• Haberler
  • Genel
  • Kadir Gecesi mübarek olsun – Kocatepe Gazetesi

Kadir Gecesi mübarek olsun – Kocatepe Gazetesi

Mübarek Ramazan ayı içerisinde özel bir önemi olan Kadir Gecesi nedeniyle kutlama mesajları yayınlandı. Kandil mesajlarında Kadir Gecesi'nde edilen tövbelerin kabul olduğu vurgulandı BU GECE TÖVBELER KABUL EDİLİYOROrman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 14 Ağustos 2012 Salıyı Çarşambaya bağlayan gecede idrak edeceğimiz bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi mesajında “Bütün insanlık için [&hellip]

Kadir Gecesi mübarek olsun

Mübarek Ramazan ayı içerisinde özel bir önemi olan Kadir Gecesi nedeniyle kutlama mesajları yayınlandı. Kandil mesajlarında Kadir Gecesi’nde edilen tövbelerin kabul olduğu vurgulandı

BU GECE TÖVBELER
KABUL EDİLİYOR
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 14 Ağustos 2012 Salıyı Çarşambaya bağlayan gecede idrak edeceğimiz bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi mesajında; “Bütün insanlık için hidayet rehberi olan Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı ve ‘Bin aydan daha hayırlı’ olduğu bildirilen Kadir Gecesi, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gecedir. Mübarek Kadir Gecesi’ni en kalbi duygularımla tebrik ediyor, bu mübarek gecenin hepimizin kalplerine, gönül dünyalarımıza ışık saçmasını, vicdanlarımızı aydınlatmasını ve huzur getirmesini temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.
BİR ÖMÜRLÜK
MÜKAFAATA ERİLEBİLİR
Onbir ayın sultanı olan mübarek Ramazan ayının bütün güzelliklerinin herkesçe yaşandığına işaret eden İl Müftüsü Mustafa Kaya, iftar sofralarının feyzinden sahur vaktinin bereketinden doyasıya istifade edildiğine işaret etti. Okunup, dinlenilen, Kur’an-ı Kerim mukabeleleri ile de gönüllerin inşiraha erdiğini kaydeden; Müftü Kaya; “Nihayet bu ayın en değerli gecesi olan Kadir Gecesi’ne erdik. Kadir Gecesi Kur’an-ı Kerim’de methedilen en değerli gecedir. Kadir Gecesi’nin fazileti bizzat Allah Teâla tarafından Kadir Suresi’nde açıkça bildirilmiştir.
Sevgili Peygamberimiz ise Kadir Gecesi hakkında bize şu müjdeyi veriyor; ‘Kim Kadir Gecesinde inanarak, ihlas ile o geceyi ibadetle geçirirse, geçmiş günahları bağışlanır.’ Kadir Gecesi’nin, içerisinde Kadir Gecesi olmayan bin aydan daha hayırlı olması bizler için çok önemli bir müjdedir. Bu ifade ile Yüce Rabbimiz zaman mefhumunun önemine dikkatimizi çekmiştir. Bu gece öyle kutlanmalı, ibadetlerle, dua ve niyazla öyle ihya edilmeli ki, Rabbimiz bizden razı olmalı, böylece bir ömüriük bir mükafata erilmelidir. O halde bu değerli gecede öncelikle bir nefis muhasebesi yapalım. Unutarak veya bilmeyerek işlediğimiz hata ve günahlara tevbe edelim. Bütün bu duygular içerisinde Afyonkarahisarlı hemşehrimizin ve bütün Müslümanların mübarek Kadir Gecesi’ni bir kez daha kutluyor; saadetle Bayram gününe kavuşmamızı Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.” dedi.
KUTLU GECE İYİ
DEĞERLENDİRİLMELİ
Vali İrfan Balkanlıoğlu, Mübarek Kadir Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Vali Balkanlıoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi: “Birlik ve beraberliklerin pekişmesine vesile olan Ramazan’ın 27. gecesi olan Kadir Gecesine ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız. Bin aydan daha hayırlı olan, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en üst seviyeye çıktığı Ramazan ayının son günlerini yaşamaktayız. Manevi güzelliklerin artması için bu kutlu geceyi iyi değerlendirmeliyiz. Tüm İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliği ile bütün insanlığın huzur ve barış içerisinde yaşamaları için dua etmeliyiz. Affın, bereketin ve merhametin bol olduğu mübarek Kadir Gecesinin tüm Afyonkarahisar’lı hemşehrilerime, aziz milletimize ve tüm İslam Alemine huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum.” dedi.
TÜM İNSANLIĞA HAYIR GETİRSİN
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Milletvekili Halil Ürün, Kadir Gecesi’nin Peygamberimiz tarafından evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş olarak tanımlanmış, bin aydan daha hayırlı bir gece olduğunu bildirdi. Ürün, Kadir Gecesi nedeniyle yayınladığı mesajında şu ifadeleri kullandı: “Kadir Gecesi Kur’an-ı Kerim’de buyrulduğu gibi, bin aydan daha hayırlı bir gecedir. Peygamberimiz Hz. Muhammed, Kadir Gecesi’ni evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluştur diye tarif etmiştir. Bu gecenin başta yüce milletimiz olmak üzere bütün İslam alemine, dünyanın dört bir tarafında sıkıntı çeken, açlık ve sefalet içinde yaşayan, ellerini semaya açmış yardım bekleyen tüm insanlığa hayır, bereket ve huzur getirmesini diliyorum.”
KADİR GECESİ KUTLU OLSUN
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kemalettin Yılmaz Kadir Gecesi nedeniyle yayınladığı mesajında; “Gelişiyle birlikte oluşturduğu mana iklimiyle gönül dünyamızı ma’mur eden, iç âlemimizi zenginleştiren Kadir gecesi, kâinatın anlamını ortaya koyan önemli bir gecedir. Kadir gecesi, Kur-an’ın övdüğü, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği Ramazan-ı şerif ayı içinde bulunan en kıymetli gecedir. Cennet kapılarının aralandığı bu gecede, dargınlık, kırgınlık, kin ve nefretin yerine sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk ve kardeşliği hâkim kılmak için çalışmalıyız. Aziz milletimizin ve İslam âleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, bu müstesna gecede yapacağımız dualarımızın bir rahmet yağışı olarak bütün dünyaya barış, huzur ve saadeti, birlik ve beraberliği getirmesini diliyor, şiddet ve gözyaşının dinmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.
KADİR KANDİLİ KUTLU OLSUN
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kadir Gecesi dolayısı ile bir mesaj yayınlayarak tüm İslam Âlemi ve Afyonkarahisarlılar’ın kandilini kutladı. Çoban; “Mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaşmanın üzüntüsünü yaşarken, diğer yandan da bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Birlik beraberliğe kardeşlik ve dayanışmaya en çok muhtaç olduğumuz bu günlerde mübarek gecelerin önemi büyüktür. Bu vesile ile hoşgörü ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına çaba göstermeliyiz. Afyonkarahisarlı hemşehrilerimin kandilini tebrik ediyor, şehrimiz, ülkemiz, İslam Dünyası ve bütün insanlık için hayırlı gelişmelere vesile olmasını diliyorum.” dedi.
BU GECE HERKESİ HATIRLAYALIM
İl Genel Meclis (İGM) Başkanı Salih Sel Kadir Gecesi dolayısıyla yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Gecelerin en mübareği ve Gecelerin sultanı olarak isimlendirilen Kadir Gecesini tekrar idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayız. Bu mübarek gecenin rahmet ikliminde ellerimizi ve gönüllerimizi Yüce Mevla’ya açarken, sadece kendimizi ve yakınlarımızı değil, dünyanın her ülkesinde yaşayan vatandaş, soydaş ve din kardeşlerimizi de hatırlayalım. Yakın ve uzak çevremizde savaş ve şiddetin yerini, adalet ve sevginin, barış ve huzurun alması için de dua edelim. Allah’a şükran borcumuzu; nefsimize, ailemize, komşularımıza karşı vazifelerimizi hatırlayalım. Afyonkarahisar’lı vatandaşlarımızın ve bütün İslam aleminin Kadir gecesini tebrik ediyor, nice kandillere sağlık ve mutluluk içerisinde ulaştırmasını Cenab-ı Hak’tan diliyorum.”
BİN AYDAN
HAYIRLI GECE
MHP İl Başkanı Aziz Aslan, rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan şerefli ve mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaşmanın hüznünü ve aynı zamanda; kıyamete kadar bütün insanlığın hidayet rehberi, Peygamberimiz Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’in en büyük mucizesi olan Kur’an-ı Kerim’in indirildiği geceye ulaşmanın da mutluluğunun yaşandığını belirtti. Aslan; “Bu durum, Kur’an-ı Kerim’in 97.suresi olan ve beş ayetten oluşan ‘‘Kadr suresi’’nde belirtilmiştir. Kadr suresi bu gecenin fazileti hakkında indirilmiştir. Sure’de Kur’an’ın bu gecede indirildiği ve bu gecenin, içinde Kadir gecesi bulunmayan bin aydan daha hayırlı olduğu belirtilmiştir. Hayırlı olanın ise bu gecede yapılan ibadetler olduğudur. Yüce Allah’tan bu gecenin, İslam âlemine hayırlar getirmesini, milletimizin birlik ve dirliğini devam ettirmesini, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü korumasını, devletimizin ebed-müddet devam etmesine vesile olmasını, bölücülere ve şer güçlere fırsat vermemesini dilerim.”
FARKLILIKLAR ZENGİNLİK UNSURU
SP İl Başkanı Adnan Şenel, mübarek gecelerin kardeşlik bağlarını güçlendirmek için sunulan ilahi fırsat olduğunu hatırlattı. Aslan; “Bu müstesna gecede yapacağımız dua ve ibadetler sevgi ve kardeşliğimizi pekiştirsin. Ayrılıkları, kırgınlıkları bir kenara bırakalım. Bir olalım diri olalım. Ülkemiz üzerinde oynanmak istenen karanlık oyunları bozalım. Biz aynı milletin evlatları, aynı bahçenin çiçekleriyiz. Farklılıklarımızı ayrılık nedeni değil, zenginlik unsuru olarak görmeliyiz. Milletimizin ve İslam Aleminin mübarek Kadir Gecesini kutluyor, bu müstesna gecenin İslam birliğinin kuruluşuna vesile olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme