Kadir Gecesi, insanlık için kutlu bir gece

İl yöneticileri, mübarek Kadir Gecesi dolasıyla mesaj yayınladı. Mesajlarda Kadir Gecesi’nin insanlık için kutlu bir gece olduğu belirtildi İl yöneticileri, mübarek Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayınlayarak vatandaşların Kadir Gecesi’ni kutladı. Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, “Kadir Gecesi, İslam Âlemi için kutsal ve faziletli bir gece olup, insanlık için kurtuluş reçetesi olan Kur'an bu gece indirilmeye [&hellip]

Kadir Gecesi, insanlık için kutlu bir gece

İl yöneticileri, mübarek Kadir Gecesi dolasıyla mesaj yayınladı. Mesajlarda Kadir Gecesi’nin insanlık için kutlu bir gece olduğu belirtildi

İl yöneticileri, mübarek Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayınlayarak vatandaşların Kadir Gecesi’ni kutladı. Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, “Kadir Gecesi, İslam Âlemi için kutsal ve faziletli bir gece olup, insanlık için kurtuluş reçetesi olan Kur’an bu gece indirilmeye başlandığından aynı zamanda Kadir Gecesi kutlu bir gecedir. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi; ilahi rızayı kazanmak, tövbe ederek günahlardan arınmak, hayatına yeni bir başlangıç yapmak isteyen Müslümanlar için bulunmaz imkânlar sunmaktadır. Böyle mübarek geceleri bol bol dua ederek, ibadetle ve tefekkür içerisinde geçirmeliyiz” dedi.
RAMAZAN’I COŞKUYLA İDRAK ETTİK
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, mübarek gecenin tüm mazlumlar ve acı çeken insanlar için kurtuluşa, iyiliklere, güzelliklere vesile olmasını diledi. Çoban “Mübarek Ramazan ayının sonlarına doğru yaklaşırken Kur’an-ı Kerim’in yeryüzüne indirildiği gün olan ve bin aydan daha hayırlı olduğu ayetlere sabit olan Kadir Gecesi’ne kavuşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Rahmet ayı olan Ramazan’da oruç tutarak, zekat vererek, teravih namazlarını hep birlikte büyük bir coşkuyla eda ederek Kadir Gecesi’ne ulaştık. Şehrimizde gerçekleştirdiğimiz mahalle iftarlarında, rahmet ayını manasına uygun şekilde yaşamaya gayret ettik. Bizler sofralarımızda huzur içinde iftar açarken Suriye’de, Mısır’da, Myanmar’da, Filistin’de ve dünyanın çeşitli yerlerinde zulüm altında olan kardeşlerimize de dua ettik” diye konuştu.
RAHMET MESAJLARI ŞAŞMAZ ÖLÇÜLERDE
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün de “Birlik, dayanışma ve kardeşlik duygularımızın daha da yoğunlaştığı mübarek Ramazan-ı Şerif’in son günlerine yaklaşırken, Kadir Gecesi’ni idrak etmenin coşku ve heyecanını yaşıyoruz. Kadir Gecesi, Kuran-ı Kerim’in yeryüzüne indirildiği ay olması bakımından kutsal bir öneme sahiptir ve yine Kuran-ı Kerim’de buyrulduğu gibi bin aydan daha hayırlı bir gecedir. Rahmet mesajları tüm insanlığı kuşatmak üzere gönderilmiş olan bütün insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarmada sunduğu şaşmaz ve eskimez ölçülere sahiptir. Kadir Gecesi rahmet, mağfiret ve kurtuluş ayı olan mübarek Ramazan ayının içinde vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Kur’an-ı Kerim bu kutlu gecede inmeye başlamış ve yeryüzü böylelikle ilahi nimet ve nurla taltif edilmiştir.”
EN HAYIRLI GECE
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, mübarek Kadir Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Yüce kitabımızın bu mübarek günde sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (sav) indirildiğini söyleyen Parsak, “Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini kutlarım” dedi
RAMAZAN’IN KALBİDİR
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, de şu ifadeleri kullandı:
“Kadir Gecesi öyle bir gecedir ki, cahiliyetin zilletine gömülmüş zihinlere Rabbini bildirmeye; varoluş amacından kopmuş, nerden gelip nereye gittiğini unutmuş, yolunu şaşırmış insanlığa unuttuklarını hatırlatmaya gelen yüce kitabımız Kur’an, Ramazan’ın kalbi olan bu gecede inmeye başlamıştır. Bu kutsal gecenin getirdiği esenlik ve selametin, tüm yurdumuzu, milletimizi ve bütün insanlığı çepeçevre kuşatmasını; yeryüzünde barış ve huzura vesile olmasını diliyorum. Hiç şüphesiz, bu mübarek gece, kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyalarımızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması için eşsiz bir imkan ve fırsat sunmaktadır.”
AÇILAN ELLER BOŞ DÖNMEZ
İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel de Kadir Gecesi’nin 1000 aydan hayırlı olduğunu söyledi. Sel, “Mükâfatların sınırsız olarak verildiği Kadir Gecesi, kendimize dönerek gaflet içinde geçirmiş olduğumuz günlerimiz sorgulama, unutarak ve bilmeyerek işlediğimiz hatalara tövbe etme ve af dileme, bir daha yapmama kararlılığımızı yüce yaratıcımızın sonsuz rahmet ve mağfiretini umarak yineleme, aramızdaki sevgi ve bağışlamasının hepimizi kucaklaması için bu yolda yeni adımlar atma zamanıdır. Çünkü bu gece tüm müminlerin kalplerinin, gönüllerinin coştuğu, camilerimizin dolup taştığı, Yaratan’a açılan ellerin boş dönmediği, tövbelerin duaların kabul edildiği müstesna bir gecedir” ifadelerini kullandı.
KURTULUŞ İSLÂM’DA
Saadet Partisi Afyonkarahisar Gençlik Kolları Başkanı Erhan Akpınar da “İslam dünyası üzerinde oynanan karanlık oyunları görebilecek ferasete sahip olduğumuz gün kurtuluş başlayacaktır. Kurtuluş Batı ve Avrupa Birliği’nin köhnemiş değerlerinde değil, Kur’an’ın hakikatinde arama dirayetini gösterdiğimiz gün kurtuluş başlayacaktır. Cenab-ı Allah bu mübarek gecelerin hürmetine hepimize bu şuuru versin. Hepimize Müslümanların birlik ve beraberliğini sağlayacak azim ve gayreti versin. Dualarımız ve çalışmalarımız Ülkemizin birlik ve beraberliğini artırsın, İslam ülkeleri arasındaki bağları güçlendirsin. İnancımıza, tarihimize, medeniyetimize yakışır adil bir dünyanın kurulmasına vesile olsun” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme