• Haberler
  • Genel
  • Kahramanların hatıraları Afyonkarahisar’da – Kocatepe Gazetesi

Kahramanların hatıraları Afyonkarahisar’da – Kocatepe Gazetesi

Tarihin gördüğü en büyük donanmayı yenen Mehmetçik’in destan yazdığı Çanakkale Zaferi’ne ait bilgi ve savaş hatıralanının bulunduğu gezici müze 'Şehitler Diyarı’ndan Anadolu’ya' sloganıyla 'Cumhuriyet’in kazanıldığı topraklar'a geldi Döneminin en modern ve güçlü ordusuna karşı imkansızlıklarla mücadele ederek ‘dur’ diyen Çanakkale Kahramanları’na ait anı ve savaş hatıraları Çanakkale’ye gidemeyenlerin de görebilmesi amacıyla Afyonkarahisar’a geldi. Tarihin gördüğü [&hellip]

Kahramanların hatıraları Afyonkarahisar'da

Tarihin gördüğü en büyük donanmayı yenen Mehmetçik’in destan yazdığı Çanakkale Zaferi’ne ait bilgi ve savaş hatıralanının bulunduğu gezici müze “Şehitler Diyarı’ndan Anadolu’ya” sloganıyla “Cumhuriyet’in kazanıldığı topraklar”a geldi

Döneminin en modern ve güçlü ordusuna karşı imkansızlıklarla mücadele ederek ‘dur’ diyen Çanakkale Kahramanları’na ait anı ve savaş hatıraları Çanakkale’ye gidemeyenlerin de görebilmesi amacıyla Afyonkarahisar’a geldi. Tarihin gördüğü en büyük cesaret ve kahramanlık öyküsünün kanla yazıldığı Çanakkale Savaşı’na ait pek çok savaş hatırası Çanakkale Gezici Müze TIR’ında sergileniyor. Afyonkarahisar Belediyesi’nin davetiyle Anıtpark önünde 7 gün boyunca açık kalacak Çanakkale Gezici Müzesi’nde Çanakkale Savaşı’ndan kalma kılıç, kama, askeri üniformalar, şehit ve gazi mektupları, mermi kovanları, bombalar, silahlar ve savaşın fotoğraflarının yanı sıra 215 okkalık mermiyi tek başına kaldırıp topun namlusuna sürdükten sonra Ocean gemisini vurmayı başaran Seyit Onbaşı ile Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeleri yer alıyor.
Tarihçi Ahmet Uslu’nun hazırladığı Doğtaş ve Ford Otosan’ın sponsorluğu’yla Türkiye’nin dört bir yanında Çanakkale Destanı’nı hatıralarıyla anlatan gezici müzeye Afyonkarahisarlılar da büyük ilgi gösterdi. Ücretsiz gezilebilen sergiyi okullardan öğrenciler de ziyaret ederken bazı okulların sergiyi topluca ziyaret edecekleri belirtildi. Anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gökhan Güzeltaş, serginin vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize Çanakkale Zaferi’ni yaşattığını söyledi. Serginin Çanakkale’ye gitme imkanı bulamayan Afyonkarahisarlılar için büyük bir fırsat olduğunu vurgulayan Müdür Gökhan Güzeltaş, “Tamamen ücretsiz olarak gezilebilen sergide Çanakkale Zaferi ile ilgili pek çok doküman bulunuyor. Bizde Afyonkarahisar Belediyesi olarak böylesi kültürel bir çalışmaya destek olmak istedik. Bir hafta süre ile ilimizde kalacak olan tır, daha sonra ilçelerimize gidecek” dedi.
Çanakkale’ye gezi düzenlenmesi hakkında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne birçok talebin geldiğini ifade eden Gökhan Güzeltaş, “Tüm hemşerilerimizi Çanakkale’ye götürme gibi bir imkanımız olmadığı için bizde böyle bir çözüm bulduk. Oradaki eserlerden bir kısmını buraya getirerek insanlarımızın bu destanı yüreklerinde yaşamalarını istedik” diye konuştu.
Güzeltaş, Afyonkarahisar’ın kurtuluşuna dair ilimizdeki Şehitliklerimizin tanıtımı ile ilgili de ciddi çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

Bakmadan Geçme