• Haberler
  • Siyaset
  • “Kadınanalar Meclisi kuracağız' – Kocatepe Gazetesi

“Kadınanalar Meclisi kuracağız' – Kocatepe Gazetesi

Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak, “Bizim Başkan” sloganıyla Yeşil Camii karşısındaki seçim irtibat bürosunda propaganda toplantılarına devam ediyor. Koçak, 17 Kasım Cumartesi günü öğleden sonra kadın derneklerinin üyeleri ve annelerle biraraya gelerek yerel yönetim düşüncelerini, projelerini açıkladı.'KADINANALAR MECLİSİ PLANLANIYOR'Afyonkarahisar Bağımsız Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak, hanımlarla biraraya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şehre [&hellip]

Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak, “Bizim Başkan” sloganıyla Yeşil Camii karşısındaki seçim irtibat bürosunda propaganda toplantılarına devam ediyor. Koçak, 17 Kasım Cumartesi günü öğleden sonra kadın derneklerinin üyeleri ve annelerle biraraya gelerek yerel yönetim düşüncelerini, projelerini açıkladı.
“KADINANALAR MECLİSİ PLANLANIYOR”
Afyonkarahisar Bağımsız Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak, hanımlarla biraraya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şehre ve ülkeye emeği geçen tüm anaları saygıyla, hürmetle selamlayıp yad ettiğini söyledi. Çok sade görünen ancak sade olduğu kadar “derin ve kudretli” olarak tanımladığı “Kadınanalar Projesi” hakkında bilgi veren Koçak, “Kadınanalar Projesi ve Kadınanalar Meclisi çalışmamız olacak. Alternatif Proje olarak koyduğum ‘Afyonkarahisar’ın Gönüllü Kadınları’ ya da ‘Gönüllü Şehir Yöneticileri’ Sloganımız şu; Afyonkarahisarımızın kadınları tarih sizi göreve davet ediyor. En önemli sloganımız bu. Gerçekten kadınlarımızı tarih Afyonkarahisar’da göreve davet ediyor. Kadının elinin değdiği yer güzelleşir. Biz bunu böyle biliriz. Bu şehrin güzelliğe, temizliğe, yeşilliğe, nefes alacak büyük parklara, çocukları ve aileleriyle oturabilecekleri güzel mekanlara ihtiyacı var.” dedi.
“AFYONKARAHİSARIMIZ KADINLARIN
ELLERİNDE YÜKSELECEK”
Arka arkaya sıraladığı ihtiyaç ve çalışmalara yol gösterecek olan kişilerin kadınlar olduğuna değinen Dr. Mahmut Koçak, alternatif sloganlardan bir tanesinin de “Hiç kimse haset etmesin” olarak açıkladı. “Afyonkarahisarımız kadınların ellerinde yükselecek” diyen Koçak, “Biz gönüllü kadnlarımızı, kadın ve anne derneklerimizi şehir yönetimine katacağız. Gönüllü şehir yöneticileri ekipleri kuracağız. Her mahalle de ‘Gönüllü Şehir Yöneticisi’ ekibimiz olacak. Bunların sayılarını ve gönüllülerimizi birlikte çok güzel şeklide tespit edeceğiz. Hem sivil toplum kuruluşlarımızda hem de bu projede çalışmak isteyen gönüllü anne ve kadınlarımızda. Afyonkarahisar’ın imajını değiştirecek, Türkiye’nin en etkin ve en güçlü kadın hareketini burada birlikte başaracağız.” diye konuştu.
“ŞEHİR DENETİMİ KADIN
 VİCDANINA EMANET
 EDİLECEK”
Anne olan kadınların şehrin denetimini “kadın titizliği” ile temizlik ve vicdanlarına emanet edeceğini belirten Koçak, “Tekrarlıyorum; Şehrimizin denetimini kadınlarımızın titizliğine ve vicdanına emanet edeceğiz. Bu kadın hareketi, kadınlarımızı sosyal hayatın içerisinde tam olmalarını sağlayacak eksikler, engeller ne ise bertaraf edecek etkiye, yetkiye ve güce sahip olacaklar Allah’ın izniyle. Sigara ile mücadelemiz devam edecek ama şehrin gündeminden hava kirliliğini kaldıracağımız günleri Afyonkarahisarımızı taşımamız lazım. Başta hava olmak üzere sokaklar tüm çevre temizliğini ve hijyenini, sokak hayvanlarının bakımı ve tedavilerini yaptıracağız.” şeklinde konuştu.
“ANALARIN VİCDANLARIYLA
GELECEĞİ PLANLIYOR”
Dr. Mahmut Koçak, mahallelerde bulunan garip guruba, yetim, öksüz, evlenememiş, hasta, engelli, başarılı ama imkânsızlıktan okuyamayan durumda ki kişilerin başta kız çocukları olmak üzere tespit edileceğini söyledi. Koçak şunları söyledi:
“Çok önemli bir şey var. Ben Belediye Başkanı olduktan sonra beni de personelimi de aksayan hizmetleri de en ücra köşedeki hepsini bu annelerimiz gözüyle ve vicdanıyla hem yönetecek hem denetleyecek. Afyonkarahisarımız da annelerimizle yürüteceğimiz bu projeyi ben çok önemsiyorum. Gerçekten annelerin vicdanını ve tarihe olan vefasını önemsiyorum. Geleceğe evlatlarının üzerinden duydukları endişeyi gayet iyi hissedebiliyorum. Dolayısıyla annelerin alacağı bu sorumluluk en az çocuklarına gösterdikleri, eşlerine ve evlerine gösterdikleri hassasiyet kadar şehirlerine de büyük bir hassasiyetle yaklaşacaklarına inanıyorum. Biz erkekler bazen bazı şeyleri ihmal edip bazen vefadan uzaklaşabiliyoruz. Bazen vicdanımızla cüzdanımız arasına sıkışabiliyoruz. Ama anneler kalp gözlerini açarak vicdanlarıyla hem bugünü hem geleceği planlıyorlar. Büyük kadın hareketini şehrimizin geleceği için Kocatepe’den bir fener yakacağımız için Afyonkarahisar kadınının şehre sahiplenmede ne kadar sağduyulu olacağı görülecek. Sizler örnek olacaksınız inşallah bende sizlere hizmetkâr olacağım.”
“BEN BAŞ MUHTARLIĞA TALİBİM”
Belediye Başkanlığı görevine seçilmesi halinde şehrin yönetiminde kadınların bizzat sorumlu olacağını ifade eden Dr. Koçak şöyle konuştu:
“İnşallah göreve seçilirsek insanlarımızı Belediye kapısında dilendirmeyip onurlarını zedelemeden ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını ayağına ulaştıracağız. Benim partim Afyonkarahisar, simgesi haşhaş, rengi mor-beyazdır. Ben mahallelerin Baş Muhtarlığı görevine talibim. İnşallah oy veren vermeyen Afyonluların tamamına hizmet edeceğim.” Toplantı katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile tamamlandı.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme