'Kadınana' İmaret İçin Düğmeye Bastı

Tarihi Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Camii'nin bahçesinde yeniden düzenleme çalışmalarına başlandı. Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı'nın tarihi ve kültürel yapılara yönelik çabası takdir topluyor

Afyonkarahisar şehir merkezinin önde gelen tarihi yapılarından İmaret Camii’nin içerinde bulunduğu durum gazeteniz Kocatepe tarafından bir çok defa gündeme getirilmişti. Şehrin tarihi ve kültürel yapılarına sahip çıkarak “Kadınana” ünvanının hakkını veren Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı İmaret Camii için gerekli çalışmaları başlattı.

'Kadınana' İmaret İçin Düğmeye Bastı

VALİLİK, VAKIFLAR VE HAYIRSEVERLER ELELE

Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile gerekli görüşmeleri yaptıktan sonra hayırseverlerle de temasa geçen Vali Yiğitbaşı, İmaret Camii’nin avlusundan yenileme çalışmalarının başlamasını sağladı.

Yıllardır bakım ve onarım bekleyen İmaret Camii’ni avlusunda yenilime çalışmalarının başladığını gören Afyonkarahisarlılar takdir ve teşekkürlerini dile getirdiler.

Bilindiği üzere Paşa Camii açılmadan önce şehrin tüm cenaze törenlerinin yükünü İmaret Camii üstleniyordu. O dönemde İmaret Camii ve çevresinin tamir ve tadilatı gündeme geldiğinde “Paşa Camii açıldıktan sonra cenaze namazları oraya geçsin, sonra tadilat yapılır” görüşü savunuluyordu.

Paşa Camii açılalı yıllar geçmesine rağmen İmaret için gerekli çalışmalara bir türlü başlanılamamıştı.

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı kendisine iletilen taleplere duyarsız kalmayarak İmaret için düğmeye bastı. Afyonkarahisar’ın hayırsever iş insanlarından İbrahim Alimoğlu’nun da katkıları ile İmaret Camii’nin avlusundaki mermer zemin yenilenmiş olacak.

'Kadınana' İmaret İçin Düğmeye Bastı

İMARET ARTIK İSMİ İLE MÜSEMMA

İmaret Camii’nde geçtiğimiz Cuma günü yeniden ihya edilen gelenek ile vatandaşlara yemek ikramına başlanılmıştı. Bu geleneğin yeniden hayat bulması da Vali Kübra Güran Yiğitbaşı’nın katkı ve çabaları ile gerçekleşti. Gedik Ahmet Paşa’nın vakfiyesine uygun olarak İmaret Camii’nde vatandaşlara ikramlarda bulunulacağını açıklayan Vali Yiğitbaşı “İmaret Camimiz ismi ile müsemma olarak, vakıf gayesine uygun olarak hizmet vermeye devam edecek” açıklamasında bulunmuştu.

'Kadınana' İmaret İçin Düğmeye Bastı

Bakmadan Geçme