Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

KALİTELİ YALNIZLIK – Kocatepe Gazetesi

Aziz Aslan 21 Şubat 2017 Salı 12:15:08
 

Yalnızlığın kalitelisi de nasıl oluyor mu demeyin! Madem her şeyin kalitelisi var, yalnızlığın da olmalı.
Sahte kalabalıklar yerine kaliteli yalnızlık çok daha iyidir. Hayatı özümseyerek yaşatır size. Allah’a yakınlaştırır. Bir hastalık, bela, sıkıntı gelmeden de Allah’ı hatırlatır.
En büyük israf, nankör insanlara yapılan hizmettir. Yani vakit kaybı. Bir dünyalık yarış uğruna, büyük israfa sebep olmak yerine, kaliteli yalnızlıkla muhasebe yapıp, kendine yüksek saygı ile günlerini daha faydalı ve hayırlı yapmak eftaldır.
Az şikayet, çok şükür etmek gerek ki mutlu olalım. Kendimizi dinler, kendimize danışırsak “Kaderimi ancak Allah bilir.” deriz. Sıkıntı veren endişelerden kurtuluruz. En büyük zenginlik akıldır. Zafer her zaman kılıçla kazanılmaz.
Hayat sizi yormuşsa eğer en güzel yol kaliteli yalnızlıktır. Zaten hayat çok kısadır. Gürültü, patırtıya değmez.
Gerektiğinde yalnızlıktan korkmamak gerekir. Bazen de hayatın telini kendine tıkırdatmak gerekir. Dostun postu eskimez fakat ederinden fazla değer verirsen, yüz astarını çabuk yırtar. Siz siz olun ederinden fazla kimseye değer vermeyin.
Yalnızlık yarenini iyi seçmenize yardımcı olur. İtle yatmaz, bitle kalkmazsınız. Kendinize ve yakınlarınıza faydalı olursunuz. Pişman olacağınız kararlardan uzak durursunuz.
İnsanın yüreği sevdikçe ve acı çektikçe büyür ve ruhu olgunlaşır. Allah katında da derecesi yükselir. Kaybettim diye düşünürken, aslında kazandığını farkedersin. Ne kadar sabırlı olduğunu çile zamanlarında görürsün. O sabır, yüreğine ışık tutar, dereceni yükseltir.
Allah dertliyi sever. İnsanı elmas gibi yarattı, tasayı ise cila olarak… Cila sizi parlatır.
Bazı insanlar hayatı size Cennet de edebilir, Cehennem de. Hayırsız insanlardan Allah’a sığınalım. Hayırlısını dileyelim.
Hiç umudumuzu kesmeyelim. En kötü günümüzde dilimizde sadece iki kelime olsun; Allah büyüktür.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER