Kahramanmaraş En Çok Ne Yetişir?

Akdeniz iklimine sahip olan Kahramanmaraş ilinde en çok ne yetişir sorusu internette en çok araştırılanlar arasında yer aldı. Peki Kahramanmaraş en çok ne yetişir?

Ülkemizin güzide şehirlerinden, geçmişi kahramanlıklarla dolu Kahramanmaraş, insanlar arasında büyük bir merak uyandırıyor. Kahramanmaraş en çok ne yetişir? Soruların cevabını sizler için derledik.

KAHRAMANMARAŞ AKDENİZ İKLİMİNE SAHİPTİR

Coğrafi konum olarak Akdeniz ikliminde sahip olan Kahramanmaraş ili Türkiye’de tarımsal alanlarda 27. Sırada yer alıp ikliminden dolayı da tarımsal ürünler için çeşitlilik oldukça fazladır. Kahramanmaraş ilinin %74’ünü tarlalar oluştururken kalan %26 dilimi de sebze, meyve, alanlarından oluşmaktadır. Kahramanmaraş ilinin dezavantajı ise Akdeniz iklimine sahip olmasından dolayı tarım ürünleri oldukça verimli yetişmektedir.

KAHRAMANMARAŞ’LI OLAN ÇOĞU KİŞİNİ BİLMEDİĞİ O KİRAZ ÇEŞİTİ

Akdeniz iklimine sahip olan Kahramanmaraş ilinde bulunan Andırın ilçesinin Çığşar adlı köyünde yetiştirilen farklı bir kiraz türü var olup birçok Kahramanmaraşlı da bu türünü bilmemektedir. Çok az rastlanan kiraz türü Avrupa ülkeleri içinde yer alan Hollanda ve İngiltere kraliyet ailesine ihracat edilmektedir.

KAHRAMANMARAŞ’DA EN ÇOK NELER YETİŞMEKTEDİR

Hurma,

Dut,

Urmu Dutu,

İncir (Yemiş),

Kayısı,

Nar

Ceviz

Bakmadan Geçme