“Kadınlar toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur”

 Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kadınlara hayatın her alanında ihtiyaç duyulduğunu ve kadınların müdahil olmadığı bir toplumsal hayatın tahayyül edilemeyeceğini dile getiren Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, “Kadınlarımız toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur” dedi. Kadınların etkin roller üstlendiği bir toplumsal yaşamın sürdürülebilir, [&hellip]

 Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kadınlara hayatın her alanında ihtiyaç duyulduğunu ve kadınların müdahil olmadığı bir toplumsal hayatın tahayyül edilemeyeceğini dile getiren Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, “Kadınlarımız toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur” dedi.

Kadınların etkin roller üstlendiği bir toplumsal yaşamın sürdürülebilir, adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin en önemli yolu olduğunu belirten Vali Yiğitbaşı unları söyledi:

“Daha müreffeh bir toplum için, kadınlarımızın güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda kurucu rollerinin artırılması bizim için bir zorunluluktur. Toplumun tüm fertleri olarak birlikte çalışmak ülkemiz ve tüm dünya için güzel yarınlara erişmek en büyük hedefimizdir.

Afyonkarahisar, Kadınanalar gibi kurucu bir figüre sahip olduğundan tarihsel ve toplumsal anlamda inşasında kadınlarımızın rolünün yadsınamaz olduğu önde gelen şehirlerimizden biridir. Köklü medeniyet tarihimizde kadın, yaradılışının tüm cevherlerini, hem sosyal hem de ekonomik hayat ile bütünleştirerek bu kurucu tavrı tarihin her safhasında yinelemiştir. Bugün yürüttüğümüz her çalışmada katkı ve desteklerini esirgemeyen fedakâr kadınlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Kadınlarımızı kutup yıldızı gibi görüp hayat yolunu çizmemizde bize yol gösterici olduklarını bilmenin yolumuzu aydınlatacağına inanıyorum. Kadınlarımızın etkin rol aldığı sosyal, kültürel, siyasi ve ekonomik hayatın her zamankinden daha güçlü bir toplum yaratacağına inancım tamdır.”

Haber

Haber

Bakmadan Geçme