• Haberler
  • Genel
  • “Kale gibi” hediyelikler – Kocatepe Gazetesi

“Kale gibi” hediyelikler – Kocatepe Gazetesi

Şehrin simgelerinin hatırasının yaşatılmasındaki eksiklik, iki girişimci tarafından dolduruluyor. Kemal Durmuş ve Adem Tuğuç, Karahisar Kalesi’ni örnek alarak ürettikleri hediyelik eşyalarla hem Afyonkarahisarlılara hem de şehir dışından gelen misafirlere hitap ediyor Afyonkarahisar’ın simgelerinin hediyelik eşya olarak bulunmaması, iki girişimciyi harekete geçirdi. Esnaflık yapan Kemal Durmuş ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Adem Tuğuç, [&hellip]

"Kale gibi" hediyelikler

Şehrin simgelerinin hatırasının yaşatılmasındaki eksiklik, iki girişimci
tarafından dolduruluyor. Kemal Durmuş ve Adem Tuğuç, Karahisar Kalesi’ni örnek alarak ürettikleri hediyelik eşyalarla hem Afyonkarahisarlılara hem de şehir dışından gelen misafirlere hitap ediyor

Afyonkarahisar’ın simgelerinin hediyelik eşya olarak bulunmaması, iki girişimciyi harekete geçirdi. Esnaflık yapan Kemal Durmuş ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Adem Tuğuç, Park Yokuşu’ndaki atölyelerinde Karahisar Kalesi’nden ilham alarak hediyelik eşyalar üretmeye başladı.
ŞEHRİN SİMGELERİ
HATIRALARDA DA YAŞASIN
Hediyelik eşyalar hakkında bilgi veren Kemal Durmuş, “Benim küçüklükten beri hayalim, Afyonkarahisar’a özgü simgelerin hediyelik eşya olarak sunulmasıydı. Ben bu projem için çalışmaya başlayınca, bir arkadaşım vasıtasıyla Adem Tuğuç ile tanıştım. Adem ile ben birlikte bir şeyler yapmak istedik. Sonuçta da güzel ürünler elde ettik” dedi.
HERKESE HİTAP EDİYOR
Yöresel simgelerin herkese hitap edebileceğini aktaran Durmuş, “Çanakkale’de şehrin simgeleri her yerde satılıyor. Afyonkarahisar’a gelen misafirler ise şehrin gıda ürünlerini satın alıyor, ama şehirle özdeşleşen eşyalar bulmakta zorlanıyor. Bizim ürettiğimiz hediyelik eşyalar, hem misafirler için hem de Afyonkarahisarlılar için hatıra olarak saklanacak şekilde tasarlanıyor” ifadelerini kullandı.
PEÇETELİK, KALEM KUTUSU,
KÜL TABLASI
Karahisar Kalesi’nden yola çıkarak pek çok farklı hediyelik eşya ürettiklerini söyleyen Durmuş, “Biz yılbaşından bu yana bu çalışmamızı sürdürüyoruz. Kale’nin hediyelik eşyasını ürettik. Ayrıca Kale figürü ile peçetelik, kül tablası, kartvizitlik, magnet, kalem kutusu da üretmeye başladık” şeklinde konuştu.
>> Murat ARISOY’un haberi

Bakmadan Geçme