Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kadına şiddet inancımızın ilkeleriyle önlenir”

SP Merkez İlçe Başkanı

SP Merkez İlçe Başkanı Erhan Akpınar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddeti Önleme ve Mücadele Günü’nde kadına şiddetin Türk Milletinin inancının ilkeleriyle önlenebileceğini söyledi

 

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Erhan Akpınar dün öğlen partide düzenlediği basın toplantısında güncel konuları değerlendirdi. Toplantıda partililerde hazır bulundu.
“ÖĞRETMENLİK HER TÜRLÜ TAKDİRİN ÜZERİNDEDİR”
SP Merkez İlçe Başkanı Erhan Akpınar, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak sözlerine başladı. Geleceğin teminatı bir gençliği yetiştirme konusunda en büyük görev ve sorumluluğu öğretmenlerin üstlendiğini dile getiren Akpınar, “Yeniden büyük Türkiye’nin kuruluşunda en değerli zenginliğimiz ahlaklı, eğitimli ve donanımlı gençler olacaktır. Karşı karşıya bulundukları bütün zorluklara rağmen, öğretmenlerimizin bu uğurda ortaya koyduğu çaba ve fedakârlık her türlü takdirin üzerindedir. Bizler, ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ diyen ve ‘İlim Çin’de dahi olsa gidip alınmasını’ emreden bir inancın mensuplarıyız. Bir harf değil, bütün hayatlarını bir neslin yetişmesine adayan öğretmenlerimiz elbette her türlü övgünün üzerindedir. Gençliğine sahip olan, geleceğinden emin olur. Siyaset kurumu olarak bizlere düşen öğretmenlerimizi senede bir gün hatırlamak değil, her şart altında öğretmenlerimize üstlendikleri bu ulvi görev ve sorumluluğa uygun imkânları sağlamak olmalıdır.” dedi.
“ÖĞRETMENLERİN SİNEMA ETKİNLİĞİ ÇOK ŞIK DEĞİLDİ”
Sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik kavramlarının ortadan kaldırılması gerektiğini söyleyen Akpınar, “Sözleşmeli öğretmenlik, ücretli öğretmenlik gibi sorunların derhal ortadan kaldırılması, gerekli atamaların yapılması ve öğretmenlerin görevlerini daha iyi yapabilmeleri için gerekli kanunlar çıkartılması gerekmektedir. Bir sonraki öğretmenler gününün, bu günkünden daha iyi şartlarda yaşanması ümidiyle bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, kendilerine minnet, şükranlarımızı sunuyoruz. Şu hususu da belirtmek isteriz ki, Öğretmenler Günü etkinliği olarak sinemaya gitmelerinin çok şık bir hareket olmadığını düşünüyoruz. Öğretmenlerimizin sadece okul içinde ve ders esnasında değil, her zaman örnek olduğunun bilinciyle hareket etmeleri gerektiğini düşünüyoruz.” diye konuştu.
“ŞİDDET KENDİ MEDENİYETİMİZİN ESASLARIYLA ÖNLENİR”
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddeti Önleme ve Mücadele Günü ile ilgili de görüşlerini açıklayan Akpınar, “Elbette kadına yapılan şiddete karşıyız ve bunun için gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir. Peygamber Efendimiz ‘Kadınlar size Allah’ın emanetidir.’ buyurarak, kadınlara nasıl davranmamız gerektiğini hem sözlü hem de kendi ailesi içinde yaşantısıyla bize göstermiştir. Gene bir başka hadisinde ‘Cennet annelerin ayağı altındadır’ buyurarak kadının değerinin ne kadar yüksek olduğunu bizlere göstermiştir. Dolayısıyla çözüm inancımızda ve onun ilkelerindedir. Batıdan bu konuda alacağımız ne kanun, ne de yönetmelik bu sorunu çözemez. Nitekim sözde kadına yönelik şiddeti önlemek için imzalan İstanbul Sözleşmesi, imzalandığı tarihten itibaren kadına yönelik şiddeti azaltmamış, aksine artırmıştır. Şiddeti önlemediği açık olan bu sözleşme, ailelerimizi de parçalamakta, yok etmektedir. Bu sebeplerden dolayı mutlaka iptal edilmelidir.” şeklinde konuştu.
“15 TERMİK SANTRALE 2022’YE KADAR FİLTRESİZ İZİN VERİLDİ”
Şüpheli yangınların ardından orman alanlarının otel olup binlerce yıllık göllerin kurutulmasından yakınan Akpınar şu ifadeleri kullandı:
“Doğa harikası bölgeler yandaşlara peşkeş çekildi. Bütün bunlar yetmedi sıra havaya geldi. Meclis’te AK Parti-MHP ittifakıyla geçirilen torba yasaya göre, Sivas, Zonguldak, Ankara, Muğla, Bursa, Çanakkale, Şırnak, Kahramanmaraş, Karabük, Kütahya ve Manisa’da bulunan 15 termik santrale 2,5 yıl daha, Haziran 2022’ye Kadar baca filtresi kullanmadan çalışma izni verildi. Kirli hava kanserden, kalp hastalıklarına, solunum yolları hastalıklarından doğum problemlerine kadar pek çok hastalığa sebep olmaktadır. Hatta erken ölümlere bile sebep olduğu bilim adamları tarafından söylenmektedir. Durumun vahameti ortada iken nasıl bu yasaya izin verilir?”
“BAKANLARIN SAĞLIK FATURASINI MİLLET ÖDEYECEK”
Torba Yasada çıkan bir diğer kanunun da bakanlarla ilgili olduğunu belirten Akpınar şöyle konuştu: “Torba teklifin 47. maddesi; Cumhurbaşkanı Yardımcıları ve bakanlar, bu görevlerde bulunmuş olanlar ile eşleri, anne ve babaları ile bakmakla yükümlü oldukları çocuklarının ve ölenlerden SGK ile ilişiği bulunmayan dul ve yetimlerinin sağlık giderleri ömür boyu TBMM üyelerinin tabi oldukları esaslar çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı bütçesinden ödenecek. Bakanlar sağlığa tek kuruş ödemeyecek. Faturayı millet yani biz ödeyeceğiz. Tabi bunlar bakan olunca ve bakan ailesi olunca sıradan hizmet verilmesi düşünülemezdi. Bu isimler, hiçbir kamu görevlisi ve sigortalının yararlanamadığı ücretsiz 12 adet implant dâhil 5 yıldızlı sağlık harcamaları karşılanacak. Senelerce hizmet etmiş, yeteri kadar prim yatırmış olduğu halde bir işte çalışmıyorsa EYT’ler sağlık hizmetinden yararlanamıyor.”
“TARIMA AYRILAN DESTEK YETERSİZ”
Bütçe görüşmelerinde, tarıma ayrılan desteğin bir miktar artırılmasına rağmen verilmesi gereken rakamın yarısı dahi olmadığını belirten Akpınar şunları söyledi:
“2006 yılında AK Parti tarafından çıkarılan Tarım Kanunu ile tarıma verilen desteğin milli gelirin yüzde 1’den az olmayacağı hükme bağlanmıştı. Ancak 2020 bütçesinde tarıma ayrılan desteğin milli gelirin yüzde 0,4 civarında olması, AK Parti’nin kendi çıkardığı kanuna dahi uymadığını ortaya koymaktadır. Ayrıca ayrılan desteklerin ödemeleri çok geç yapılmaktadır. 2019 yılı tarımsal desteklerle ilgili kararnamenin Ekim ayına gelinmesine rağmen yayınlanmaması çiftçinin tepkisini çekmektedir.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti