• Haberler
  • Genel
  • Kadın platformundan ortak açıklama – Kocatepe Gazetesi

Kadın platformundan ortak açıklama – Kocatepe Gazetesi

Kadın plaftormu adına konuşan KESK Eğitim-Sen Sekreteri Behriz Küçük Aydın, 8 Mart’ın resmi tatil ilan edilene ve sıraladığı bir çok sorun çözülüneceye kadar mücadelelerinin devam edeceğini açıkladı. Aydın, kadının emeğinin, bedeninin ve kimliğinin yine kadına ait olduğunu vurguladı KESK-CHP-EMEP tarafından oluşturulan kadın platformunca 9 Mart Cumartesi günü PTT Şubesi önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, kapitalizme, [&hellip]

Kadın platformundan ortak açıklama

Kadın plaftormu adına konuşan KESK Eğitim-Sen Sekreteri Behriz Küçük Aydın, 8 Mart’ın resmi tatil ilan edilene ve sıraladığı bir çok sorun çözülüneceye kadar mücadelelerinin devam edeceğini açıkladı. Aydın, kadının emeğinin, bedeninin ve kimliğinin yine kadına ait olduğunu vurguladı

KESK-CHP-EMEP tarafından oluşturulan kadın platformunca 9 Mart Cumartesi günü PTT Şubesi önünde basın açıklaması yapıldı.
Açıklamada, kapitalizme, erkek egemenliğine, güvencesizliğe, şiddete ve savaşa karşı olunduğu mesajı verildi. Açıklamayı platform katılımcıları adına KESK Eğitim-Sen Sekreteri Behriz Küçük Aydın yaptı.
DÜNYADA KADINLAR ÖRGÜTLENİYOR
KESK Eğitim-Sen Sekreteri Behriz Küçük Aydın, 8 Mart hakkında bilgi verdi. Aydın, 1857 tarihinde ABD’nin New-York kentinde 40 bin dokuma işçisinin daha iyi çalışma koşulları ve eşit işe eşit ücret istemiyle bir tekstil fabrikasında başlattığı mücadele sonucunda; çoğu kadın 129 işçinin hayatını kaybetmesinin anısına, dünyanın her yerinde ve Türkiye’de daha iyi bir dünya özlemi taşıyan kadınların hak arama mücadelesinin günü olduğunu kaydetti.
Günümüzde NewYork’ lu dokuma işçisi kadınların 1857’de yaktığı direniş meşalesinin, eşitlik, özgürlük, adalet ve barış arayan kadınların elinde yanmaya devam ettiğini söyleyen Aydın; “Bugün dünyanın dört bir yanında ve Türkiye’de kadınlar ulusal, sınıfsal ve cinsel sömürüye ve şiddete karşı örgütleniyorlar, mücadele ediyorlar. Biz emekçi kadınlar da, savunduğumuz değerlerden aldığımız güç ve kararlılıkla 8 Mart’ta alanlarda, meydanlarda, sokaklardayız. Çalışma yaşamında, eğitimde ve diğer alanlardaki ayrımcılığa, güvencesizliğe, şiddete ve savaşa karşı sesimizi yükseltiyoruz. Bizler bugün, 8 Mart mücadelesinin haklılığından aldığımız cesaret ve güç ile kapitalizmin ve onun erkek egemen zihniyetinin yarattığı ekonomik, siyasal ve sosyal kuşatılmışlığı kırmak, umut ve güven dolu onurlu bir geleceği kurmak, kaybettiklerimizi kazanmalara dönüştürmenin güçlü adımlarını örgütlemek için bir araya geliyoruz.” dedi.
GÜNDE EN AZ 3 KADIN ÖLDÜRÜLÜYOR
Behriz Küçük Aydın, kendilerinin, AK Parti iktidarı politikalarına karşı olduklarını söyledi. Aydın, iktidarın kadın ve erkeği eşit görmediğini açıkladığını, kadının kimliğini reddeden, eril olarak tanımladıkları iktidarı her gün yeniden üretmek için kurguladığı aile içine hapseden, “fedakâr anne, iffetli eş ve sigortasız işçi” haline getiren; kürtaj yasağı, çocuk doğurma baskısı altında bırakan; ırkçı, gerici, piyasacı politikalarla eğitim ve sağlık başta olmak üzere temel haklarına ulaşmasının engellendiğini belirtti. AK Parti politikalarına karşı söz söylemek için bir araya geldiklerini aktaran Aydın; “Küresel ekonomik kriz, savaşlar ve yaşamlarımızı kuşatan muhafazakârlık biçimleri ile sürekli yeniden üretilen şiddet, cinsiyetçilik ve ırkçılığa karşı bir araya geliyoruz. Örgütlenmek ve sesimizi yükseltmek için haklı nedenlerimiz var. Çalışma yaşamında zaten eşit olmayan konumumuz, giderek daha da marjinalleştiriliyor. Kadınlardan en az üç çocuk isteyen siyasi iktidar, onları sosyal haklardan, iş güvencesinden ve bakım kolaylıklarından da mahrum bırakacak düzenlemeler yapıyor. Böylece kadınların hem daha kolay sömürülmesine, güvencesizleştirilmesine hem de eve kapanmasına giden yollar döşeniyor. Her gün en az üç kadın öldürülüyor ve yasalar kadını değil aileyi korumayı öncelikli görev olarak görüyor.” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme