Kaldırım işgali yapan esnaf uyarılıyor

Afyonkarahisar'da emniyet ve zabıta ekipleri tarafından kaldırımlar denetlendi. Kaldırım işgali yapan esnaf, uyarıldı Afyonkarahisar'da kaldırımları işgal eden iş-yeri sahiplerine Afyonkarahisar Belediyesi zabıta ekipleri ile Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri uyarı niteliğinde tebliğde bulundu. İl Emniyet Müdür Yardımcısı Abdürrezzak Avcı, İl Trafik Denetim Şube Müdürü Hüseyin Ergin ve Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürü Turan Gedikkaya’nın yer aldığı [&hellip]

Kaldırım işgali yapan esnaf uyarılıyor

Afyonkarahisar’da emniyet ve zabıta ekipleri tarafından kaldırımlar denetlendi. Kaldırım işgali yapan esnaf, uyarıldı

Afyonkarahisar’da kaldırımları işgal eden iş-yeri sahiplerine Afyonkarahisar Belediyesi zabıta ekipleri ile Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri uyarı niteliğinde tebliğde bulundu. İl Emniyet Müdür Yardımcısı Abdürrezzak Avcı, İl Trafik Denetim Şube Müdürü Hüseyin Ergin ve Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürü Turan Gedikkaya’nın yer aldığı denetimler, şehrin sembol merkezlerinden Anıtpark önünden başladı. Anıtpark’ın ardından Bankalar Caddesi ve Ambaryolu’nda da denetimlere devam eden ekipler, kaldırım işgali yapan esnafı tek tek uyardı.
Kaldırımda yaya geçişini engelleyen; seyyar satıcılar, buzdolabı, yatak, tüp, giyim eşyaları, kozmetik eşyaları, park edilemez levhaları, duba ve reklam panosu gibi malzemelerin kaldırılması için zabıta ve emniyet ekipleri denetim yaptı. Denetimler sırasında gördükleri karşısında şaşkına dönen zabıta ve emniyet ekipleri, iş yeri sahiplerine bir gün süre verdi.
Afyonkarahisar’ın yol ve kaldırımında hiçbir şekilde malzemenin olmaması gerektiğini tebliğ eden zabıta ve emniyet ekiplerine işyeri sahipleri ise malzemelerini koymak için bir yer göstermelerini talep etti.
Bu konuda yapabilecekleri bir şeyin olmadığı işyeri sahiplerinin yüzüne karşı söylenirken, bir günlük süre verildi. Bu süre içerisinde malzemelerini kaldırmayan işyeri sahiplerine, Karayolları Trafik Kanunu ve Kabahatler Kanunu’nda yer alan ilgili maddeler gereği ceza uygulanacağı bildirildi.
Tebliğin ardından esnafın, kaldırım işgaline son vermek için eşyalarını dükkanlara taşıdıkları gözlemlendi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme