• Haberler
  • Genel
  • Kadınsız hiçbir şey olmaz – Kocatepe Gazetesi

Kadınsız hiçbir şey olmaz – Kocatepe Gazetesi

Kamu- Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy, konfederasyona bağlı çeşitli iş kollarının şube başkanları ve sendika üyeleriyle birlikte MHP İl Kadın Kolları üyelerinin ziyaretini kabul etti. Kadının günlük hayatta ki yerinin doldurulamaz olduğunu vurgulayan Erol Özsoy, kadın olmadan dünyanın, hayatın ve siyasetin olamayacağının altını çizdi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanlığı Yönetim Kurulu [&hellip]

Kadınsız hiçbir şey olmaz

Kamu- Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy, konfederasyona bağlı çeşitli iş kollarının şube başkanları ve sendika üyeleriyle birlikte MHP İl Kadın Kolları üyelerinin ziyaretini kabul etti. Kadının günlük hayatta ki yerinin doldurulamaz olduğunu vurgulayan Erol Özsoy, kadın olmadan dünyanın, hayatın ve siyasetin olamayacağının altını çizdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri Kamu-Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy ve Kamu-Sen’e bağlı iş kollarındaki sendika başkanları ve üyelerini ziyaret ettiler. 5 Haziran Cumartesi günü saat 16.00’da gerçekleşen ziyarette konuşan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Kamu-Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy, MHP İl Kadın Kolları üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Özsoy, ülke meseleleriyle ilgili, sivil toplum kuruluşlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunmanın da kendilerini sevindirdiğini aktardı. MHP İl Kadınlar Kolu’nun yeni kurulduğunun bilindiğini söyleyen MHP İl Kadın Kolları Başkanı Av. Nesrin Çelikbilek, kadınların sadece seçmen olarak var olduğu bir siyasi anlayışın partisinin benimsediği bir siyasi anlayış olmadığına işaret etti. Kadının hak ettiği yerde ve her konumda güçlü bir şekilde temsil edilerek varlığını devam ettirmesinin MHP’nin parti programında yer alan ilkelerden biri olduğuna dikkat çeken Çelikbilek şöyle konuştu: “Elbette yeni kurulmuş birkaç aylık faaliyette bulunan bir yönetim olarak şu ana kadar sınırlı sayıda faaliyette bulunduk. Bunlara dikkat edilecek olunursa mütemadiyen toplumun çeşitli kesimlerine hitap etmeye çalıştık. Her kesimden kadın ve her kesimden erkekle bağlantı kurmaya çalışıyoruz. Çünkü biz kadınlar olarak siyaseti çok önemsiyoruz.”
Kadın aktif çalışacak
MHP İl Kadın Kolları Başkanı Av. Nesrin Çelikbilek, siyasi partilerin yönetici kademeleri, teşkilat bazında kadın varlığının az olduğu ve aktif düzeyde yer almadıklarını sürekli olarak söylediklerini belirtti. MHP olarak toplumda hep kadının hak ettiği yerde olması gereken yerde olmasını destekleyeceklerini deklare ettiklerini hatırlatan Çelikbilek; “Kendi partimizde de bizzat her kademede aktif olarak rol alabilecekleri, görev ve sorumluluk alabilecekleri ortamı sağlayacağımızı deklare ettik. Bu çalışmalarımız sırasında nezaket gösteren, izleyici olarak gelen veya iyi dileklerini sunan kurumlarımız, sivil toplum örgütlerimize iadei ziyaret bazında ziyaret etmeyi kararlaştırdık.”dedi.
Ziyaretler devam edecek
Söz konusu ziyaretin bir nezaket ziyareti olduğunu kaydeden Nesrin Çelikbilek, Kamu-Sen gibi sendikacılık alanında ciddi faaliyetleri olan bir kuruluşu ziyaret etmekten, onlarla fikir birliği içerisinde olmaktan veya fikir alışverişinde bulunmaktan memnuniyet duyduklarını aktardı. Çelikbilek; “Bu ziyaretlerimiz devam edecektir. Kadınlar olarak siyaset yaparken toplumun çok farklı kesimleriyle ve her tür konuyla bağlantı içerisinde olmaya kararlıyız. O zaman yaptığımız siyasetin bir amacı ve doğru bir neticesi olacak. Ziyaretlerimiz sırasında tavsiyeleri alacağız., takip edeceğimiz yollardan bahsedeceğiz.”diye konuştu.
Teoride çok değeli pratikte 2. planda
4688 Sayılı Sendika Yasası’nın grev ve siyaset yapma haklarını içermediğini kaydeden Kamu-Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy, Kamu-Sen olarak siyaset yapma ve grev haklarını içeren bir yasanın peşinde olduklarını söyledi. Bu nedenle tüm siyasi partilerden destek talep ettiklerini dile getiren Erol Özsoy, ayrıca kadınların Türkiye’de Anayasal ve Siyasi Partiler Yasası bazında ve anlayış bakımından sürekli siyasetin gerisinde bırakılmasından yakınan Özsoy sözlerine şöyle devam etti: “İstiyoruz ki bütün siyasi partilerde kadınlarımız kota olarak yarı yarıya mecliste bizi temsil edebilsinler. Biz bunu gerçekten aydın bir zümre olarak Kamu-Sen olarak yürekten istiyoruz. Çünkü nüfusun yarısı kadın. Bu pozitif bir ayrımcılık falanda değil. Nüfusumuzun yarısı kadın. Dünyada her tarafta yarısı kadın. Kadına teorik olarak çok değer verdiğimiz halde böyle pratikte mesela siyasette fazla değer vermek yerine ikinci plana itildiği kanaatindeyiz. Bununda mücadelesini veriyoruz. Çünkü bizimde üyelerimizin büyük bir kısmı kadın aydın, okumuş insanlar. Grevli, toplu sözleşme ve siyaset yapabilme haklarını içeren yasa çıktığında kadınlarımızın da tabi onların da bizle beraber siyaset yapmalarını isteyeceğiz. Kadınsız asla olmaz. Dünya da, hayatta, siyasette olmaz diyoruz. MHP İl Kadın Kolları üyelerine ziyaretleri nedeniyle teşekkür ediyorum.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme