Kalıcı nüfusumuz sabit ama ziyaretçimiz çok

Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, tebrik ziyaretlerini makamında kabul etmeye devam ediyor. Vali Yıldırım gün içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Av. Burcu Köksal, CHP İl Başkanı M. Kemal Demirkırkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan ile AFSİAD Başkanı Hüseyin Şehitoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerinin tebrik ziyaretlerini kabul etti.Ziyarete [&hellip]

Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, tebrik ziyaretlerini makamında kabul etmeye devam ediyor. Vali Yıldırım gün içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Av. Burcu Köksal, CHP İl Başkanı M. Kemal Demirkırkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan ile AFSİAD Başkanı Hüseyin Şehitoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerinin tebrik ziyaretlerini kabul etti.
Ziyarete katılan tüm konuklar Vali Yıldırım’a Afyonkarahisar’daki yeni gö-revinin kendisi ve kent için hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunarak, çalışmalarında başarılar diledi.
TÜİK VERİLERİNE BAKTIM, BAKAN BEYLE GÖRÜŞTÜM
Ziyaretler sırasında konuşan Vali Yıldırım; “Bu ziyaretler hem birbirimizi tanımamız, hem de Afyonkarahisar’ımızı daha iyi tanıyarak hemşehrilerimize çok daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmemiz açısından bizlere yol gösterici olacaktır. İlimizde, 27 yıl önce gördüğüm Afyonkarahisar’ın çok çok üzerinde bir faaliyet alanı var. Buraya gelmeden önce Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine de baktım, Sayın Bakanımızla da görüştüm, Afyonkarahisar’ın göç veren bir il olmadığını görüyorum. Nüfusu çok fazla artmıyor gibi görünüyor ama aynı zamanda göç vermiyor olması da önemlidir” dedi.
PEK ÇOK İNSAN AFYON’A GELECEK
Yeni kurulan işletmelerin, fabrikaların ve termal tesislerin de kenti cazibe merkezi haline getirdiğini belirten Vali Yıldırım; “Üniversitemiz de ilimizin cazibe merkezi olmasını sağlayan kurumlardan birisidir. Üniversitemizin sağlık sektöründe inşaatı devam eden tesislerin tamamlanarak hizmete girmesiyle ve bölgemizdeki sağlık hizmetlerinin burada verilmesiyle pek çok insan Afyonkarahisar’a gelecektir. Afyonkarahisar’ın kalıcı nüfusu fazla artmıyor gibi görünüyor, ama günlük nüfusunu hesaplarsak yani yol üzerinden gelip geçen ve burada konaklayan insanları düşündüğümüzde Afyonkarahisar’ın nüfusu belki kendisini ikiye katlıyor” ifadelerini kullandı.
Vali Yıldırım konuşmasının sonunda konuklarına nazik ziyaretlerinden dolayı ayrı ayrı  teşekkür etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme