• Haberler
  • Genel
  • Kadın polise minibüsçü dayağı – Kocatepe Gazetesi

Kadın polise minibüsçü dayağı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’da genç bir kadın polis memuru, şiddete maruz kaldı. Sabah saatlerinde Gazlıgöl Caddesi’nde bir dolmuş şoförü, rutin kontrol yapan bir kadın polis memuruna saldırdı Afyonkarahisar’da sabah saatlerinde rutin kontrol yapan bir kadın polis memuru, denetlediği ve kurallara uymadığını tespit ettiği bir dolmuş şoförü tarafından dövüldü. Edinilen bilgiye göre Gazlıgöl Caddesi’nden Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet [&hellip]

Kadın polise minibüsçü dayağı

Afyonkarahisar’da genç bir kadın polis memuru, şiddete maruz kaldı. Sabah saatlerinde Gazlıgöl Caddesi’nde bir dolmuş şoförü, rutin kontrol yapan bir kadın polis memuruna saldırdı

Afyonkarahisar’da sabah saatlerinde rutin kontrol yapan bir kadın polis memuru, denetlediği ve kurallara uymadığını tespit ettiği bir dolmuş şoförü tarafından dövüldü. Edinilen bilgiye göre Gazlıgöl Caddesi’nden Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’ne gitmek isteyen 03 M 0341 plakalı, İbrahim Çelik yönetimindeki minibüs polis memuru Şükriye Ayverdi tarafından denetlendi. Polis memuru Şükriye Ayverdi, denetim sonucunda minibüsün kurallara uymadığı sonucuna vararak dolmuş şoförüne ceza kesmek istedi. Bunun üze-rine dolmuş şoförü İbrahim Çelik, polis memurunun suratına iki kez eliyle vurdu ve olay yerinden uzaklaştı. Polis memuru Şükriye Ayverdi, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde tedavi edildikten sonra darp raporu alarak adli makamlara raporunu sundu. Şoför İbrahim Çelik ise gözaltına alındı.
Darp raporu alındı
Olayın hemen ardından Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile uzun bir görüşme yapan İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Valilik çıkışında basın men-suplarına bir açıklama yaptı. Afyonkarahisar’da taşımacılık yapan otobüs ve minibüsler üzerinde uzunca bir süredir denetimlerinin sürdüğünü dile getiren Türkmenli, yapılan bütün uyarılara rağmen bu işin kanun dinlemez, mevzuat dinlemez, devlet dinlemez boyutlarda olduğunu söyledi. Sıkı denetimlerin yapıldığını aktaran Türkmenli, yaşanan olayda görevini yapan kadın polis memurunu bir minibüs şoförünün darp ederek kaçtığını söyledi. Türkmenli, “Normal denetim yapan bir kadın polis memurumuza, minibüs şoförü tarafından denetim yaptırmamak üzere darpta bulunuluyor. Hastaneye götürdük gerekli tedavisini yaptık, gerekli raporları aldık. Polis memurumuz şu anda istirahatta. Adli işlemler takip ediyor” dedi.
Denetimler sürecek
Çok üzgün dolduklarını aktaran Türkmenli, “Olay, devlete başkaldırma gibi de görünüyor. Yapılan iş tamamen bizim yasal denetleme ile ilgili görevlerimiz. Burada yanlış bir görev yapan arkadaşımız olsa biz gerekeni yapacağız ama tamamen görevini yapan arkadaşımıza, ki bu da bir kadın, yeni bir memur, herhangi bir suiistimal olmayan. Dolayısıyla üzgünüz ama görevlerimizi, denetimlerimizi daha etkin bir şekilde yerine getireceğiz” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

“Düzeliyorlar mı?” derken, polis darp edildi

ANS hattında kooperatife bağlı olarak araç kullandığı öğrenilen İbrahim Çelik (28)
isimli araç sürücüsü Demiryalayan türbesi önünde trafik kontrolü yapan
22 yaşındaki bayan polis memuru Şükriye Ayverdi’yi darp etti

Rutin kontrol yapan trafik ekibinde görev yapan polis memuru Şükriye Ayverdi’nin evraklarını istediği sırada 100 ceza puanına ulaşması sonucu ehliyeti alınan İbrahim Çelik’in sürücü belgesi bulunmadığını belirterek polise zorluk çıkardığı öğrenildi. Polis Şükriye Ayverdi’nin “Sürücü belgesiz araç kullanamazsınız.” sözleri üzerine genç polise saldırarak vuran ve yere düşmesine sebep olan İbrahim Çelik olay yerinden hemen uzaklaştı. Yere düştüğü esnada başını yere vuran polis hemen hastaneye kaldırıldı. İlk tedavisi yapıldıktan sonra gözlem altında tutulan Şükriye Ayverdi’ye bir hafta iş göremez raporu verildi. Araç sürücüsü İbrahim Çelik görev başında ki memura mukavemet, görev yapmasına engel olmak ve hakaret suçlarından gözaltına aldı. Birkaç aydır aralıksız sürdürülen trafik kontrolleri doğrultusunda bazı minibüsçülerin olumsuz davranış ve çalışma biçimlerine yönelik “tam bir düzelme oldu mu?” denirken bu olayın patlak vermesi ve minibüsçüler arasında devletin bayan memuruna kafa atacak kadar şuursuzların olması da düşündürücü olarak yorumlandı. (Kocatepe)

“Siz birin yanına iki koyarsınız”

Objektif yayın yapılması amacıyla bayan trafik
polisinin uğradığı darp olayı sonrası minibüs
durak başkanlarından görüş isteyen muhabirlere karşılık veren bir minibüs şoförü: “Şimdi bizim durak başkanları görüş açıklasalar siz birin
yanına iki koyarsınız sıkıntı olur. Onun için
basına aç��klama yapmayacağız.” dedi

Bir bayan polis memurunun darp edildiği olay sonrası minibüs durak başkanları dün öğleden sonra saat 13.30’da Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nda bir araya geldi. Oda Genel Sekreteri Serpil Öz, bazı durak başkanlarının görüş açıklayacakları bilgisi üzerine Oda’ya giden gazete ve televizyon muhabirlerine şimdilik açıklama yapılmayacağını bildirdi. Oda yönetimi ve sekretaryası tarafından basına açıklama yapılacağı yönünde bir bilgi iletilmediğini belirten Öz, Oda’ya yönelik aleyhte yapılacak açıklama ve haberlere karşı lüzumu halinde savunma nitelikli bir açıklama yapacaklarını dile getirdi. Öte yandan bir minibüs şoförü de basın mensuplarına; “Şimdi bizim durak başkanları görüş açıklasalar siz birin yanına iki koyarsınız sıkıntı olur. Onun için basına açıklama yapmayacağız.” dedi. (Kocatepe)

Kontroller arttı gerilim hat safhaya çıktı

Rutin trafik kontrolü yapan bir kadın polis memuru denetim esnasında kurallara uymadığını tespit ettiği bir dolmuş şoförü tarafından darp edildi. Olayın ardından emniyet ekipleri trafik denetlemelerini arttırdı. Şehrin belli güzergahlarında trafik denetlemesi yapan polis memurları ile minibüs şöforleri arasında zaman zaman gergin anlar yaşanırken eksiklikler nedeniyle bir çok minibüse ceza yazıldı. Denetimlerin sıklaştırılması nedeniyle vatandaşlarda zor anlar yaşadı. Denetlemelerin uzaması nedeniyle pek çok vatandaş araç beklemek zorunda kaldı. Mağdur olan yolcular duruma tepki gösterdi. Araçlarda görülen fazla yolcular polisler tarafından araçlardan indirildi.
Öte yandan minibüsçüler özel halk otobüslerine kendilerine uygulanan kıstaslar uygulanmadığı gerekçesiyle duruma tepki gösterdiler. Y Belgesine sahip oldukları için, 18 kişilik koltuk sayısının yanı sıra 30 kişi de ayakta yolcu taşıyabilen halk otobüslerinden 30 kişiyi aşan sayıda yolcu bulunduranlara ceza uygulandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme