Kadınlar kadın kalkınması üzerine çalıştı

T.C. Zafer Kalkınma Ajansı 11. Kalkınma Planı Afyonkarahisar İl Toplantıları kapsamında dün öğleden sonra Valilik Toplantı salonunda 'Kadınlara Yönelik Kalkınma Planı Toplantısı' gerçekleştirildi.KADINLARINDEĞERLENDİRMELERİ ALINDIToplantıya Vali Yardımcısı Erhan Günay Başkanlık etti. Açılış konuşmasını yapan Günay, tüm illerde Kalkınma Ajansları aracılığıyla bir takım anket benzeri, alan ve belgesel çalışmaları yapılması istendiğini kaydetti. Bu çalışmalar çerçevesinde Zafer Kalkınma [&hellip]

T.C. Zafer Kalkınma Ajansı 11. Kalkınma Planı Afyonkarahisar İl Toplantıları kapsamında dün öğleden sonra Valilik Toplantı salonunda “Kadınlara Yönelik Kalkınma Planı Toplantısı” gerçekleştirildi.
KADINLARIN
DEĞERLENDİRMELERİ ALINDI
Toplantıya Vali Yardımcısı Erhan Günay Başkanlık etti. Açılış konuşmasını yapan Günay, tüm illerde Kalkınma Ajansları aracılığıyla bir takım anket benzeri, alan ve belgesel çalışmaları yapılması istendiğini kaydetti. Bu çalışmalar çerçevesinde Zafer Kalkınma Ajansının “Kadınlara Yönelik Kalkınma Planı” başlığında bir toplantı düzenlediğini dile getiren Günay, “Sabah düzenlenen toplantımız da kamu kurumlarında çalışanlarımıza yönelik bir toplantı gerçekleştirdik. Bunun ikinci ayağı hanımlara yönelik bir toplantı yapılması şeklinde oldu. Hanımlara yönelik bu toplantıda kadınlarımızın değerlendirme ve görüşlerinin alınması amaçlanmaktadır” dedi. Vali Yardımcısı Erhan Günay, Zafer Kalkınma Ajansı 11. Kalkınma Planı Afyonkarahisar İl Toplantılarının bir diğer ayağının da üniversite öğrencisi gençlere yönelik düzenlenen toplantı olarak açıkladı.
AFYON’DA ÜÇ TOPLANTI
ZEKÂ Planlama ve Bölgesel Koordinasyon Başkanı Hacı Mustafa Tarkan çalışmanın nasıl yürütüleceği hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Çalışma ve değerlendirme; kadın istihdamı ve girişimciliği ile kadının sosyal hayata katılımı başlıklarında toplandı. Hacı Mustafa Tarkan, dün sabah ilk toplantıyı “Yerel Paydaş Toplantısı” adı altında yaptıklarını, ikinci toplantıyı hanımlarla öğleden sonra gerçekleştirdiklerini 3’ncü toplantıyı da üniversite öğrencileriyle yapacaklarını ifade etti. Kalkınma planlarının tarihçesinden söz eden Tarkan, “1963 yılından itibaren ülkemizde 5 yıllık kalkınma planları başlıyor. Bunun en sonuncusu 2014-2018 yılı sonunda bitecek olan 10’ncu beş yıllık kalkınma planımızdır. Bu toplantıda bulunma sebebimiz de 11’nci beş yıllık kalkınma planımız ki ülkemizin 2023 yılı hedeflerine doğru bize yol haritasını çıkartacak olan kalkınma planıdır” diye konuştu.
ÖNERİLERİN TARTIŞILMASI ÖNEMLİ
Kalkınma planı yapım sebeplerinden bir tanesinin de plan, program ve bütçe bağlantısını güçlendirme olarak açıklayan Hacı Mustafa Tarkan, etkili bir izleme ve değerlendirme imkânını sağlamanın da amaçlandığını söyledi. Bu planda katılımcılığın son derece önem taşıdığını aktaran Tarkan, “Bu planda katılımcılık son derece önemlidir. Burada bir şekilde ülkemizin gelişme potansiyeline sahip olduğu alanlarla ilgili değerlendirmeye yönelik önerilerin tartışılması oldukça önemli. Plan kapsamında ülkemizin geleceğine yönelik fikir birliğine varılması, bunların sonuca ulaşabilmesi içinde geniş bir katılım sağlanması oldukça önem arz etmekte.
VATANDAŞ ANKETLE
FİKİR BEYAN EDEBİLİR
Üç ana noktadan söz eden Tarkan şöyle konuştu: “Üç ana nokta var. Bir tanesi anketler, diğerleri de odak toplantı olarak iki tane katılımcılık noktası var. Bu anketler tüm kamu kurum kuruluşlarıyla paylaşıldı. Hali hazırda ZEKÂ web sayfasına girildiğinde bu ankete ulaşılabilir. Oradan vatandaş olarak kendi fikrinizi 11’nci Kalkınma Planı olarak belirtebilirsiniz. Diğer toplantılar bahsettiğimiz yerel paydaşların katıldığı toplantılar. İkincisi hanımefendiler için düzenlenmiş kadınlar toplantısı, son olarak da gençlere yönelik katılım sağlanacak üniversite de düzenlenen toplantıdır.”
TOPLANTI ATÖLYE ÇALIŞMASIYLA SÜRDÜ
Sabah yerel paydaşlarla yapılan toplantıda 17 tane ana önceliğin ön plana çıktığını anlatan Hacı Mustafa Tarkan, bu önceliklerin oylanarak yola çıkıldığını belirtti. Bu önceliklerin de alt önceliklerinin belirlendiğini ifade eden Tarkan şunları söyledi: “En çok tercih edilen beş tanesinin üzerine tedbirler yazıldı. Kadınlara yönelik toplantıda ise böyle bir oylama olmayacak. Bizim doğrudan iki tane ana konumuz var. Bunlardan birincisi, Kadın istihdamı ve girişimciliğinin arttırılması, ikincisi ise, kadının sosyal hayata katılımıdır. Katılımcı hanımlarımız hangi konuda fikir beyan etmek isterse iki ana grup içerisinde ki toplam katılımcı sayısına göre de küçük gruplar kuracağız.” Toplantı iki ana konuda oluşan grupların atölye çalışması ile devam etti. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme