• Haberler
  • Genel
  • Kalın asfalt yapımı ve tarıma destek istendi

Kalın asfalt yapımı ve tarıma destek istendi

İGM'nin ikinci birleşiminde gündem dışı söz alan üyelerden Yusuf Demir, kullanışlı ve ekonomik olması nedeniyle ilçe ve belde yollarına kalın asfalt yapımını önerdi. Mehmet Ali Doğan ise Kızılören ilçesindeki tarımsal projelere destek talep etti İl Genel Meclisi (İGM) Eylül ayı toplantılarının ikinci birleşimi dün tamamlandı. MAMAGROFİ CİHAZI ALINACAK Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Termed Termal [&hellip]

Kalın asfalt yapımı ve tarıma destek istendi

İGM’nin ikinci birleşiminde gündem dışı söz alan üyelerden Yusuf Demir, kullanışlı ve ekonomik olması nedeniyle ilçe ve belde yollarına kalın asfalt yapımını önerdi. Mehmet Ali Doğan ise Kızılören ilçesindeki tarımsal projelere destek talep etti

İl Genel Meclisi (İGM) Eylül ayı toplantılarının ikinci birleşimi dün tamamlandı.
MAMAGROFİ
CİHAZI ALINACAK
Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Termed Termal Sağlık Hizmetleri Turizm A.Ş. tarafından işletilen Ömer Kaplıcası’nda bulunan mevcut otel binasının yükseltilebilmesi için Uygulama İmar Planı Değişikliğinin yapılmasını uygun gören İmar Bayındırlık komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. Gündemin 9. maddesinde bulunan Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün yürüttüğü mobil meme kanseri tarama projesi kapsamında köy ve beldelerde kullanılmak üzere mamografi cihazı alımı için Gebe Okulu yapım kaleminden 200 bin TL ödenek ayrılmasını uygun gören Plan Bütçe, Çevre ve Sağlık komisyonlarının raporları kabul edildi.
OSMANKÖY’ÜN İMAR PLANI ONANACAK
İhsaniye ilçesine bağlı Osmanköy köyünde yer alan taşınmaz üzerinde çok amaçlı Ticaret Turizm kullanım alanı amaçlı, imar plan ve eklerinin onaylanması talebini uygun gören İmar Bayındırlık komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. Şuhut ilçesi Kayabelen beldesi Cumhuriyet Mahallesi Çayır caddesinin asfalt kaplama yapılması isteğini uygun görmeyen İmar ve Bayındırlık komisyon raporu kabul edildi.
ŞUHUT’TAKİ TAŞINMAZ MÜDÜRLÜĞE SATILACAK
Sandıklı ilçesinde bulunan, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan taşınmazın, kaymakamlık lojmanı yapılması için yol, park ve arsa olarak bölünmesini uygun gören İmar Bayındırlık komisyon raporu kabul edildi. Şuhut ilçesi Yalı Mahallesinde bulunan ve mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan taşınmazın Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne satılmasını uygun gören İmar Bayındırlık, İdari Hukuk İşleri, Plan Bütçe, Tarım Orman komisyonlarının aynı yöndeki raporları oybirliği ile kabul edildi.
DEMİR’DEN YOL YAPIM ÖNERİSİ
Gündem dışı söz alan AK Parti Emirdağ İGM üyesi Yusuf Demir, il ve ilçelerin yol durumu hakkında konuştu. Meclis olarak bazı yerlere geziler yaptıklarını belirten Demir şöyle konuştu: “İl ve ilçelerimizdeki yolları çeşitli vesilelerle gezerek görüyoruz. 2014 Yılı mali bütçesinde yolların yapımına ağırlık verilmesini istiyorum. Mesela bu sene yollarımız için 17 milyon TL para harcanmış. Bu miktarı artırarak 35-40 milyon TL civarına çıkararak ilçelerimizde kalın asfalta geçilmesini talep ediyorum. Nedenini hemen herkes biliyor. Yollarımıza asfalt atılıyor ertesi yıl yamalara başlanıyor. Bir taraftan başlayıp ilçelerimizde kalın asfalt yapımından yanayım. Bu anlamda ilk etapta 400 kilometrelik kalın asfalt yol yapımına ihtiyacımız var. Bu konudaki önergemi de divana vereceğim. ”
DOĞAN
PROJELERE
DESTEK İSTEDİ
AK Parti Kızılören İGM üyesi Mehmet Ali Doğan, ilçesinin şehrin en küçük ilçesi olduğunun herkesçe bilindiğini belirterek konuşmasına başladı. Kızılören ilçesinin sürekli kan kaybettiğini söyleyen Doğan şunları söyledi: “Kan kaybını durdurmak için İlçe Tarım Müdürlüğümüz de üç tane proje hazırlanmış. Bu projelere meclisimizin desteğini istiyorum. İlk proje Kızılören’de kurulacak ve 12 ay üretim yapabilecek seraların kurulmasıdır. Orman ve Su İşleri Bakanımız başta olmak üzere gölet yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sulama sahası, geyik ve domuz varlığı içinde bir proje üretildi. Vatandaşa çiftçiye üretim konusunda yardımcı olup bilgilendirme projemiz var. Üçüncü projede budur. Desteklerinizi bekliyoruz.” Meclisin Eylül ayı toplantılarının üçüncüsü bugün tamamlanacak. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme