'Kadınlar da elini taşın altına koymalı'

Milliyetçi Hareket Partisi’nde bir kadın milletvekili aday adayı daha basın toplantısıyla görüşlerini kamuoyuna duyurdu. Avukat Gönül Ar Güngör, kadınların Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde daha fazla temsil edilmesi amacıyla MHP’den milletvekili aday adayı oldu Milliyetçi Hareket Partisi’nde milletvekili aday adaylığı için başvurular bitti ama basın toplantıları sürüyor. Aday adaylığı için daha önce müracaat eden Avukat Gönül [&hellip]

“Kadınlar da elini taşın altına koymalı”

Milliyetçi Hareket Partisi’nde bir kadın milletvekili aday adayı daha basın toplantısıyla görüşlerini kamuoyuna duyurdu. Avukat Gönül Ar Güngör, kadınların Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde daha fazla temsil edilmesi amacıyla MHP’den milletvekili aday adayı oldu

Milliyetçi Hareket Partisi’nde milletvekili aday adaylığı için başvurular bitti ama basın toplantıları sürüyor. Aday adaylığı için daha önce müracaat eden Avukat Gönül Ar Güngör, MHP İl Binası’nda düzenlediği basın toplantısıyla görüşlerini kamuoyuna duyurdu. Güngör’ün basın açıklamasının ardından “aile fotoğrafı” çekmek isteyen mensup-ları, adayların objektife sığmaması nedeniyle zor anlar yaşadı.
Bahçeli, kadınların ön safta olmasını istiyor
Neden milletvekili aday adayı olduğunu açıklayan Avukat Gönül Ar Güngör, “Milliyetçi Hareket Partisi, kadınlarımızın siyasette aktif rol almasını önemle beklemektedir. Liderimiz ve MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli Beyefendi de bu anlamda kadınlarımızın özellikle ön safta yer almasını desteklemektedir. Afyonkarahisar il teşkilatı da bayanlarımıza özellikle önem vermektedir” dedi.
Yeteri kadar temsil yok
Güngör, şöyle konuştu: “Türk kadını, dünyanın hiçbir kadınına benzemez. Kurtuluş Savaşı’nda erkeğe destek vermişlerdir. Meclis’te yeterli sayıda olduğumuzu düşünmüyorum şu an. Özellikle ülkemizin geçtiği zor durumda kadınlarımızın da taşın altına elini koyması gerektiği inancıyla yola çıktık. Afyonkarahisar’ın hakkettiği yerde olmadığını düşünüyoruz. Afyonkarahisar çok göç veren bir il olmuştur.”
15 aday adayı başvurusu
MHP İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk ise MHP’de milletvekili aday adaylığı için başvuruların sona erdiğini belirterek “Şu an için MHP’ye 2 bin 500 başvuru olmuştur. 200 kadın milletvekili aday adaylığı başvuruşunda bulunulmuştur, iki tanesi de Afyon’dadır.
Afyonumuza şu an için 15 başvuruda bunulmuştur” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme