Kadın toplumun nirengi noktası – Kocatepe Gazetesi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Salonu'nda program düzenlendi.KADIN MAĞDURİYETLERİ GİDERİLİYORProgramın açılış konuşmasını Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer yaptı. Alper Sezer, kadınların fiziksel olarak narin yaradılışlarına rağmen aslında engin bir dayanıklılık, üretkenlik ve derinlik barındırdıklarını görmenin zor olmadığını söyledi. Hayatın temel anlamının, [&hellip]

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Salonu’nda program düzenlendi.
KADIN MAĞDURİYETLERİ GİDERİLİYOR
Programın açılış konuşmasını Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer yaptı. Alper Sezer, kadınların fiziksel olarak narin yaradılışlarına rağmen aslında engin bir dayanıklılık, üretkenlik ve derinlik barındırdıklarını görmenin zor olmadığını söyledi. Hayatın temel anlamının, hissedilenlerin, duyguların olduğunu ifade eden Sezer; “Aslında hayatın temelinin sevgiden ibaret olduğunu bizlere hatırlatan analarımız, kızlarımız, eşlerimiz yani bütün kadınlarımız değil midir? Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak kadınlarımıza kapımız her zaman açıktır. Kadınlarımızın en ufak mağduriyetlerini gidermek için elimizden geleni yapmaktayız. Özellikle son dönemde kadına şiddet ile gündem de olan kadınlarımıza dönük hizmetlere hükümetimiz de ağırlık vermekte ve çeşitli yasalarla kadınlarımızı koruma yönündeki adımları hızla atmaktadır” dedi.
ŞİDDET ÖNLEME MERKEZİ HİZMETTE
İl Müdürü Alper Sezer, özellikle son dönemde kadına şiddet ile gündemde olan kadınlara dönük hizmetlere hükümetin de ağırlık verdiğini ve çeşitli yasalarla kadınları koruma yönünde hızlı adımlar atıldığını belirtti. Türkiye’de de bu temel prensibi hayata geçiren güzel örnekler yaşandığını dile getiren Sezer; “Hükümetimiz öncü çalışmaları ile kadına karşı şiddetle etkin biçimde mücadele gerçekleştirmektedir. Bu kapsamda 8 Mart 2012 tarihinde 6284 sayılı kanun ile Kadına Şiddetin önlenmesi kapsamında ayrıntılı çalışmalar yapılmıştır. Bu yasa ile birlikte 2015 yıl sonu itibariyle 381 adet koruyucu tedbir kararı, 1675 adet önleyici tedbir kararı ve 30 adet zorla hapis kararı alınmıştır. Bu kapsamda mağdur kadınlarımız ilimizde hizmet veren 30 kişi kapasiteli bir kadın konuk evinde misafir edilmektedir. Yakın zamanda Şiddet Önleme Merkezimiz de kadınlarımıza hizmet vermeye başlayacak. İl Müdürlüğü olarak her daim kadınlarımıza duyarlı yaklaşımımız devam edecek ve onların sıkıntılarını çözmeye çalışacağız” diye konuştu.
8 MART’TA KADINLARA
 DİKKAT ÇEKİLİYOR
Programın son konuşmasını Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner yaptı. Günümüz dünyasında ve ülkemizde 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlandığını belirten Vali Güner; “Bugün vesilesiyle kadınlarımıza ve ailelerimize dikkat çekilmektedir. Her ne kadar toplumda erkekler dominant belirleyici görünseler bile kadınlarımızın oluşturduğu denge hem ailede, hem de sosyal ortamlarda çocukların yetiştirilmesi itibariyle temel nirengi noktasıdır. Çocuk, genç ve yetişkinlerin davranışlarını şekillendirmektedir. Bu yönüyle iyi bir aile terbiyesi alarak yetişmiş çocukların toplumla barışık ve toplumla hemhâl olan kişiler olarak yetiştirildiği aşikar olarak görülmüştür. İyi bir anne eğitimi ve buna bağlı olarak iyi bir aile eğitimi alamayan çocuklar toplumda suç işleme boyutu ile suça meyilli olarak sonuçlar alındığı bilim adamlarının yapmış olduğu istatistiki çalışmalar sonucunda ortaya çıkmıştır” şeklinde konuştu.
BİR DEVİR KAPANDI
BİR DEVİR AÇILDI
Kadınların ehemmiyeti, varlığı ve kuvveti mâneviyesi hangi millete yaşanırsa yaşansın hangi dönem olursa olsun önem arz ettiğine değinen Vali Güner şöyle konuştu: “Hz Havva’dan tutunda Hz Hatice annemize kadar, Hz Hatice annemizden tutunda şu anki annelerimize kadar toplumun mayalanması annelerin emeği ve annelerin gücüyle olmuştur. Bu çerçevede bizler Afyonkarahisar Valiliği olarak bu şehirde proaktif yönetim modelini ve meselelerin arkasından değil meselelerin önünden giden bir yönetim anlayışını yaklaşık iki yıldır bu şehirde uyguluyoruz. Bizler ilk gün şunu demiştik. Bu şehirde yeni bir yönetim anlayışı oluşturacağız. Bu şehirde yeni bir hizmet alanı oluşturacağız. Bu şehirde yeni bir logo oluşturacağız. Bu şehirde yeni bir vizyon oluşturacağız. Yaklaşık burada iki yıl olmasına rağmen adeta bir devrin kapanıp yeni bir devrin açıldığı gibi valilik ve valiliğe bağlı birimlerde müthiş bir dönüşüm, gelişim ve değişim yaşandı. Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzdeki bu dönüşümü de memnuniyetle müşahede ettim.”
KURSİYERLERE
SERTİFİKALARI VERİLDİ
Programın sonunda başarı seviyesinde ilk üçte yer alan kursiyerlere sertifikaları Vali Hakan Yusuf Güner, eşi Berrin Güner ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından verildi. Programa; Vali Hakan Yusuf Güner ve eşi Berrin Güner, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Vali Yardımcısı Erhan Günay, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, İl Müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri davetliler katıldılar. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme