Kadınlar Günü'nde 'Kadınanalar' paneli yapılacak

AFYAŞAD Başkanı Muharrem Günay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel düzenledikleri panelde Afyonkarahisar'a hayırlı işler yapan kadınanalar temalı panel düzenleneceğini söyledi. Panel programında yaklaşık 60 kadına 'Kadınana' ödülü verilecek   Afyonkarahisar Yazarlar ve Şairler Derneği'nin (AFYAŞAD) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, Afyonkarahisar Valiliği ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlediği 'Dünden Bugüne [&hellip]

AFYAŞAD Başkanı Muharrem Günay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel düzenledikleri panelde Afyonkarahisar’a hayırlı işler yapan kadınanalar temalı panel düzenleneceğini söyledi. Panel programında yaklaşık 60 kadına “Kadınana” ödülü verilecek

Afyonkarahisar Yazarlar ve Şairler Derneği’nin (AFYAŞAD) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, Afyonkarahisar Valiliği ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlediği “Dünden Bugüne Afyonkarahisar Kadınanalar” konulu panel gerçekleştirilecek.
“ÖNDE GELEN KADINLARA
KADINANA ÖDÜLÜ VERİLECEK”
Panel programı hakkında bilgi veren Muharrem Günay, “Panelde ilimizde dünden bu güne, başta eğitim kurumları, okullar, yurtlar, camiler, vb. hayır kurumları yaptıran, ilmi çalışmalarla, yazmış oldukları kitaplarla ve televizyon programları ile öne çıkan, çeşitli yardım kuruluşları, engelli dernekleri ve oluşturdukları gruplarla hayırlı işlerde topluma öncülük eden ‘Önde Giden” kadınlara ‘Yılın Kadınanası’ ödülleri verilecek. Şehit anaları adına bir şehit anasına, şehit eşleri adına bir şehit eşine, gaziler adına bir gazi eşine ve toplamda 60’a yakın kadına ‘Kadınana Ödülü’ verilecek. Ayrıca dernek olarak düzenlediğimiz ‘Dünden Bu Güne Afyonkarahisar’da Kadınanalar’ konulu kompozisyon ve araştırma yarışmasında dereceye giren lise ve üniversite öğrencilerine ödülleri verilecek.” dedi.

“PANEL ÖNCESİ KADINANA TÜRBESİNDE DUA EDİLECEK”
Bugün Kadınlar Gününe özel hazırlanan “Dünden Bugüne Afyonkarahisar Kadınanalar” paneli öncesinde saat 9.00’da Kadınana Caddesindeki Kadınana Türbesi ziyareti edilerek dua edilecek. Panel programı bugün sabah saat 10.00’da Hattat Ahmet Karahsâri Kültür ve Sanat Merkezi Salonunda başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından slayt gösterisi yapılacak. Açılış konuşmaları bölümünde sırasıyla; AFYAŞAD Başkanı Muharrem Günay, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban ve Vali Gökmen Çiçek konuşma yapacaklar. Yoksul Derviş’in “Kadınana Efsanesi” adlı şiirini Özel Genç Kalemler Anadolu Lisesi öğrencileri Gülay Küçüksağrıcı ve İlayda Kavak okuyacak. Liseler ve üniversite öğrencilerinden Kadınana kompozisyon ve makale yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verilecek. Verilecek aranın ardından panel saat 11.00’de başlayacak. Av. Nilgün Seçen’in moderatörlüğünde panalistler; Raziye Demiralay Celep, “Dünden Bu Güne Afyonkarahisar’da Kadınanlar”, AKÜ İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Zekiye Sönmez, “İslam’da Kadın ve Kadın Hakları” ve “Kadın Hakları” konusunda Av. Gönül Ar Güngör sunum yapacaklar.
>> Hayriye CANER’in Haberi

Bakmadan Geçme