• Haberler
  • Genel
  • Kadınanalar Bisiklet Turu ile Kadınlar Pedal Çevirecek!

Kadınanalar Bisiklet Turu ile Kadınlar Pedal Çevirecek!

Kadınanalar Bisiklet Topluluğu Başkanı Âliye Mete Sert, 6 Ekim Pazar günü Afyonkarahisarlı kadınlarla bisiklet turu yapılacağını açıkladı.

Afyonkarahisar’da 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 ve 2023 yıllarında “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu”, ismiyle gerçekleşen tur, Süslü Kadınlar Bisiklet Turu yönetiminin isteğiyle her il ve ilçenin kendine özgü ismiyle ve tarihiyle turlarına devam etmesini kararını aldı. Kadınların yüksek katılım gösterdiği bisiklet turu, Afyonkarahisar’a özgü adıyla “Kadınanalar Bisiklet Turu” olarak devam edecek.

Kadınanalar Bisiklet Topluluğu Başkanı Âliye Mete Sert, konu hakkında yaptığı açıklamada, kadınları güçlendirmek ve aktif bir yaşamı teşvik etmek amacıyla düzenlenecek olan Kadınanalar Bisiklet Turunun, her yaştan ve her kesimden kadını bir araya getirerek, bisikletin sağlıklı ve sürdürülebilir bir ulaşım aracı olduğunu göstermek için yola çıktığını belirtti.

Kadınanalar Bisiklet Turu ile Kadınlar Pedal Çevirecek!

Sert, “Bisiklet, yalnızca bir spor değil, aynı zamanda kadınların günlük yaşamlarında daha fazla özgürlük ve bağımsızlık kazanabilmeleri için mükemmel bir araç olduğunu, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların sporda daha aktif rol alması için farkındalık oluşturmayı hedefliyor. 6 Ekim 2024 Pazar günü saat 15.00’de Zafer Meydanı’na tüm kadınlarımızı, aileleriyle, çocuklarıyla birlikte bisiklet turumuza katılmak için davet ediyoruz. Sizleri de bu önemli etkinlikte olmaya, daha fazla kadının bisiklete binmesini teşvik etmek için, kadınların güçlü sesi ve hareketi olmaya davet ediyoruz. Gelin, birlikte pedal çevirelim, daha güçlü ve sağlıklı bir toplum için adım atalım.” dedi.

Bakmadan Geçme