Kafkasya-Afyonkarahisar arasında tarih yolculuğu – Kocatepe Gazetesi
Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Turan Akkoyun da “Kopuş-Birleşme Çizgisinde Kültürel Zenginlik ve Renklilik: Kafkasya-Afyonkarahisar” başlıklı makalesiyle Yeni Türkiye Kafkasya Özel Sayısında Afyon-karahisar'ın kültürel zenginliğine temas etti.Akkoyun makalesinde, Kafkasya’dan zaruri göç kervanının Osmanlı Devleti sınırları içinde savrulduğunu ve zamanın önemli ulaşım vasıtası Demiryolu ile “Eskişehir ve Konya’ya bağlanan” [&hellip]
Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Turan Akkoyun da “Kopuş-Birleşme Çizgisinde Kültürel Zenginlik ve Renklilik: Kafkasya-Afyonkarahisar” başlıklı makalesiyle Yeni Türkiye Kafkasya Özel Sayısında Afyon-karahisar’ın kültürel zenginliğine temas etti.
Akkoyun makalesinde, Kafkasya’dan zaruri göç kervanının Osmanlı Devleti sınırları içinde savrulduğunu ve zamanın önemli ulaşım vasıtası Demiryolu ile “Eskişehir ve Konya’ya bağlanan” ve “asayiş bakımından önceki dönemlere nazaran oldukça sakin” Afyonkarahisar yöresinin de Kafkas muhâcirînden-Çerkezlerden, Ahıskalılardan, Türkmenlerden nasibini aldığını belirtti.
Çalışmada Afyonkarahisar’ın Emirdağ İlçe merkezi, Bademli, Davulga, İncik, Karakuyu, Avdan, Eşrefli, Aliçomaklar, Gelincik, Mehmedali Kuyusu, Daydalı Köyü, Alikan, Akören, Bolvadin Büyük Karabağ, Küçük Karabağ, Orta Karabağ, Dinar Yapağılı, Genç Ali, Sultandağı Akbaba ile Sarıcaova, Kütahya yolu üzerindeki Yenice köyünden kültürel örnekler sunuldu. (Kocatepe Haber Merkezi)