Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

KÂFİRÛN SÛRESİ

Gul yâ eyyuhel kâfirûn. Lâ a’budu mâ ta’budûn. ve lâ entum âbidûne mâ a’bud. ve lâ ene âbidun mâ abedtum. ve lâ entum âbidûne mâ a’bud. Lekum dînukum veliye dîn.
Meali:
(Resûlüm!) De ki: “Ey kâfirler! (Ey İslâm karşıtları!)” “(Sizin) tapmakta olduklarınıza ben tapmam.” “Siz de (aslında benim) ibadet ettiğime ibadet/kulluk edecek değilsiniz.” “Zaten ben (sizin) taptığınız şeylere asla tapacak değilim.” “Siz de (aslında benim) ibadet ettiğime ibadet/kulluk edenlerden değilsiniz.” “Sizin (batıl) dininiz size, benim (hak olan) dinim de banadır.”
NASR SÛRESİ
İzâ câe nasrullahi velfeth. ve raeytennâse yedhulûne fî dinillâhi efvâcâ. Fesebbih bihamdi rabbike vestağfirh. İnnehû kâne tevvâbâ.
Meali:
(Ey Muhammed) Allah’ın (vaadettiği) yardımı ve fetih (zafer) gelince, İnsanların Allah’ın (son) dinine akın akın girdiklerini görünce, Hemen Rabbini hamd ile (överek) tesbih et ve O’ndan bağışlanma dile. Çünkü O, tevbeleri çok kabul edendir.
TEBBET SÛRESİ
Tebbet yedâ ebî lehebin ve tebb. Mâ eğnâ anhu mâluhû ve mâ keseb. Seyeslâ nâren zâte leheb. Vemraetuhû hammâletelhatab. Fî cî dihâ hablun min mesed.
Meali:
Ebû Leheb’in elleri kurusun (o kahrolsun), hem kahrolacak da! Malı ve kazandığı (şeyler) ona fayda vermedi. (O) alevli bir ateşe girecektir. Odun hamalı (gibi İslâm’a ve müslümanlara karşı kin ve fesat yükü taşıyan) karısı da, boynunda (hamallık simgesi) bükülüp örülmüş bir ip olduğu halde (ateşe girecektir).
İHLÂS SÛRESİ
Gul hüvellâhü ehad. Allâhussamed. Lem yelid ve lem yûled. ve lem yekün lehû küfüven ehad.
Meali:
De ki: “O Allah, birdir.”Allah Samed’dir (her varlık O’na muhtaçtır, O hiçbir şeye muhtaç değildir, başvurulup yardım istenilecek tek varlık O’dur). (O) baba olmadı ve doğmadı da. Hiçbir şey O’na denk (ve benzer) değildir.
(Allah, zât-ı ulûhiyetinde, mülkünde, kudretinde, hükmünde, hâkimiyetinde ve bütün sıfatlarında birdir. Eşi, dengi ve benzeri yoktur. Bu sûrenin bir adı da Tevhid sûresidir. Bundan dolayı hadîs-i şerîfte, İhlâs sûresinin, Kur’an’ın üçte birine denk olduğu bildirilmiştir.)
FELAK SÛRESİ
Gul e’ûzu birabbilfelak. Min şerri mâ halak. ve min şerri ğasikın izâ vekab. ve min şerrinneffâsâti fil’ukad. ve min şerri hâsidin izâ hased.
Meali:
(Resûlüm!) De ki: “Yarattığı şeylerin şerrinden, karanlık çöktüğü zaman gecenin (içinde işlenenlerin) şerrinden, düğümlere üfleyen (büyücü)lerin şerrinden ve hased et(meye başla)dığı zaman hasetçinin şerrinden, tanyerini ağartan Rabbe sığınırım.”
NÂS SÛRESİ
Gul e’ûzu birabbinnâsi. Melikinnâsi. İlâhinnâs. Min şerrilvesvâsilhannâs. Ellezî yuvesvisu fî sudûrinnâsi. Minelcinneti vennâs.
Meali:
(Resûlüm!) De ki: “İnsanların gönüllerine vesvese veren (günaha teşvik eden, ibadetlerden alıkoyan, Allah’a sığındıkça geri çekilen) o sinsi vesvese verici insan ve cin (şeytanlar)ın şerrinden insanların Rabbine, insanların melikine (hükümdarlar hükümdarına ve sahibine), insanların (Allah’ı olan) İlâh’ına sığınırım.”

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti