Kadrolu Araştırma Görevlisi Nasıl Olunur?

Kadrolu Araştırma Görevlisi Nasıl Olunur? Sorusu internette merak edilerek araştırılan konular arasında yer almaktadır. Yükseköğretim kurumlarında bilimsel araştıralar ve çalışmalar yapmak için araştırma görevlisi nasıl olunur? Sizler için araştırdık.

Her yükseköğretim kurumlarında karşılaştığımız araştırma görevlisi olabilmek için şartlar nelerdir? Nasıl bir yol izlenmeli sizler için araştırdık.

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ NEDİR?

Araştırma görevlileri yükseköğretim kurumlarında yapılan araştırmalarda ve incelemelerde yardımcı olan, yetkili kişiler tarafından kendilerine verilen ilgili görevleri yapan öğretim yardımcısı olarak tanımlanmaktadır. Ancak, araştırma görevlisinin sorumlulukları yalnızca bunlar değildir. Araştırma görevlileri, Bilimsel araştırmalarda ve etkinliklerde bulunarak,  görev yaptıkları kurum ve alana katkı sağlamakla yükümlüdürler.

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ OLMA ŞARTLARI NELER?

Araştırma görevlisi olabilmek için bazı şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. Yetire getirmeniz gereken şartları sizler için araştırdık.

Araştırma görevlisi olabilmek için yaş sınırı da 35’tir. Araştırma görevlisi olabilmek için başvuru yaptığınızda 35 yaşını doldurmamış olmanız gerekmektedir.

Üniversitede lisans mezun olmanız gerekmektedir

ALES sınavına girip, başvuracağınız alan için yeterli bir puan almanız gerekmektedir.

Yabancı dil sınavından da yeterli puanı almış olmanız gerekmektedir.

Bazı bölümler için yüksek lisans ya da doktora yapıyor olmanız gerekmektedir.

KADROLU ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ NASIL OLUNUR?

Araştırma görevlileri üniversitelere bağlı olarak görev yaparlar. Üniversitelerin herhangi bir bölümü ile ilgili tezli yüksek lisans veya doktora yapan kişiler, ALES ve YDS sınavlarından yeterli puanı aldıkları takdirde araştırma görevlisi olarak çalışabilmektedirler. 2018 yılından itibaren tüm devlet üniversitelerine araştırma görevlisi kadroları 2547 sayılı Kanunun 50-d maddesi uyarınca atama yapılmaktadır. Devlet üniversitelerinde lisansüstü eğitim süresince görev araştırma görevlileri yapan kadroludur. Ancak, bu daimi bir kadro değildir, doktora eğitimi süresi sonunda kadroyla ilişik kesilir.

Bakmadan Geçme