Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kadına şiddet ciddi bir halk sağlığı problemidir”

Vali Mustafa Tutulmaz, Kadına

Vali Mustafa Tutulmaz, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, küresel bir sorun olan kadına yönelik şiddetin kadının maddî ve manevî bütünlüğüne zarar vermesi nedeniyle ciddi bir halk sağlığı problemi olduğunu söyledi

 

Kadına yönelik şiddet olgusunun dünyada ve Türkiye’de sık karşılaşılan ve kadının sadece insan olmaktan kaynaklı haklarını da tehdit eden bir konu olarak gündemdeki yerini koruduğunu kaydeden Vali Mustafa Tutulmaz, “En yaygın insan hakları ihlallerinden biri olan kadına yönelik şiddet, kadınları yaşamlarının her alanında etkilemektedir. Her kadın şiddetten uzak bir yaşamı hak etmektedir. Kimi zaman şehitlerimizin geride bıraktığı bağrı yanık bir anne, kimi zaman sadık bir eş, kimi zaman bir abla, kimi zaman kız kardeştir kadınlarımız. Sevginin, şefkatin, fedakârlığın ve cefakarlığın timsali; kutsalımızda vatanın, bayrağın emsalidirler. Kadınlarımıza hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek ve onlar için yapabileceğimiz her çalışmayı irdeleyip güzel bir yaşam sürmelerini sağlamak adına 25 Kasım, ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ olarak ilan edilmiştir.” dedi.
“ÖNEMLİ BİR SOSYAL PROBLEM”
Vali Tutulmaz mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Kadına yönelik fiziksel ya da psikolojik olarak zarar veren, güç, baskı ve tehdit içeren her türlü tutum ve davranış şiddet olarak kabul edilmektedir. Şiddet, her zaman fiziksel olmayabilir; psikolojik, ekonomik, cinsel şiddet ve cinsiyete yönelik ayrımcılık da kadına yönelik şiddet kapsamına girmektedir. Kadına yönelik aile içi şiddetle mücadele, bütüncül ve çok yönlü çalışmalar çerçevesinde toplumun tüm kesimleri dâhil edilerek önlem almayı gerektiren bir mücadeledir Kadına yönelik şiddeti sonlandırmak için herkesin, hükümetlerin, özel sektörün, sivil toplum örgütlerinin, dini kuruluşların hep beraber mücadele etmesi gerekmektedir. Küresel bir sorun olan kadına yönelik şiddet; kadının maddî ve manevî bütünlüğüne zarar vermesi nedeniyle ciddi bir halk sağlığı problemi olmasının yanı sıra, kadının toplumsal yaşamını etkilemesi nedeniyle de çok önemli bir sosyal problemdir. Dinimize, tarihimize, köklü gelenek ve göreneklerimize baktığımızda, Türk toplumunda kadına her zaman değer verildiğini görürüz. İnsanları kadın erkek diyerek sınıflandırmadan, insan olarak görmek ve insanın her şeyin en iyisine layık olduğunu bilmek ile kadınlarımızın hak ettikleri güzel dünyayı onlara sunabilmiş olacağız. Bu günün kadınlarımızın değerinin bir kez daha anlaşılmasına, haklarının yeniden hatırlanmasına ve hak ettikleri sosyal-ekonomik statüye ulaşmalarına vesile olmasını temenni ediyorum. Tüm kadınlarımıza sağlıklı, huzurlu ve sevgi dolu bir dünyada yaşamalarını diliyor, Afyonkarahisarlı hemşehrilerime saygılarımı sunuyorum.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti