onlara zaten ulaşılmaz, onlara bir şey sormaya gittiğimizde bir şey anlamıyoruz, öğrenemiyoruz’ gibi serzenişler var. Aradaki boşluğu işte bu şekilde ajansımızın da nitelikli, kaliteli uzmanlarımızla bu boşluğu aşmış olacağız” dedi.
TÜBİTAK ile temasa geçildi
Zafer Kalkınma Ajansı’nı sunulan birçok projenin kaynak yetersizliği nedeniyle değerlendirilemediğinin altını çizen Özmen, bu sorunu aşmak için projeleri TÜBİTAK veya diğer AB fonlarına yönlendirme düşüncelerinin olduğunu bildirdi. Özmen, “Ajans ve üniversite, projeleri, farklı fonlara uygun hale getirerek onlara sunma yönünde çaba göstereceğiz. geçmiş zamanda biz TÜBİTAK ile de bu yönde bir temasa geçmiş bulunuyoruz” diye konuştu.
Öğrenciler, piyasayı tanıyacak
Ajans olarak bölgedeki nitelikli öğrencilere staj imkanı sağlayacaklarını da bildiren Özmen, “Bölgedeki kaliteli, nitelikli öğrencilere staj imkanı hazırlayarak onların tecrübe elde etmelerini piyasa şartlarına göre kendilerini yetiştirmelerini sağlayacağız. Bu anlamda hem üniversitelerden stajyer alacağız, ajans bünyesinde onlara staj imkanı sunacağız. Hem de sanayide staj sistemi ile ilgili olarak zaman zaman üniversitelerle de iletişim kurarak farklı staj programları uygulayarak öğrencilerin piyasa şartlarına göre kendilerini yetiştirmelerini kolaylaştırıcı birtakım faaliyetler ve çabalar içesine gireceğiz. Bölgede en önemli eksik diye gördüğümüz insan kaynaklarının, nitelikli elemanın, ihtiyaca uygun insan profilinin yetiştirilmesi gerçekten önemlidir. Bunu da zamanla hem üniversiteler hem de sanayiyle birlikte ajansımız gerçekleştirmeye çalışacak” ifadelerini kullandı.
Staj için iki dönem düşünülüyor
Özmen, staj konusunda şu ayrıntılı bilgiyi verdi:
“Ajansımızın mevcut bina yapısı çok stajyer öğrenci kabul etmeye müsait değil. Ama ilk etapta 10 tane stajyer öğrenciyi bölgemizdeki üniversitelerden alma yönünde çalışma başlattık, üniversitelerimize bir resmi yazıyla bunu bildirdik. Önce üniversiteler içinde kendi bölümlerine başvurulacak. Her bölüm gelen başvuruları değerlendirmeye tabi tutuyor. Her bölümden en fazla iki kişi bölüm başkanının referansıyla bize bildiriliyor. Bize referanslı gelen başvuruları biz değerlendiriyoruz. Afyon’dakileri Afyon’a, Uşak’takileri Uşak’a, Kütahya’dakileri Kütahya’ya, Manisa’dakileri Manisa’ya yönlendiriyoruz. Bu yıl içinde 10 kişiye staj imkanı açacağız. Gelecekte de bu yönde kariyer yapmak isteyen arkadaşlar varsa bu staj onlar için büyük bir avantaj olacaktır. Her yıl en az 2, en fazla 6 aylık olacak şekilde staj imkanı sunacağız. K��ş dönemi yaz dönemi şeklinde iki dönem halinde bu stajları yapmayı düşünüyoruz.”
Teknoloji gelişim bölgesi çabası
Zafer Kalkınma Ajansı ile üniversiteler arasındaki işbirliğinin bir yönünün de teknoloji olduğuna dikkat çeken Özmen, her üniversitenin teknokent kurma girişimi olduğunu, ancak bu teknokentlerden verim alınmasının esas olması gerektiğini belirtti. Özmen, “Ajansımız ve üniversiteler, bölge ihtiyaçları doğrultusunda etkin bir teknokent yapısı oluşturma, teknoloji gelişim bölgesi oluşturma gibi çabalar ve gayretler içerisine girilecek. Bölgemizin ihtiyaç duyacağı bilgi üretme olsun, teknoloji transferi olsun, yüksek teknoloji üretim sistemlerinin veya işletmelerinin bölgeye gelmesi konusunda olsun üniversitelerle ajansımızın ortak çalışmasını hedefliyoruz. Yüksek katma değerli ürün üreten firmaların gelmesi, öyle kolay olmuyor. Geldiklerinde ilk aradıkları şey, kaliteli insan oluyor.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme