• Haberler
  • Genel
  • Kalitesiz kömüre sıkı denetim – Kocatepe Gazetesi

Kalitesiz kömüre sıkı denetim – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kalitesiz kömür kullanımının önüne geçeceklerini söyledi Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, hava kirliğinini engellemek için çalışma yürüteceklerini söyledi. Kendisini ziyaret eden doğalgaz şirketi yetkilileri ile görüşen Balkanlıoğlu, “Malum Afyonkarahisar'ımız doğal gaza kavuşan iller arasında yerini aldı. Yedi senedir Afyonkarahisar'da doğal gaz var. Tabii zaman içerisinde mahallelere yatırımlar gitmek suretiyle Afyonkarahisar'lı hemşerilerimiz doğal [&hellip]

Kalitesiz kömüre sıkı denetim

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kalitesiz kömür kullanımının önüne geçeceklerini söyledi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, hava kirliğinini engellemek için çalışma yürüteceklerini söyledi. Kendisini ziyaret eden doğalgaz şirketi yetkilileri ile görüşen Balkanlıoğlu, “Malum Afyonkarahisar’ımız doğal gaza kavuşan iller arasında yerini aldı. Yedi senedir Afyonkarahisar’da doğal gaz var. Tabii zaman içerisinde mahallelere yatırımlar gitmek suretiyle Afyonkarahisar’lı hemşerilerimiz doğal gaza kavuşacaklar. Ama şu ana kadar 45 bin konut doğal gaz alabilecek durumdadır. Şimdi bütün bunlara rağmen, vatandaşların derdini dinlemeye gittiğimiz de kendilerine hala doğal gaz gelmediğinden yakınıyorlar, ama daha sonra bin bir masrafla bu yerlere doğal gaz götürüldüğü halde birçok kişi hatta doğalgaz için önümüzü kesenler bile abone olmuyorlar. Tabii bu da Afyonkarahisar’ın hava kirliliğinin en çok olan on il arasına girmesine neden oluyor. Kalitesiz kömür ve kömür yakma hataları ilimizin havasını kirletiyor. Tabii bunlara sıkı önlemler alacağız. Önümüzdeki dönemlerde de sıkı bir denetleme ve ceza sistemi getireceğiz. Valilik, Belediye Başkanlığı ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün de içinde bulunduğu çalışmalar yapılacak” dedi.
10 TAKSİT İMKANI
Doğalgaz kullanımını özendirmek istediklerini belirten Balkanlıoğlu, “Bilhassa doğal gaz alma imkanı olup da doğalgaz almayan konutlarda denetimimizi artıracağız. Bunu yaparken de vatandaşın imkanı yoksa ve çokta mağdur durumda iseler Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfımızdan yardım alabilirler. Ayrıca bir de bizim bu çalışmalarımıza destek olması açısından AKSA Doğalgaz şirketine rica ettik, onlarda yılsonuna kadar doğalgaza abone olacaklar için abone bağlantı bedelini 10 taksite bölecekler” diye konuşut.
45 BİN KONUT İÇİN ALTYAPI HAZIR
Bilgi alışverişi sonrasında konuşan AKSA Doğalgaz Genel Müdürü Nuri Baş; “Afyonkarahisar’ın hava kirliliğinde ilk on il arasına girmesi bizleri çok üzdü. Tabi Afyonkarahisar’da 45 bin konutun abone olabilmesi için alt zemin hazır durumdadır. Fakat Afyonkarahisar’da doğal gaz kullanan konut sayısı istenen durumda değil. Bizlerde Afyonkarahisar Valiliğimizin ve Belediye Başkanlığımızın aldığı kararlar çerçevesinde destek olabilmek adına abone bağlantı bedeli ücretimizi ödeme kolaylığı bakımından yılsonuna kadar 10 taksite bölebilme kolaylığı sağlayacağız” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme