• Haberler
  • Genel
  • Kahvehaneler kütüphaneye dönüştürülecek – Kocatepe Gazetesi

Kahvehaneler kütüphaneye dönüştürülecek – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje ile ildeki tüm kahvehanelere kütüphane kurulacak. Proje Vali Hakan Yusuf Güner'in de katıldığı törenle başladı. İlk kütüphane Kraathane 93'de hizmete girdi. Vali Güner törende yaptığı konuşmada çalışma temposuna uyum sağlamayan daire müdürlerini bir kez daha uyardı: 'Geliver, gidiverle, yiyiver, içiverle olmaz' Afyonkarahisar'da Valilik Özel Kalem Müdürlüğü tarafından [&hellip]

Kahvehaneler kütüphaneye dönüştürülecek

Afyonkarahisar Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje ile ildeki tüm kahvehanelere kütüphane kurulacak.
Proje Vali Hakan Yusuf Güner’in de katıldığı törenle başladı. İlk kütüphane Kraathane 93’de hizmete girdi. Vali Güner törende yaptığı konuşmada çalışma temposuna uyum sağlamayan daire müdürlerini bir kez daha uyardı: “Geliver, gidiverle, yiyiver, içiverle olmaz”

Afyonkarahisar’da Valilik Özel Kalem Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Her Kahvehane, Bir Kütüphane’ projesi kapsamında kahvehanelere mini kütüphaneler yapılacak. Projenin açılışı Vali Hakan Yusuf Güner tarafından Kahvehane 93’te yapıldı. Proje tanıtımına gelenler kütüphane için kitap getirdi. Proje açılış ve tanıtım töreninde konuşan Vali Güner, “İlimizdeki kahvehanelerde mini kitaplıkların oluşturulmasıyla, bu mekanların okuma salonuna dönüştürmeyi planlıyoruz. Projeden gazete ve kitap okuma oranlarının artması ve vatandaşlarımızın okuma kültürüne katkı sağlamasını bekliyoruz. Kültürümüzde Kahvehaneler kitap okunan yerler olarak yer alırken, bunu tekrar başarmak istiyoruz” dedi. İlk etapta 15 kahvehaneye mini kitaplıklar yapılacağını belirten Vali Güner, sonra etapta ise tüm kahvehanelerde kitaplıklar oluşturulacağını söyledi. Kıraathane 93’teki törene Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, Esnaf Odaları Birliği Başkanı A. Kadir Konak, Kahveciler Odası Başkanı Atilla Kocabaş, Berberler Odası Başkanı Ahmet Tan, daire müdürleri ve üniversite öğrencileri katıldı. Tören için gelenler yanlarında kitap getirerek kampanyaya destek oldu.
DAİRE MÜDÜRLERİNE BİR UYARI DAHA
Valilik makamının hizmet üretme yeri, Afyon için herkesin yapabileceği bir şeyi olduğunu söyleyen Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, proje üretmeyen bazı müdürleri üstü kapalı uyardı. Vali Güner, “Her kurumun bir yıllık planı olmalı” diye konuştu. Vali Güner, Afyon’da göreve başladıktan sonra birçok proje hayata geçirdiklerini belirterek, bazı daire müdürlerinin gereken hassasiyeti göstermediğinden yakındı. Vali Güner, “Her şeyden haberim var. Ben kimsenin düşmanı değilim. Kimseye eziyet etmek gibi bir amacım yok. Muhabbet etmek, oradan oraya gezmek, yemek yemek işin en kolay tarafı. Bakın daire müdürü arkadaşlarımızın bazıları bize uyum sağladı. Ama bazıları daha işi kavrayamadı. Daire müdürlerini daha fazla performans göstermeye davet ediyorum. Sadece siyasetçilerin vaatleri, sözleri olmamalı. Her daire müdürünün de sevdaları, taahhütleri olmalı. Bir amacı bir planı olmalı. Bir yıllık planlar hazırlanmalı. Bir yıl içinde hedeflerinin kaçını gerçekleştirdi ortaya koymalı” diyerek gözdağı verdi.
HÜKÜMRANLIĞA DEĞİL,
HİZMETE GELDİK
Vali Hakan Yusuf Güner konuşmasında şunları söyledi:
“Burası benim 11. görev yerim, dolayısıyla Türkiye’nin birçok yerinde görev yaptığım için mukayese etme ve müşahede etme kabiliyetine sahibim. Bu anlamda ben Afyonkarahisar’ı çok seviyorum. Umarım Afyonkarahisar’lılar da bizleri seviyorlardır. Biz Afyonkarahisar’lılara hizmet etmeye ve layık olmaya geldik. Biz Afyonkarahisar’a yük olmaya, eziyet etmeye ve hükümranlık yapmaya gelmedik. Bu yönüyle Afyon’a çakılan bir çivi benim meselem, benim sevdam ve benim davamdır. Bunu her zaman ve her ortamda ifade ediyorum. Bu anlamda şehrin ileri gelenlerinin, şehrin hafızalarının, yerel yönetimlerinin, esnaflarının ve esnaf odalarının varlığı bizim için büyük bir güçtür. Çünkü onlar olmazsa bizlerin buralarda olmasının bir anlamı yok. Bunun bilinci ve bilgisi içerisindeyiz. Onun için biz bu şehre bir çivi çakma sevdasında olan bir Afyonluyuz. Sizler de bunu böyle görün ve bizleri buna layık görürseniz bizler de bundan mutluluk duyarız. Bugün itibarıyla ben Afyonkarahisar’lıyım. Bu anlamda bizler Afyonkarahisar’ın değerlerine değer katmalı, kıymet katmalıyız. Bizler bunun için de buradayız. Afyonkarahisar’ın zengini de, fakiri de, en köklü ailesi de bizlerin hemşerisidir. Herkes bizlerin baş tacıdır ve onların hepsini kucaklayacağız. Bizler bu şehirde bir aileyiz. Bu şehirde doğmadık ve büyümedik, ama bizler bu şehre aitiz. Herhangi bir şekilde siyasete girme amacımız da yok. Sadece bu şehre hizmet etmek, bu şehirde hayırla yad edilmek amacındayız. Bu anlamada bu şehirde görev yapan başta İrfan Valimize, Haluk Valimize ve tüm Valilerimize teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Çünkü Valiler bulundukları ilde sancak gibidirler. Sancak gibi olmak yapılacak her hizmeti kolaylaştırmak, yapılacak her türlü hizmete, işe güç ve destek veren kişilerdir. Valiler bu şehri kucaklayan, sadece zengine ait olmayan, sadece belli bir kesime ait olmayan şehrin bütün kesimine ait olan kişilerdir. Sancak taşımanın da amacı budur. Bizi böyle yetiştirdiler, biz böyle hizmet yapmaya çalışıyoruz. Tunceli’ye gittik Tunceli’li olduk, Kırıkkale’ye gittik Kırıkkale’li olduk, yani nereye gittiysek biz oralı olduk ve o şehirle hemhal olduk. Bu yanlış anlaşılmasın bu bizlerin bu şehre duyduğu saygının ve bu şehre verdiğimiz önemin bir parçasıdır.”
“YİYİVER, İÇİVER, GİDİVER,
GELİVERLE OLMAZ”
“Bugün Kütüphaneler Haftasını kutlamaktayız. Biz medarı iftiharımız, şehrimizin gururu, hemşerimiz Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu ile proje odaklı çalışma modelini konuştuk. Daha ben bu şehre gelmeden önce kendisiyle konuştuk. Kendisi bana ‘Sayın Valim sizden istirham ediyorum, diğer illerde de yapmışsınız biliyorum. Bu ilde sadece cadde, sokak, yol, alt yapı yapmak yeterli değil, bu şehirde insana dokunan bazı iş ve işlemlerde bulunmamız gerekiyor. Yaşamın içinde sosyal ve kültürel anlamda da yapılar inşa etmemiz gerekiyor’ dedi. Sayın Bakanımızın öncülüğünde geçen bayramda karşımızda bulunan Taş Medrese’de kendisine sunduğumuz projeler kamuoyuna açıklandı. Yani bu Afyon’un merkezi ile alakalı gibi görünse de bizler bunun tüm ilçelerde de uygulanmasını arzu ediyoruz. Ben bu şehre bir deniz feneri gibi, bir meşale olmak istiyorum. Şehrimizi harekete geçirmeye çalışıyorum. Bazı kurum müdürlerimizin sıkıntı çıkardıklarını biliyorum. Benim bu ildeki her şeyden haberim oluyor. Ben kimsenin düşmanı değilim, zorluk çıkarmak gibi de bir niyetim de yok. Geçenlerde bir Turizm Çalıştayı yaptık. Belediyemiz ve diğer kurumlarla bu şehirle alakalı 58 adet proje belirledik. Bu anlamda bir birim oluşturdum ve bunları etap etap takip ediyorum. Aynı bir lise talebesi gibi, bir Vali gibi değil. Bir şey ortaya koyduysak bunu ilerletmek ve takip etmek boynumuzun borcudur. Benim bu şekilde amel etmeme daire müdürleri de amel etsin. Kendi hedefleri ve sevdaları olsun, bunları takip etsinler. Yiyiver içiver, geliver gidiverle ve anlatıverle vakit geçirmeyelim. 10 tane insana örnek olabilirsek bu bizim için büyük bir kazançtır.”
“ESKİ İTFAİYE KÜLTÜR
YUVASI OLACAK”
“Valilik, Belediye ve diğer paydaşlarla birilikte burada ‘Her Kahvehane Bir Kütüphane’ projesi bağlamında bir çalışma yaptırdık. Kapaklı bir kitap dolabı yaptırdık. Burada medya ve basın, hem cemiyet, hem de dernek bağlamında destek verecekler. Kahvehanelere gazeteleri ücretsiz olarak gönderecekler. Gerekirse biz abonelik sayısını arttırırız. Onlara da bu anlamda maddi destek olabiliriz. Ayrıca kitap bulma anlamında seferberlik ilan edeceğiz. Bizim için burada 1 kişi istifade etse bizim için değerlidir. Belediye Başkanımız burada onunla istişare ettik ve kendisi de uygun gördü, Valilik olarak Belediyemizin itfaiye garajı olarak kullandığı yeri iki katlı bir yer haline getiriyoruz. Alt kısmı Afyonkarahisar türkülerinin çalındığı ve kültür müziklerinin tanıtıldığı, insanların oturup istifade ettiği bir yer olacak. Üstüde asma kat olacak ve orada sadece Afyonkarahisar kitaplarının olduğu, güzel ahşaptan Afyon Evi şeklinde bir kütüphane yapacağız. İsteyen girecek, hemşehrilerimiz buraya hiçbir şekilde sorgu sual edilmeden girebilecek ve orası tüm Afyonkarahisar’lı hemşerilerimizin olacak. Her türlü diyaloga, her türlü alış verişe ihtiyacımız var. Burada Caz Festivali yapılıyor, Kültür Bakanlığı destekliyor. Yani burada her türlü desteğe ihtiyaç olacaktır. Kimseyi birbirinden ayırmayacağız. Kimseyi birbirine rakip yapmayacağız. Bizim için herkes birdir. Biz herkese elimizi ve kolumuzu uzatıyoruz. Kapımız da gönlümüz de herkese açıktır. Gönlümüz kendi değerleri ve kendi kültürüyle yoğrulan sağlam bir nesili arzu ediyor. Onun için Afyonkarahisar gençlerine ve insanlarına da Afyonkarahisar’ın değerleriyle ve kültürleriyle buluşmayı ve tanışmayı tavsiye ediyorum. Yani bugün Afyonkarahisar’dan bir Veysel Eroğlu çıktıysa kendiside anlatır, ne sıkıntılarla, ne mücadelerle ve ne ızdıraplarla çıkmıştır. Biz de arzu ediyoruz ki bu ilden nice Veysel Eroğlu’lar çıksın ve sayıları artsın. Bu da Afyonkarahisar’ın kültürünü tanımasıyla, kendi kültürüyle hemhal olmasıyla sağlanır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Cumhurbaşkanı’nın kıravatını hediye etti

Tören öncesinde konuklara çay ikramında bulunan kıraathane çalışanı Halil Özserezli’ye, kılık kıyafetine gösterdiği özenden dolayı bir kıravat hediye edildi. ESOB Başkanı A. Kadir Konak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ankara’daki toplantıda kendilerine hediye ettiği kıravatın Halil Özserezli’ye armağan edilmesini talep ederek kıravatı Vali Hakan Yusuf Güner’e verdi. Vali Güner de Cumhurbaşkanlığı forsu bulunan kıravatı kıraathane çalışanı Özserezli’ye armağan etti.

Bakmadan Geçme