• Haberler
  • Siyaset
  • 'Kadınlarımızla birlikte Anadolu'da bir tülbent devrimi yapıyoruz'

'Kadınlarımızla birlikte Anadolu'da bir tülbent devrimi yapıyoruz'

24 Haziran Genel Seçimleri kapsamında dün Afyonkarahisar'da miting yapan İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Afyonkarahisarlılara seslendi. Cumhuri-yet Meydanı'ndaki mitinge Akşener, Büyük Taarruzun başladığı Kocatepe’ye çıkması nedeniyle 1,5 saat gecikmeli başlandı. Tören alanına ilk olarak Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal ve milletvekili adayları geldi. Akşener, miting alanını dolduran partililerinin sloganları [&hellip]

24 Haziran Genel Seçimleri kapsamında dün Afyonkarahisar’da miting yapan İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Afyonkarahisarlılara seslendi. Cumhuri-yet Meydanı’ndaki mitinge Akşener, Büyük Taarruzun başladığı Kocatepe’ye çıkması nedeniyle 1,5 saat gecikmeli başlandı. Tören alanına ilk olarak Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal ve milletvekili adayları geldi. Akşener, miting alanını dolduran partililerinin sloganları ile kürsüye çıktı. Ön safta kadınların yer aldığı mitingde Akşener’e İl Gençlik Kolları Başkanı Esra Yılmaz tarafından beyaz eşarp hediye edilirken, kürsü önünde bulanan bayanlar ise yazma ve eşarp takdim etti. Genel Başkan Akşener’e partililer tarafından şampiyon olarak 1. Lige çıkan AFJET Afyonspor atkısı verildi.
Akşener, Millet İttifakı’nın parçası Demokrat Parti’nin (DP) Genel Başkanı ve İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili adayı Gültekin Uysal’ın da katıldığı mitinginde, seçim vaatlerini bir kez de Afyonlulara anlattı. Akşener, “Kınalarımızı yaktık da geldik. Kadınlarla yola çıktık, her evden bir tülbentle yola devam ettik. Kadınlarımızla birlikte bir tülbent devrimi yapıyoruz. Kocatepe’den geldim. Cumhuriyeti kazandıran topraklar. Afyon, Atatürk ün emaneti Afyon” dedi.
“15 TEMMUZ YOLUNU AÇAN AK PARTİ GENEL BAŞKANIDIR”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz yolunu açtığını söyleyen Akşener şöyle konuştu; “Üç yıla yaklaşan süreçte demokrasi mücadelesi yaptık. Bizatihi Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Genel Başkanının müdahil olmasıyla Türkiye’de başlattığımız demokrasinin tam ve kamil işlemesi hareketi yarıda kesildi. Sonra 15 Temmuz oldu. 15 Temmuz bir darbedir, bir kalkışmadır. Ama 15 Temmuz’u getiren yolu açan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Genel Başkanıdır. Çünkü Cumhuriyet’in değerlerini bir şekilde beğenmedi bu arkadaşlar. Cumhuriyet’in kuruluşundan sonra çıkılan yola bir şekilde itiraz etti bu arkadaşlar. Atatürk ve arkadaşlarını bir şekilde beğenmedi bu arkadaşlar. Ama açık dürüst bir şekilde varsa bir bedel ödemek üzere itirazlarını mertçe dürüstçe de ortaya koyamadılar. Sürekli olarak aşındıran bir dil dolaylı bir konuşma hali, Atatürk ve arkadaşlarına Cumhuriyet ve değerlerine hakaret edenlerin okşandığı bir iklim yarattılar. Niçin 15 Temmuz’la alakası var. FETÖCÜLERLE, lideriyle el sıkıştılar. 12 Eylül 2010’da Referandum yaptılar. Gittim gördüm bu günleri Mehmet Ali Şahin’e yapmayın Türkiye çok büyük bir zarar uğrayacak dedim. Anlattım yargı elinizden gidecek, sanmayın ki kendinizin olacak. Meclis Başkanı dedi ki patronla konuş dedi. Onla da konuştum ve sonuç itibariyle anlattıklarım bilgilerim kaale alınmadı ve o 2010’daki referandum yapıldı. O referandumdan sonra yargı savcılar ve hakimler Anayasa Mahkemesi ele geçirildi. Bu ilişkiden başta Sayın Erdoğan çok memnundu. Hemen arkasından Türk Ordusunun başına yumruk indi, balyoz indi. Genelkurmay başkanı terör örgütü başkanı olarak yargılandı ve hapse alındı. Aradan zaman geçti. 17-25 Aralık ortaya çıktı. Karşılıklı sırlar ortaya döküldü ve Sayın Erdoğan birden bu örgütü fark etti. Döndü dedi ki “ne istedilerse vermedik mi, bana niye böyle bir kötülük yapıyorsunuz” ve bunun üzerine “aldatıldım kandırıldım milletim Allah beni affetsin” dedi. Atatürk ve arkadaşlarını yetiştiren Osmanlıdır. Osmanlı paşaları İstiklal Savaşı’nı yaptı o askerler ve bu aziz millet Cumhuriyeti kurdu. Bu silsileyi anlayamayanlar tarih şuuru olmayanlar 100 sayfa tarih okumamış olanlar tarihi menkıbelerden dini fesliden öğrenenler tarihi fesliden dini menkıbelerden öğrenenler Türkiye’de bütün değerleri ucuzlattılar maddi olan ne varsa pahalılaştırdılar”
“BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLER UCUZ”
Betona ait ne varsa pahalılaştığının altını çizen Akşener, “Bugün evler dolar, yollardan geçmek, köprülerden geçmek pahalı. Ama bugün komşuluk değerleri ucuz. Yardımlaşma duygularımız ucuz. Dindarlığın içini boşalttılar. Bize ait bizi biz yapan ne kadar değer varsa ucuzladı maddi betona ait ne varsa pahalılaştı. Bugün Kocatepe de düşündüklerim. Bambaşka bir konuşma hazırlamıştım bu meydanı şereflendiren sizler sevgili tarih bir sürekliliktir.Devletlersüreklilik arz eder. Osmanlı da benim Cumhuriyet de benim bunu söyleyemeyenlerden uzak durun. Sonra birden bire kafamızın gözümüzün yarılarak bir başkanlık sistemi konuldu referandum yapıldı. 2019’da hayata geçecekti KHK’larla muhterem zaten bunu kullanıyordu. Birden bire Cumhurun sarayın küçük ortağı erken seçimi ortaya getirdi. Biz bu seçime amenna diyoruz sorun yok hay hay. Pişman oldular pişman. Şimdi yarı yolda mızıkçılık başladı ve 24 Haziran günü gerçekten bu işin biteceğini arkadaşlar gördüler. Bu seçimi yapmamak için elden gelen her gayret an itibariyle ortaya konmaktadır” şeklinde konuştu.
“BEN VE ARKADAŞLARIM ZORU SEVİYORUZ”
Olağan Üstü Hal koşullarında seçime girdiklerini belirten Akşener sözlerini şöyle sürdürdü: “OHAL’de seçime gidiyoruz biz itiraz etmiyoruz muhteremler rahatsız kaldırın eşit rekabeti beraber sağlayalım. Ama ben ve arkadaşlarım zoru seviyoruz. OHAL’de de seçim kazanmaya hazırız. Böyle bir durumda Tayyip beyin asabı bozuldu. Ama şimdi bir kadın hareketi olarak genç hareketi olarak İyi parti çıktı. İyi parti ve onun genel başkanını kadınlar başta olmak üzere aday gösterdiniz. 100 bin imza ile yola çıktı 4 saate bana imzaladınız ve verdiniz. Milletin imzasıyla aday gösterdiği tek kadın adayım ben. Türkiye’nin ilk kadın Cumhurbaşkanı olacağım inşallah. Yuvayı dişi kuş yapar. Şimdi darmadağın edilmiş bir yuvayı birlikte tanzim edeceğiz, temizleyeceğiz, mutfağından güzel yemek kokuları gelecek. Akşam eve kocalarınız çocuklarınız eve huzurla gelecek. Sönmüş bir lambada bana biri bir şey yapar demeyeceksiniz, tacize uğramayacaksınız, çocuklar eziyet görmeyecek. O kadar ağır cezalar getireceğim ki elleri yanacak elleri”
“EKONOMİYİ DAĞITTILAR”
Türkiye’nin ekonomik durumunu anlatan Akşener bu konuda da şunları söyledi: “16 senedir dön baba dönelim aynı şeyleri söylüyor muhterem. Bu defa “lütfen” dedi size. Demek ki siyasi rekabet iyi bir şeymiş. Milletin işine yararmış. Ekonomiyi dağıttılar. Merkezine üretimi koymadılar. Üretici ile el ele verip Pazar tanzimi yapmak lazım. Devletin üreticisinin ardında kaya gibi dimdik arkasından durması lazım. Saldım çayıra mevlam kayıra. Peki Afyon’a 16 yılda fabrika yaptı mı bu arkadaş. Ekonomiyi dağıttılar. Merkezine üretimi koymadılar. Sanayi üretimini, teknoloji üretimini, çiftçinin üretimini ve tarım üretimini koymadılar. Afyonkarahisar yumurta üretir. Tek büyük pazar Irak. Yarın Irak’ta 2-3 girişimci çıksa ve ‘yumurtayı biz üreteceğiz’ dese, burada benim üreticim ne yapacak? Demek ki bu alanı çeşitlendirmek lazım. Demek ki üreticiyle el ele verip pazar tanzimi yapmak lazım. Devletin üreticinin arkasında kaya gibi dimdik durması lazım. Peki Afyon çiftçisinin üretiminde artış oldu mu, peki Afyonlu gençler 4 yıllık mezunu gençler, iş buluyo musunuz. Bunun anlamı şu bu betonun tercih edildiği, ekonomik mantıkla tercihle yönetilen Türkiye. Gençlere soruyorum cebinde kaç lira var. Bir lirası var 20 lirası var. Ben bunu soruyorum ya siniri bozuluyor. Bir siyasetçi insanların cebindeki parayla uğraşmaz kendi cebindeki paraya bakar. Hadi oradan be. Benim anlayama göre siyasetçinin bilmesi gereken şey vatandaşının milletinin cebinde ne var ne yer ne içer”
“KREDİ KARTI, KREDİ BORÇLARI SİLİNECEK”
Kredi ve kredi kartı borçlarının bir defaya mahsus borçları sileceklerini aktaran Akşener, “Kadınlar diyor ki yüzükle yola çıktı. Şimdi gemicikspor. Bu sorma işleminin acıtan diğer yeri de şu. Bir bakan oğluyla konuşuyor nerdesin oğlu rezidanstayım baba, evde para var mı iki trilyoncuk baba. Bir baltaya sap olamamış bakan çocukları trilyonlarla oynayacak kumarhanelerden çıkmayacak bu ülkenin vatan çocuklarının cebinde para olmayacak. Yüzükle yola çıktın dünyanın ilk 10 zengin siyasetçisi arasındasın. Ben söylemiyorum kendin söylüyorsun el hak doğru söylüyorsun. 4 buçuk milyon takipte kredi kartı kredi sebebiyle takipte insan var. Biz bunları bir kalemde sileceğiz. Bir defaya mahsus. Çok bozuldular niye siliyormuşuz. Türkiye dayanışma fonunu kuruyoruz. 8 milyar Türk lirası lazım. Nasıl bulacaksın diyor ee kolay. O bakanlar müsteşarlar genel müdürler onların eşleri oğulları kızları damatları gelinleri sizin cebinizden kiralanan lüks araçlara biniyor. Bunun fiyatı 8 milyar Türk lirası. 2018 bütçesinin yüzde 1’i. Fındık fıstık dediler ya o inin oralardan diyeceğim. O parayla 4,5 milyonu rahatlatacağım. Bir genci işsiz bırakmak devletin ayıbır. İş bulmak da o devletin görevidir. Kız erkek ayırmadan iş buluncaya kadar bütün gençlerimize vatandaşlık maaşı bağlayacağım. Önce havuz medyası sövüyordu. Ama şimdi yanındakiler sövüyor. Ekonomi bakanı açıklama yapmış Nihat Zeybekçi içişleri bakanı yapmış vallahi tallahi bunların entellektüel birikimi sıfır. Patronları gibi onlar da 100 sayfa okumamışlar. Son derece terbiyesiz dangalakça açıklamalar bunlar. Lisanını Türkçesi iyi olmayanlar kelime bilgisi olmayanlar tarih coğrafya ancak hakaret eder ve söverler. Karşımda Gültekin Uysal duruyor. Gültekin bey ile zaman zaman konuşma yapıyoruz. Rahmetli Demirel’in Özal’ın Türkeş’in o mecliste yaptıkları konuşmalardaki zerafet, o nesli tanıdık biz. Anlatamam bir konuşmalar yaparlardı. İçinde hakaret yok ama karşı tarafı bir metre yerinden zıplatacak. Cumhurbaşkanı seçildiğimde siyasetçilerin birbirine sövmesi halinde hapis yatacaklar. Her halde hapishaneden çıkamaz” dedi.
Konuşmasının ardından İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili adaylarını tanıtan Meral Akşener adayları ve kendisi için Afyonkarahisarlılar’dan oy istedi.

Bakmadan Geçme