Kadınlara siyaset daveti – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’da iddialı olan 3 siyasi partinin İl Kadın Kolları Başkanları, kadınların siyasete girmelerini teşvik edici değerlendirmede bulundu AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Dudu Özkal, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Mesude İntepe ile MHP İl Kadın Kolları Başkanı Gönül Ar Güngör, kadınların siyasette daha çok rol almasını teşvik eden açıklamalarda bulundu. EN AZ ÜÇTE [&hellip]

Kadınlara siyaset daveti

Afyonkarahisar’da iddialı olan 3 siyasi partinin İl Kadın Kolları Başkanları, kadınların siyasete girmelerini teşvik edici değerlendirmede bulundu

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Dudu Özkal, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Mesude İntepe ile MHP İl Kadın Kolları Başkanı Gönül Ar Güngör, kadınların siyasette daha çok rol almasını teşvik eden açıklamalarda bulundu.
EN AZ ÜÇTE BİR TAVSİYESİ
AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Dudu Özkal, “Partimizin Genel Başkanı Başbakanımız kota kavramına çok karşı. Bu nedenle kota kavramına sıcak bakılmıyor. Ancak AK Parti genel merkezi teşkilatlara yerel seçimler için başvuruların en az üçte bir oranında kadın olması yönünde tavsiyede bulunuyor. Yerel seçimler için başvurular Kasım ayının sonunda sona erecek” dedi.
BAŞVURU GELİRSE DEĞERLENDİRİLECEK
CHP İl Kadın Kolları Başkanı Mesude İntepe ise “Şu anda partimize müracaatlar var. İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi adayları belirlenmedi. Pozitif ayrımcılık yapacağız. Kadın müracaatı olduğu müddetçe yüzde 33’lük kadın kotası uygulanacak. Akharım Belediye Başkan adayımız bir bayan. Önseçimlere katılan iki arkadaşımız bayan” diye konuştu.
“TÜM KADINLARIMIZI BEKLİYORUZ”
MHP İl Kadın Kolları Başkanı Gönül Ar Güngör de, kadın-erkek ayrımı olmadan tüm vatandaşları MHP’ye davet etti. Güngör, “Şu kadar kişi olacak diye bir kota öngörmüyoruz. Biz gerçekten gönlü vatan aşkıyla çarpan herkesi cinsiyet ayrımı olmaksızın bizimle birlikte siyaset yapmaya davet ediyoruz. Özellikle iktidar partisinin kadına yönelik politikalarını yanlış ve gereksiz buluyorum. Bu manada tüm kadınlarımızı da MHP çatısı altına bekliyoruz, adaylık başvurularını da bekliyoruz” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme