Kadınlar hak ettiği değeri bulacak

MHP’nin bayan milletvekili aday adaylarından Havvana Gencer kadınlara el uzatmak için yola çıktığını söyledi Milliyetçi Hareket Partisi’nin bayan milletvekili aday adaylarından olan Havvana Gencer amacının kadınların eğitimine ve gelişimine katkı sağlamak olduğunu söyledi.Gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret ederek milletvekili aday aday olmasının gerekçelerini anlatan Havvana Gencer, 31 yıllık öğretmenlik hayatı boyunca Afyonkarahisarlı bayanlarla hep içiçe olduğunu belirterek, [&hellip]

Kadınlar hak ettiği değeri bulacak

MHP’nin bayan milletvekili aday adaylarından Havvana Gencer kadınlara el uzatmak için yola çıktığını söyledi

Milliyetçi Hareket Partisi’nin bayan milletvekili aday adaylarından olan Havvana Gencer amacının kadınların eğitimine ve gelişimine katkı sağlamak olduğunu söyledi.
Gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret ederek milletvekili aday aday olmasının gerekçelerini anlatan Havvana Gencer, 31 yıllık öğretmenlik hayatı boyunca Afyonkarahisarlı bayanlarla hep içiçe olduğunu belirterek, “Sorunlara vakıf olduğuma inanıyorum ve çözüm için çaba göstermeyi amaçlıyorum” dedi. Afyonkarahisar’da trajik denilebilecek hayat süren çok sayıda insan olduğuna dikkat çeken Gencer, “Bu insanlara el uzatabileceğime inanıyorum. Kadınların el emeği üretiliyor ama bunların pazarlanmasında sıkıntı var. İlk hedefim bu yolda adımlar atmak” dedi.
Kadınların siyasetteki temsilinin yetersiz olduğunu kaydeden Gencer şunları söyledi:
“Cumhuriyetle birlikte Meclise giren kadın olmasına rağmen parlamentoda kadın oranı konusunda 181 ülkede Türkiye 105. sırada. Bakanlar Kurulu’nda 25 bakandan sadece 2’si kadın. TBMM’nin 17 iktisas komisyonunda görev alan 477 milletvekilinden yalnızca 45’i kadın.
Türkiye’de bütçenin planlanması konusunda çalışan plan bütçe komisyonunun 40 üyesi arasında kadın vekil yok. Türkiye’de toplam 16 olan büyük şehir belediyeler arasında kadın başkan yok. 2 bin 903 belediye başkanından yalnızca 26’sı kadın. 32 bin 392 belediye meclis üyesinin sadece 147’si kadın.
3 bin 801 İGM üyesinden 115’i kadın, her 100 muhtardan 2’si kadın. Yalnızca 5 Vali yardımcısı ve 16 kaymakam var. Türkiye’nin 177 büyük elçisinden sadece 17’si kadın. Dış temsilciliklerde görev yapan diplomatik statüye sahip 1062 personelden 300’ü kadındır. Bu rakamlar ülkemiz için büyük bir eksikliğin göstergesidir.

Bakmadan Geçme