Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kadınların sendikal mücadeledeki eksikliği telafi edilemez”

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar Kadın Komisyonu teşkilat programı katılan Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Merkez Kadın Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın, kadınların sendikal mücadeledeki yerinin, hayati olduğunu belirterek, eksikliğinin ise telafi edilemeyeceğini söyledi

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar Kadın Komisyonu teşkilat programı, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Merkez Kadın Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın’ın katılımıyla, hafta sonu Afyonkara-hisar Öğretmenevinde gerçekleştirildi.
Gerçekleştirilen toplantıda Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Arslan, devam eden eylem kararları ve çalışmalarıyla ilgili katılımcıları bilgilendirdi. Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Kadın Komisyonu Afyonkarahisar İl Başkanı İlknur Tutumlu da tüm katılımcılara ve katkı sunan teşkilata teşekkür etti.
Daha sonra konuşan Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Merkez Kadın Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın, “Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar kadın buluşmasının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum, sizlerle yol arkadaşlığı yapmanın onurunu ve gururunu taşıyorum. Bu buluşmada emeği geçen Mustafa başkanıma ve Kadın Kolları başkanımız İlknur Hanım’a çok teşekkür ediyorum.” dedi.
“MEMUR-SEN ERDEMLİLER HAREKETİDİR”
Kadın Komisyonu Başkanı Aydın, “Memur-Sen hak, emek ve adalet mücadelesi olduğu kadar Erdemliler hareketidir de. Hakka hakikate, huzura ve kardeşliğe giden yolda, birlikte mücadele ederek, örgütlenmeye önem vererek, geleceğe sahip çıkmanın adresidir. Biz Türkiye’nin niceliği ile en büyük niteliği ile en etkin emek örgütüyüz. Bu birlikteliğin temeli adalet harcı muhabbet, inşası inançtır. Bizler emek hakkını korumak ve yeni kazanımlar elde etmek için çalışırken adeta damlalardan ummanlar oluşturuyoruz. Bugün kamu görevlilerinin sahip olduğu mali ve sosyal hakların kazanılmasında mücadelemizin imzası vardır. Biz kadınların cinsiyetlerinden dolayı yaşadıkları sorunların inkarını ne kadar sorunlu biliyorsak tüm sorunların cinsiyet temelli olduğu genellemesini de reddediyoruz. Tüm hastalıklar aynı mikropla bulaşmayacağı gibi tek reçete ile de tedavi edilemez. Kadın emeğinin kitlesel olarak piyasaya girmesi, dünyayı değiştirdi. Kadın hakları tarihine bakın, kapitalizmin ezdiği insanlık onurunu görüyoruz Bu emek sömürüsü tarihidir. İşte tam da bu nedenle, kadınların sendikal mücadele’deki yeri, hayatidir, eksikliği telafi edilemezdir.” şeklinde konuştu.
“SAHA ÇALIŞMALARIMIZDA TER DÖKMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Aydın konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:
“Değerli yol arkadaşlarım hız ve haz arasında gidip gelen bu çağda, değerler eksenli bir sendikacılık, iddiası ile büyük bir olaydır. Öncelikle bu iddianın birer parçası olduğunuz için hepinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum Çünkü kadın ve erkek çatışması diye bize anlatılan şeyin kökeninde, sermaye-emek çatışması olduğunu en iyi görecek olan bu teşkilattır. Örgütlü gücümüzle sendikacı kadın kimliğimizle sorunları doğru tahlil etmek ve doğru çözümler üretmek zorundayız. Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen kadınlar komisyonu olarak bu meyanda en yeni çabamızı 5. dönem toplu sözleşmesinde de ortaya koyduk. Biz Memur-Sen’in teşkilatçı kadınları olarak tüm sorunların ve yanlış çözümlerin toplumsal yaşamda ürettiği sosyal maliyetlerin farkındayız. Sorunların tespiti, çözümlerin temini için alanda etkiyi arttıracak saha çalışmalarımızda ter dökmeye devam edeceğiz. Bize ‘yol açık yola çık” diyen Genel Başkanımız Sayın Ali Yalçın’a, gıyabında tüm yüreklendirmeleri ve bize duyduğu inanç için teşekkür ediyorum. Alın terimiz ve mücadelemizle, sendikacılık da bugün olduğumuzdan çok daha iyi bir noktaya geleceğimize duyduğum inanç tamdır. Bugün burada olmak için birçok şeyden fedakârlık yapmamızı sağlayan inançtır. Bu inanç, yarın yeni kadın sendikacılara kılavuz olacağını hatırda tutalım. Allah bu yürüyüşümüzü ve yol arkadaşlığımızı daim kılsın, iyi ki varsınız İyi ki bir aradayız. Sağ olun var olun. Hepinize tekrar katılımlarınız için çok teşekkür ediyorum.”