Kale ve Müze'ye hayran kaldılar

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, delegeleri ve aileleri, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği'nin ev sahipliğindeki Beşinci Başkanlar Kurulu toplantısının ikinci ve son gününde şehir gezisi yaptı. İl Kültür Müdürlüğü'nden Özge Öztürk Demirayak'ın rehberlik ettiği gazeteciler ve ailelerinin ilk durağı Ulu Camii oldu. Ulu Camii hakkında bilgi alan heyet Karahisar Kalesi'nin ihtişamı karşısında hayranlığını gizleyemedi. Gazeteciler, [&hellip]

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, delegeleri ve aileleri, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’nin ev sahipliğindeki Beşinci Başkanlar Kurulu toplantısının ikinci ve son gününde şehir gezisi yaptı. İl Kültür Müdürlüğü’nden Özge Öztürk Demirayak’ın rehberlik ettiği gazeteciler ve ailelerinin ilk durağı Ulu Camii oldu. Ulu Camii hakkında bilgi alan heyet Karahisar Kalesi’nin ihtişamı karşısında hayranlığını gizleyemedi. Gazeteciler, Karahisar Kalesi’nin fotoğraflarını çekmek için adeta sıraya girdi.
FOTOĞRAFLARDA KALE GÖRÜNSÜN
Misafir gazeteciler ve ailelerinin ikinci durağı Millet Hamamı oldu. Hamamın özelliklerini öğrenen misafirler, o sırada verilen ney kursuna da şahitlik etti. Neyzenlerin Karahisar Kalesi türküsünü söylemesiyle ziyaretin havası değişti. Türküye, misafirler de eşlik etti. Millet Hamamı’nın ziyaret edilmesinin ardından Karahisar Kalesi’nin de görüneceği şekilde fotoğraf çektirildi.
MÜZİK ALETLERİNİN DİLİ OLSA
Sultan Divâni Mevlevihane Müzesi ve Türbe Camii’ni de ziyaret eden heyet, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’ndeki Sosyal Tesisler’de yemek molası verdi. Yemekten sonra Devlet Konservatuvarı’nda kurulu İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi’ni gezen misafir gazeteciler ve aileleri, ilk defa gördükleri müzik aletleri nedeniyle şaşkınlık yaşadı.
KOLAYLI’DAN TEŞEKKÜR
Ziyaretleri ve Afyonkarahisar kampını değerlendiren Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, “Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Beşinci Başkanlar Kurulu toplantısı için Afyonkarahisar’daydık. Biz toplantılarımızı iki günlük kamp şeklinde yapıyoruz. İki gün boyunca mesleğin sorunlarını masaya yatırdık. Sonuç Bildirgesi’ni de paylaşacağız. Çok verimli geçti. Kaldığımız Korel Otel’e de teşekkür ediyorum. Bizi çok güzel ağırladılar. Bütün arkadaşlarımız çok memnun ayrıldık. Afyonkarahisar’da çeşitli geziler yaptık. Sucuklarımızı aldık, kaymaklı lokumlarımızı aldık” dedi.
HER İLDE ALİMOĞLU OLSUN
Kolaylı, işadamı İbrahim Alimoğlu’nun önemli bir katkıya imza attığını hatırlatarak “Beni en çok etkileyen, dünyanın çeşitli yerlerinde müze gezmiş olmama rağmen, İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi oldu. İnanılmaz bir güzellik var. İbrahim Bey, ülkemize çok büyük bir katkı sağlamış. Bunun tanıtılması lâzım. Türkiye’de ilkmiş. Çok beğendim, çok etkilendim. Sevgili üstadımızı kutluyorum. Kendisinin fabrikadaki müzesini de gezmiştik. Çok etkilenmiştik. Kültür sanata da çok büyük katkısı var. Böyle bir insan, keşke Bursa’da da olsa, Türkiye’nin her yerinde olsa” şeklinde konuştu.
AFYON BÜYÜK ATILIM YAPTI
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir de şu ifadeleri kullandı:
“Biz Afyonkarahisar’da iki gündür çok güzel ağırlandık. Biz toplantıları yaparken sadece mesleğimizin sorunlarını tartışmakla kalmıyoruz. Gittiğimiz illerde, farklı illerden gelen arkadaşlarımız o ilin güzelliklerini, tarihini görüyorlar. Afyonkarahisar, son 10-15 yılda kaplıca turizminde çok büyük bir atılım yaptı. Biz 2000’li yılların başında geldiğimizde iki otel vardı. Şu anda Afyon, turizm bölgelerimizdeki kadar 5 yıldızlı otellere kavuşmuş. Hepsinin doluluk oranlarının yüksek olduğunu öğrendik. Müzik Müzesi’nde de şimdiye kadar görmediğimiz müzik aletlerini gördük. İbrahim Bey’e çok teşekkür ediyorum. Hem ekonomik olarak hem de buraya zaman ayırarak böyle bir şey yapmış. Buna Afyon’un sahip çıkması gerekiyor. Keşke Konya’da da böyle insanların çok olsa. Ben başta Mehmet Abdioğulları ve İbrahim Alimoğlu olmak üzere bütün Afyonlulara teşekkür ediyorum.”
DEĞERLERİMİZ TANITILMALI
İşadamı İbrahim Alimoğlu ise Afyonkarahisar’ın birçok değere sahip olduğunu, bu değerlerin tanıtılması gerektiğinin altını çizdi. Alimoğlu, “Gazeteci dostlarımız daha önceki toplantılarda da gelmişlerdi, gezmişlerdi Müzik Müzesi’ni. Bu fabrikada topladığım eşyaların bir kısmının Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Uğur Türkmen tarafından beğenilip ancak üniversitede öğrencilerin ilgisini çekebilecek bir alan oluşturabileceğini söylemesinden sonra getirilmesi ile oluştu. Bir Alman Müzikolog da internette bu oluşumu görünce Müze bu hâle geldi. Afyon’un en büyük sorunu tanıtım. Çok değerlere sahibiz. Gazeteci arkadaşlarımız inşallah buraları tanıtacaklar. Afyon’un gelişimini Türkiye’nin değerlendirmesi gerekiyor” dedi.
AKÜ VE AKARÇAY MARKA
Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Abdioğulları da Afyonkarahisar’ın markalarının ve değerlerinin tanıtılması çabasında olduklarını söyledi. Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Akarçay’ın Afyonkarahisar’ın iki önemli markası hâline geldiğini hatırlatan Abdioğulları, gazetecilerin Afyonkarahisar’dan olumlu izlenimlerle ayrıldıklarını vurguladı.
YÖRÜK’TEN SUCUK JESTİ
Öte yandan Afyonkarahisar Kasaplar Odası Başkanı İbrahim Yörük, misafir gazetecileri unutmadı. Yörük, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen misafir gazeteci ve ailelerine Afyon Sucuğu hediye etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme