• Haberler
  • Spor
  • Kadınlar Kupa maçı Afyon'da – Kocatepe Gazetesi

Kadınlar Kupa maçı Afyon'da – Kocatepe Gazetesi

Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası 2017-18 sezonunda Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde, Play-Off Şampiyonu olan Fenerbahçe ile Türkiye Kupasını kazanan Yakın Doğu Üniversitesi arasında oynanması planlandı. Yakın Doğu Üniversitesi kulübü kapandığı için Türkiye Kupası'nda final oynayan Hatay Büyükşehir Belediyespor, Fenerbahçe'nin rakibi olacak.Afyonkarahisar'ın ev sahipliğinde 10 Ekim Çarşamba Fenerbahçe ile Hatay Büyükşehir Belediyespor arasında Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı oynanacak. [&hellip]

Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası 2017-18 sezonunda Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde, Play-Off Şampiyonu olan Fenerbahçe ile Türkiye Kupasını kazanan Yakın Doğu Üniversitesi arasında oynanması planlandı. Yakın Doğu Üniversitesi kulübü kapandığı için Türkiye Kupası’nda final oynayan Hatay Büyükşehir Belediyespor, Fenerbahçe’nin rakibi olacak.
Afyonkarahisar’ın ev sahipliğinde 10 Ekim Çarşamba Fenerbahçe ile Hatay Büyükşehir Belediyespor arasında Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı oynanacak. Bu önemli maçta ise Murat Ciner- Fatih Güler-Hüseyin Çelik üçlüsü görev yapacak. Maç Afyonkarahisar’da yeni hizmete giren Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu’nda oynanacak.
KCK STATÜSÜ
Afyonkarahisar’da ilk kez yapılacak olan Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın (KCK) statüsü şu şekilde:
Cumhurbaşkanlığı Kupası müsabakası, Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde, Play-Off Şampiyonu olan takım ile Türkiye Kupasını kazanan takım arasında oynanır.
Play-Off Şampiyonu ve Türkiye Kupası Birincisi takımın aynı olması durumunda, Cumhurbaşkanlığı Kupası için Play-Off Şampiyonu ile Play-Off Finalisti karşılaşırlar.
Cumhurbaşkanlığı Kupası, tek müsabaka üzerinden oynanır.
Cumhurbaşkanlığı Kupasının Müsabaka tarihi ve oynanacağı şehir Yönetim Kurulu kararı ile belirlenir. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Bakmadan Geçme